Под карантина в област Кърджали са 530 души, на над 1000 души карантината вече е изтекла, отбеляза шефът на РЗИ д-р Виктор Кирчев

"Още от началото на кризата сме въвели ограничения, включително и за джамиите. Направихме среща с всички мюфтии, всички джамии са затворени. Всички са запознати с това, че не трябва да идват в джамиите", коментира в сутрешния блок на Нова тв кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. Той обясни, че в малките населени места има организация за ограничаване на движението на населението. Органите на реда ще следят и дали хората се събират.
Както вече 24rodopi.com писа, днес започва свещеният месец Рамазан. Джамиите обаче тази година остават затворени. От главното мюфтийство призовава молитвите да се изпълняват вкъщи и да не се раздава храна. В същото време със заповед на здравния министър от тази нощ границата с Турция е затворена изцяло.
"Имаме много точна справка и организация за хората, които идват от Турция. От началото на карантинния период досега 161 души са пристигнали от Турция. Само през последната седмица броят на пристигналите е около 60 души, пристигнали с 3 автобуса. Общо пристигнали от всички държави са 1096 души, които водим на отчет", заяви Хасан Азис.
Директорът на РЗИ - Кърджали д-р Виктор Кирчев обясни, че хората, поставени под карантина в областта, са 530. На над 1000 души карантината вече е изтекла. В Кърджали има 13 случая на коронавирус, всички имат епидемиологична връзка, освен един.
"Той е бил много динамичен, имал е много контакти, като по този начин се е заразил", обясни Кирчев.
ВИДЕО репортаж: Без гости, без ифтари - Рамазан по… домовете! – тук
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/4/20 12:57

    уважаеми фактори. излезте по улиците и вижте колко леки коли с турски регистрации се движат свободно.не спазват никакви карантини. ала-бала приказки.къде са контролните органи.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.