Шефът на Контролния съвет на ”Лукойл България” Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщиха столични медии. От компанията са заявили, че Златев ще се яви на посочената дата.
В продължение на години Златев бе сочен за най-могъщия и влиятелен бизнесмен в България след Васил Божков.
По повод публикации в медии и информации в социалните мрежи, че Златев е издирен и се укрива в чужбина, шефът на пресцентъра на "Лукойл България" заявява, че Златев е извикан като свидетел.
По думите й че поводът за призовката е списъкът, който прокуратурата намери на гърба на снимка в жилището на бизнесмена Атанас Бобоков, обвиняем след акцията срещу боклука заедно с бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков.
Не е ясно също дали Златев се намира в страната.
Преди дни бившият вицепремиерът Валери Симеонов, един от лидерите на Обединените патриоти, обяви, че следващият след Васил Божков е именно Валентин Златев.
Междувременно Комисията за защита на конкуренцията влезе със съдействието на полиция и съд в офисите на Българската петролна и газова асоциация и ги запечата. Приятелят на Златев, зам.-министърът Красимир Живков, бе задържан по време на акция срещу незаконен внос и преработка на боклук. Живков вече е уволнен.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/6/20 16:26

    Държавата работи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/6/20 17:35

      Къде я видя че работи,затова ли сме на опашката на света?

      Изтриване
  2. Анонимен6/6/20 16:39

    Какъв Вицепремиер е Валери Симеонов/

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/6/20 17:38

    Златев бъди сигурен,че ще те закичят с дежурните обвинения до края на месеца.

    ОтговорИзтриване
  4. Братовчеда6/6/20 18:11

    Златев от доста време играеше с държавата на руска рулетка. Мислеше си, че е безопасна игра. Всъщност руската рулетка е една привидно безопасна игра, както могат да потвърдят всеки 5 от 6 участници. Златев обаче се оказа играч номер 6. Удоволствието да се ебаваш с премиера се заплаща. Доста скъпо. Божков го усети на гърба си...

    ОтговорИзтриване
  5. The Mandalorian6/6/20 18:20

    Спомняте ли си как през 2011 г. Валентин Златев лъжеше, че Лукойл е на-големият данъкоплатец у нас и внасял 40% от данъците в хазната, а Борисов повтаряше като папагал след него. Но истината беше, че тия 40% са ДДС и акциз, които ние плащаме. И нула данък печалба! Въпреки, че по някои информации по това време Лукойл печели по 60 ст. от литър бензин. Единствено министър Трайчо Трайков каза директно, че „Лукойл” ни цака със скъпа нафта: “Акцизът на дизела в страната е един от най-ниските, но в десет страни в ЕС цената на горивото е по-ниска. Вероятно производствената цена е висока…” И настъпи мотиката. Нещата явно се промениха и то коренно със свалянето на Валентин Златев от поста управител на “Лукойл България”. На 19 април 2019 г. договорът на Златев е прекратен и той не представлява българското дружество. Мястото му заема 44-годишният Булат Субаев, генерален директор на “Лукойл” за Централна и Източна Европа. Битката със скъпите горива май стана възможна.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/6/20 22:41

    До 16:26 и 17:38 не забравяйте че Божков и Златев не са залък за всяка уста особено за устата на премиера. Премиера се опитва да отклони вниманието на хората от хаоса в който го вкара но не се усеща че сам си вкарва автогол. Ако беше честен и достоен човек в нормална европейска държава министри и премиери за 60000000 подкуп подават оставки.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/6/20 23:14

    А Бойко и компания защо не са на распит,или те казват кой,кой?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/6/20 09:48

    Гледам.одрин.лукоил.нафта.5.41.лири.атук.по.скъпо.какстава.тва??немие.ясно??

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.