Правителственият говорител на Гърция Стелиос Пецас настоява да се забрани български туристи да влизат през граничния пункт Маказа-Нимфея от 6 юли, понеделник, а преходният период да бъде до 5 юли. Това стана ясно от негово изявление, цитирано от „О хронос“.
Както по-рано 24rodopi.com писа, в медиите на юг се появи неофициална информация, че „Маказа“ ще бъде затворен в понеделник.
В изявлението си Пецас припомня, че от България в Гърция може да се влиза само през пункта Кулата-Промахон, а през останалите – само по съществени причини. Преминавания по границите с Албания, Северна Македония и Турция са разрешени само по съществени причини.
Всички пристигащи в Гърция от понеделник, 6 юли, са длъжни 48 часа преди пътуването си да попълнят и изпратят формуляра за локализация на пътници PLF, който е достъпен в приложението „Посетете Гърция“ и на уебсайта travel.gov. gr. До неделя, 5 юли, има преходен етап, който осигурява необходимата гъвкавост, отбеляза Пецас. Така посетителите могат да попълнят PLF дори малко преди заминаването си или веднага след пристигането си у нас.
Гръцки лекари и инженери са разработили програма за анализ и оценка на епидемиологични данни, въз основа на която посетителите ще бъдат подложени на целево вземане на проби на рискови лица за COVID-19 при влизане. Тези посетители трябва да следват инструкциите на Генералния секретариат за гражданска защита.
Правителственият говорител изтъкна, че стъпките за отваряне на туризма ще се ускоряват или забавят в зависимост от епидемиологичната обстановка. „Не правим никакви отстъпки за опазването на общественото здраве и човешкия живот. В този контекст Гърция, в сътрудничество със своите партньори в Европейския съюз, си запазва правото да преразглежда своята политика по тези въпроси въз основа на развитието на епидемиологичните данни“, обобщава Стелиос Пецас.
24rodopi.com



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/7/20 19:48

    Стига сте хранили византийците, ганьовци!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/7/20 23:20

      До 19:48 - кого да храним Османците ли или ганьовците на плодородното на лайна черно море?
      Така като те чуят, ще си помислят че българите ги храним. Ние не консумираме почти нищо на тяхното море, ходим със заредени коли и багажници и не мисля, че сме големите бакшишчии! На Черно море сервитьорите не обичат местни туристи, защото нямаме пари да оставяме бакшиши. Накратко - кой кого храни бе? Ние сме най-бедни в ЕС. Ние имаме интерес да ходим там, а и те имат повече пари и пазаруват от Кърджалийско. Плямпате само наизуст.

      Изтриване
    2. Анонимен3/7/20 09:11

      А мутрите ли да храним, тулупе?

      Изтриване
    3. Анонимен3/7/20 09:18

      Нивгаж нема да ода на лайноморието!

      Изтриване
    4. Анонимен3/7/20 21:31

      I jenite si dayte na vizantiycite,ganyovci takiva

      Изтриване
  2. Анонимен2/7/20 20:19

    Колко много ще намалее трафикът на чуждестранни автомобили през гр.Кърджали особено по бул."Беломорски". Колко много ще намалее замърсяването на въздуха особено в централната част на града. И най-важно колко много ще намалеят пътно транспортните произшествия.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/7/20 21:23

    Няма да ходим в Гърция.А за Българското море абсурд.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/7/20 21:36

    Педерастки номера

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/7/20 21:45

    Da go zatvariat neni triabvat tia vizantici nahto cernomorie si e po dobre dano dasa si zaredili oriz i bob da mogat da pardiat povece

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/7/20 23:14

    Що не пишете за цената на тока.Пак почват да ни мачкат а вие само Маказа знайте..

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/7/20 23:20

    До 19:48
    А какво предлагаш? От национална гордост да храним мутрите по черноморието ли, респективно-нашите политици? Ами нека да ми осигурят спокойствие, хубава храна и добро отношение и мога да ида на нашето черноморие.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/7/20 07:50

    не ходете в гърция при тези византийци. винаги лекото мекото търтеи на гърба на ес. направете им бойкот да ги видим тези просяци.цял живот на просия и вересия. не ходете и на българското чеерноморие. задъължително с нещо ще ви излъжат нашите псевдобизнесмени .всички да останаата гладни и да ги видим тогава как или фалит или истинска работа.друга фопрмула няма.винаги ще е на нашия гръб

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен3/7/20 10:12

    А.бе господа затваряте.или отваряте.стига вече-и мен ме бъркате да ида или да не ида.в фанари;-край няма да ходя окончателно.на вас доверие немам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/7/20 13:33

      Аз пък само на този сайт имам доверие.А затова,че гърците едно мислят днес,а утре друго, какво е виновен сайта.При всяка промяна ни информират.Ти какво искаш повече.

      Изтриване
  10. Анонимен3/7/20 10:14

    Тоя панаир гръцки ще е ден до пладне.Кулата не може да поеме целият трафик и след 1 месец пак ще отворят Маказа.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.