Първата регистрация на кандидатите за местна власт от ДПС в област Кърджали е в Джебел. Това е новината от Общинската избирателна комисия днес.
Неджми Али е кандидатът на партията за кмет на общината. В съветническата листа, която се води от Сейфи Мехмедали, са включени 29 души, толкова са и кандидатите за кметове на населени места.

Голямата инвестиция на ДПС в община Джебел - така може да се определи кандидатурата на партията на Местни избори`2019 през призмата на професионалния и политически опит на Неджми Али.
Фаворитът на изборите в Джебел е роден на 16 юли 1972 година в село Устрен.
От 1995 година е постоянен член на Общинския съвет на ДПС в Джебел, от 2005-та е и в Областният съвет на партията.
В периода 1995 - 2003 г. е общински съветник в Джебел.
Първите три години европейско присъствие на Неджми Али са като член на Конгреса на местните и регионални власти на Съвета на Европа (1997-1999).
През 2001 година му е гласувано доверие като член на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация, а от 2003-та до 2005-та е заместник-министър на отбраната на Република България.
Най-яркото присъствие на джебелчанин в ДПС достига и парламентарно измерение през 2005 година - народен Представител в 40-то Народно събрание на Република България.
Член на Комисията по външна политика и отбрана и на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.
Неджми Али е сред първите ни евронаблюдатели и член на Европейския парламент (2005 - 2007 г.).
Народен представител е и в 41-то Народно събрание. През периода 2009 - 2013 г. е заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и член на Комисията по външна политика и отбрана, на Подкомисията за контрол върху дейността на службите за сигурност и на Парламентарната асамблея на НАТО.
Заместник-министър на отбраната на Република България е през 2013-2014 г.
От 2014 до 2019 г. е член на Европейския парламент. Член е на Комисията по бюджети, член и координатор (2016 - 2019 г.) на групата на АЛДЕ в Комисията по бюджетен контрол, заместващ член в Комисията по външни работи, заместващ член в Делегацията в Съвместния парламентарен комитет ЕС-Турция, заместник-председател на Делегацията за връзки с Корейския полуостров
В системата за ранкинг на работата на всички членове на Европейския парламент, която оценява активността на 751 евродепутати от 28 държави по няколко критерия, за цялостна активност Неджми Али заема 58-мо място. Джебелчанинът е присъствал на 89% от пленарните сесии. По критерия "Доклади" алгоритъмът отрежда на Неджми Али е на първо място за България и на трето за целия парламент.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/9/19 18:51

    Лично мнение, не им вярвам, имам усещането че са там за лична изгода и за да ме мамят.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/9/19 11:31

    Всеки работи за себе си, ако искаш да печелиш, терминал 2 те очаква...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/9/19 22:17

    Sevgin kmet na Ustren,segasniya ne moje da resava problema s kucetata v seloto,problem za dezata

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/9/19 12:32

    Kato gledam, nay golyamata investiciya e Muci ot rogozce I Rosen ot plazishte.....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.