„С реализацията на проекта за нова Велц инсталация за преработка на цинк-съдържащи материали в град Кърджали ще осигурим разкриването на над 54 нови работни места, ще привлечем в производствения процес перспективни млади кадри - специалисти в областта на металургията, химията, инженерството и екологията. Амбицията ни е да участваме във възстановяването на индустриалното наследство на България“. Това обяви Иван Елкин, управител на „Хармони“ ЕООД по време на официална церемония в Министерството на икономиката.
Както вече писахме, министър Лъчезар Борисов връчи четири сертификата за инвестиции клас „А“, издадени по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Стойността на проектите е в размер на 110 млн. лв. На официалната церемония присъстваха представители на компаниите.
Елкин благодари на министъра на икономиката и на Българската агенция за инвестиции за подкрепата от страна на държавата, както и на Община Кърджали, в чието лице фирмата срещала коректен и сериозен партньор. „Надявам се да продължим и в бъдеще доброто си сътрудничество с местната власт, тъй като общата ни цел е развитието и просперитетът на региона“, добави Иван Елкин и подчерта, че при реализирането на проекта ще бъдат приложени максимално принципите на кръгова икономика, с  високи икономически ползи и минимално въздействие върху околната среда.
24rodopi.com
Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.