„Ако се сложи един брояч за автомобилите, за два часа ще отчете 100 коли, може и повече дори. В Главатарци и Енчец идват както завърнали се гурбетчии, местни хора, така и туристи от София, Хасково, Пловдив, от Плевен сме виждали“. Това твърдят пред екип на 24rodopi.com жители на село Енчец, според които в разгара на лятото, поток от автомобили има не само към Гърция. Особено пълно е от петък до неделя, твърдят местните, които не са забелязали особен спад в прииждащите към вилните зони край язовир „Кърджали“, макар ситуацията около коронавируса да предполага някакъв отлив.
Местата край „синьото око“ на Кърджали винаги са привличали доста хора, твърдят от селата, на метри от водите на язовира. Но има и един голям недостатък…
„Пътят е зле. Минаваме от Пакистан, това е Пакистан. Как за толкова години не се инвестира в ремонт? Трябва да съберем подписи и пуснем някаква жалба, ама и ние сме си виновни, нищо не правим. Истината е, че ме е срам, когато идват чужденци. В ЕС сме, пък имаме такъв път, срамота!“, посочва местен жител.
И наистина са необходими добри умения по пътя за язовира, забележителности като „Утробата“. Иначе се рискува - неравности, дупки.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/7/20 16:35

    to da byaha samo neravnosti jungLa jungLa hrastite sa prevzeli celiya put 2 koli edvame se razminavat bez da si cuknat ogledalata

    ОтговорИзтриване
  2. Цесо2/7/20 16:37

    Ами хората тръгнаха по ресторанти, падна ДДС то и бирата стана 60 стотинки ,картофките 40 стотинки , водка 100 грама 80 стотинки ,шопска салата 50 стотинки, народа живее ,мешена скара 1 лев, да е жив и здрав Бойко Борисов, върна цените от комунизма , то ако беше лесно щяха и комунистите да го направят

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/7/20 16:56

    Здравейте редакция много хубав репортаж но репортираните за съжаление не са от града а от много далечни села,като Гривяк,ако ви говори нещо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/7/20 15:12

      Ако не си сигорен по добре мълчи че двамата момчета са от Енчец.!!

      Изтриване
    2. Анонимен3/7/20 19:32

      Koi si ti ve otkadesi pomak
      Mnogo vqrno e govoril .
      Ne moje li da komentira ako ne jivee tam .
      Vsichki minavat ot pıtq

      Изтриване
    3. Анонимен3/7/20 19:34

      Koi si ti ve otkadesi pomak
      Mnogo vqrno e govoril .
      Ne moje li da komentira ako ne jivee tam .
      Vsichki minavat ot pıtq

      Изтриване
  4. Анонимен2/7/20 17:31

    Много си прав Туни, срамота е такъв път да съществува в този вид, от години никой нищо не прави, а стотици коли минават на ден за Енчец язовира. Дупки, неравности. Преди години писах пак в Родопи, че пътят е в окаяно състояние, а идват много туристи един ми беше опонирал, че съм враг на ДПС, ужас!!!! Какво общо имат партиите с път, който не е поддържан. Много искам чист град, с хубави улици и паркове. Без улични кучета, без комари с добро осветление,красиви детски площадки, без мръсни и препълнени контейнери. Мисля, че не е трудно, само работа се иска.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/7/20 17:40

    А участъка от ОЦК до кръговото е някакъв лунен пейзаж.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/7/20 19:00

    Що да е срам това е една атракция (оф-роуд) по пътя към яз. Кърджали даже ще е по забавно за новопристигащите туристи

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/7/20 19:58

    Каквито и жалби да пускате файда йок. Кат пускате винаги една и съща бюлетина ще си стоите далече от запада, както искате го наричайте - Пакистан, Афганистан ..., все тая.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/7/20 22:58

    Няма значение кой от къде е, всички искаме областният ни град да е красив и поддържан.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен3/7/20 08:29

    Има пари в България и за път има ама много се краде и много администрация има

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен3/7/20 08:49

    Трябва незабавно да се направи мост от последните блокове на Възрожденци нагоре. Да не се минава през жунгулата. Така ще е по-хубаво.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен3/7/20 17:55

    Да трябва да се направи нов мост между Прилепци и Крайно село пътят наполовина ще се скъси и тези села там са като квартал на града вече.
    Не може ли да се вземе ЕС някъв фонд за нов път толкова ли са трудни тези работи този район с туризъм ще се развива.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.