Ще доживее ли създателят на ДПС Ахмед Доган да види начело на ДПС дама?
Може ли в ДПС, докато е парламентарно представена партия, делегатите на конгреса да изберат жена за председател?
Кой от двата въпроса е по-коректен? Вторият, макар да върви пакетно с първия.
Разбира се, да е жив и здрав почетният председател на ДПС, и още дълги години да утвърждава оперативния шеф и заместниците му, че и листите за парламента да реди, защото без Доган просто няма да има ДПС. И преди, и сега, аргументи за половин книга можем да напишем, но това е истината - няма Доган, няма ДПС.
Партията ще се разбие на три (кой към какво ще се стреми и кой какво ще получи – някой друг път, сега темата е „Ще доживее ли Доган да види жена начело на ДПС?“)
Отпада ли първият въпрос, автоматично понася към кошчето и втория. Без Доган, лагерите ще се избият помежду си, а и външни играчи ще се намесят.
Да теглим чертата: Само Доган може да позволи жена да поведе ДПС!

Онези в ПГ и ЦС на ДПС, които тайничко се надяват Мустафа Карадайъ да е загубил доверието на Доган и „големият“ да му търси заместник, користно пускат "новини", че този път жена може да бъде посочена за председател на партията. Завъртат в оборот спекулации онези, които се пробваха да получат статут на „по-по-най“ при Карадайъ, но се провалиха като клакьори и сега действат задкулисно, сякаш егото им е хванало трипер.
Трудна работа за Доган, който отчита, че Карадайъ му е най-верният в партията. 
Карадайъ е и от малцината нетърговци в ДПС, опитващ се да балансира между Каузата и Шефа. Трудна работа и за него.
От върховете в партията към областните и общински структури се търкалят имена. Филиз Хюсменова, Емел Етем…, ние бихме добавили и Нигяр Джафер, зам.-председател на парламента.

Филиз Хюсменова има качества, може да внесе спокойствие, да подреди двора, но дали иска е друг въпрос. Твърде личен. Приемана от свои и чужди като перфектния воин на партията, тя видимо няма амбиции за командирски нашивки, не иска да заеме мястото на Карадайъ, но пък интригантите казват, че Доган я върнал от Брюксел в България, за да я направи на 26 април 2020-та председател на ДПС.
И същите тези депутати, които разправят това, развиват и друга „анти Карадайъ“ теория. Често напоследък в „Сарая“ в „Бояна“ влизала Емел Етем-Тошкова, член на ЦОБ на ДПС. Не "е.авала" другите от ЦОБ, но срещите й с Доган зачестили. Сиреч, вече било ясно, че Етем щяла да заеме мястото на Карадайъ. Вярно, че бившата министърка на бедствията може да стегне структурите, макар стилът й на работа да е „пата кюта“, но няма как Доган да връчи знамето в ръцете на носител на лошото име на ДПС от онова прословуто преяждане с власт. За 10 години ДПС се срина от 600 хиляди гласа до 300 000 (200 000 + 100 000, с тенденция 200 000 да намалява - а какво означава това изборно уравнение, имайте търпение).
Колкото до другите имена,…
Опс, нека спрем, че ромката в ДПС пак ще ни обвини, че се надяваме на нещо от ДПС (Има една там, която така и не разбра, че 24rodopi.com пише по темата за ДПС, защото има десетки хиляди читатели в регион Кърджали. А основната движеща сила на ДПС са избирателите в област Кърджали. Загубят ли ги, губят и ДПС! Тогава няма да има нужда от събиране на ясладжии за квотно представителство в ПГ на ДПС).

Карадайъ или дама от Севера? Или пък Карадайъ с много силно дамско присъствие сред заместниците и ЦОБ?
От Доган всичко може да се очаква!
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/12/19 09:25

    Изненада ,Пеевски ще е

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/12/19 10:14

    Няма такава държава!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/12/19 10:25

    "Политиката" е привилегия само за избрани- е игра и забавление, то трябва да доставя удоволствие. Затова ние не можем да забраняваме на другите хора да изпитват удоволствие от него.(За мен това е дискриминация като кастрирането на жените, за да не изпитват удоволствие от секса).) Нека всеки говори и има възможност да предложи "политика" си пред публика.
    "Политиката" доставя удоволствие и трябва да е достъпна за всички.Друг е въпросът кое от сътвореното ще бъде припознато като значимо, кое ще остане....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/12/19 10:39

    Само Делян Пеевски може и заслужава да стане председател на ДПС! Точка.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/12/19 10:53

    Думата „ясладжия” е употребена от "почетния" за хора, които са на хранилка на определена партия. Коренът „ясла” не е турски, –джия е турското. Наставката -джия се използва за маркировка на пейоративност в българския език. Доган използва често и „софра” и „хазна”. Той има афинитет да въвежда нови идеи и специфични изрази за тях в българския политическия жаргон, и то такива, които хващат „дикиш”, което е впечатляващо. Той въведе и израза „приятелски кръг”.
    Иван Костов използва „будалкам”, „будалкане”, Тодор Батков използва „мекере”, Едвин Сугарев използва „табиет”, „курдисал” и „ортаци” в едно и също изказване. Сергей Станишев използва „рахатлък”. Политици от всички политически сили, когато искат да засегнат някого при подходящ случай използват турцизми.
    Турцизми се използват и в „езика на омразата”, за изразяване на отрицателно отношение на етническа, верска или национална основа. Те се използват от определени политически сили за насаждане на омраза или пропаганда. Слава Богу, това не се среща обаче толкова често.
    - А в интернет пространството?
    - Там се срещат, но най-вече в блоговете в простонародната реч, в жаргоните, в младежкия сленг. На младежите им изглеждат много живописни. Което е любопитно само за себе си за най-младите хора. Много странно е, че на тях им изглеждат не толкова дори обидно, колкото екзотично.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/12/19 21:10

      Тематичният кръг в Кърджали е сведен само до три трудно пресичащи се мотива:
      1. провинциалната невроза (лекува се с правене на компоти зад блока)
      2. любовни трепети (да се описват в ключа на символистичните кошмари и изначалната мизогамия;
      3. сексуални подвизи.

      Изтриване
  6. Анонимен17/12/19 11:39

    ahmed dogan e nay velik .kade e mestan ba

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/12/19 15:54

    В десятката. Браво.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/12/19 20:28

    Узнаваме от книги стари
    за българи и за маджари,
    за гърци, македонци, траки,
    за далматинци, сърби, даки,
    за каринтийци и хървати... -
    ах, не един народ изпати,
    задето някога остана
    под ятагана на султана!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/12/19 06:49

    Кой от братята Метин или Четин Казак ще е?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/12/19 16:15

    Крайно време е една силна жена да поеме ДПС и си мисля че господин Доган този път ще направи правилния избор на 26 април.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/12/19 18:38

    Начело винаги е той,другите са поставени пионки

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.