Евродепутатът от гръцката Зелена партия Михаил Тремопулос обеща подкрепа за въздуха на Кърджали от трибуната на Европейския парламент. Той бе осведомен за превишените стойности на кадмий, олово и серен диоксид във въздуха от дейността на Оловно-цинковия комплекс.
Тремопулос бе на визита в региона във връзка с въвеждането на цианидна технология за добив на злато.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/2/11 18:15

    Този господин явно е е дошъл на официално посещение като гледам облеклото и негового, и на кмета. Може да е евродепутат, но облечен като обикновен турист при кмета, не ми вдъхва никакъв резпект. Което означава, че едва ли ще направи нещо по въпроса за екологията в Кърджали. Сигурно ще ревне от трибуната на Евросъюза, но ще споменава проблемите на собствената си страна.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/2/11 20:19

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/2/11 21:10

    Ти гледай за какво е дошъл не какви дрехи носи.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/2/11 21:15

    Сякаш някоя зла сила иска да ликвидира всичко живо в кърджали.цианиди, диоксид, кадмий, олово, цинк, прахови частици от перлита.Ей, стига сте ни трепали.да не сме хлебарки.сигурно нямат нужда от нас.колкото по-бързо пукнем, толкова по-малко проблеми.да се сетим за сталин.има човек, има проблем.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/2/11 21:18

    Не е важно какво носи като идва, важното е с какво ще си тръгне

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/2/11 21:19

    След като приключите с ОЦК почнете с базовите станции на GSM операторите.. ако ви стиска!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/2/11 21:59

    Не ще започнем с това, че във "Водното огледало" няма жив организъм.Цирей, само на тебе не ти стиска.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/2/11 09:34

    как да няма жив организъм... тези птици да не би да са роботи бря

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/2/11 11:06

    26/2/11 21:19,
    защо не организираш протест срущу базовите станции на GSM оператори.Ние ще дойдем.Там проблема е съвсем друг - повечето съсобствени в сградата са им дали разрешение, така че почти нищо не можеш да им направиш.Нали си представяш, как някой ще дойде на къщата ти да слага антена и ти няма да разбереш?В този случаи трябва да протестират хората от съседните сгради, тъй като те не са давали разрешение, а са потърпевши.
    Не става дума за страх, а за защитаване на собствените си интереси.Започвай с организацията: ден, час, място, разрешение от кмета за протеста, разпространяване на информацията.Действай!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/2/11 22:14

    в Водното огледало АМЕБА няма.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен28/2/11 13:34

    “ГОРУБСО - КЪРДЖАЛИ” АД
    Град Кърджали,

    П О З И Ц И Я
    Във връзка с проведена среща в Община Кърджали
    с евродепутатът от гръцката Зелена партия Михаил Тремопулос
    КМЕТЪТ НА ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ ОГРАНИЧАВА ИНТЕРЕСА СИ КЪМ ЕКОЛОГИЯТА ЕДИНСТВЕНО И САМО С ДЕЙНОСТТА НА “ГОРУБСО- КЪРДЖАЛИ”АД.
    ТОВА ОБАЧЕ ИЗОБЛИЧАВА ФАЛШИВИЯ И СЛАДНИКАВ ИМИДЖ НА КМЕТА КАТО ПРИРОДОЗАЩИТНИК.
    Действията му и действията на групичката около него показват смайващото лицемерие и политическа демагогия. Води се организирана кампания срещу „ГОРУБСО” и едно производство, което още дори не е стартирало. В същото време кметът и хората около него заравят глави в пясъка и не искат и да чуят, че истинските и големи екопроблеми на Кърджали са други.

    Господин Азис,

    Необходимо е просто да погледнете в сайта на Изпълнителна агенция по околна среда и в Програмата за качеството на атмосферния въздух на общината, която ръководите, за да разберете, КАКВО ДИШАТ кърджалийци И ДА СЕ ПОГРИЖИТЕ ЗА РЕШАВАНЕТО НА ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ СЪС СЪЩАТА УСТРЕМЕНОСТ С КОЯТО ДЕЙСТВАТЕ СРЕЩУ „ГОРУБСО”.
    На първо място управлението на общината следва да реши собствения си проблем със СМЕТОСЪБИРАНЕТО и СМЕТИЩЕТО на града, което не отговоря и не е приведено в съответствие, както на изискванията и стандартите на българското законодателство, така и на европейските еко стандарти. Когато тръгнеш да оправяш чуждите дворове би следвало първо да си подредил СОБСТВЕНИЯ СИ.
    На второ място Кърджали е един от градовете с високо съдържание на фини прахови частици в атмосферния въздух. Източник отново не е Горубсо, видно от ЦИТИРАНАТА ВЕЧЕ ПРОГРАМА ЗА КАЧЕСКВОТО НА АТМОСФЕРНИЯ ВЪЗДУХ НА ОБЩИНАТА. Този проблем съществува от години и отново от общинското ръководство нищо не е направило за решаването му. Не се предприемат и най-елементарните и задължителни действия –ДА СЕ ИЗМИВАТ РЕДОВНО УЛИЦИТЕ НА ГРАДА.
    И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО - проблемът с непрекъснатото отчитане високи съдържания на серен диоксид в атмосферния въздух. По този тежък екологичен въпрос за Кърджали на място дойдоха трима министри с цел предприемане действия за решаването му. Оказа се, че кметът на града е толкова зает със себе си в същия този ден, че не присъства на проведеното работно съвещание. А това показва КОЛКО Е ЗАГРИЖЕН ЗА КАЧЕСТВОТО НА ВЪЗДУХА В КЪРДЖАЛИ.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен28/2/11 17:16

    Към “ГОРУБСО - КЪРДЖАЛИ” АД - Кърджали
    това за кмета и миенето на улиците е вярно, но аз искам да попитам Вие няма ли да се допитате до общественноста дали са съгласни под носа им да извличате злато с вече остаряла и отречена технология с която в природата се отделят цианиди.Все пак в този град не живее добитък.Или трябва да извикаме Бриджит Бардо да ни защитава, както защитава мечките.Не мислите ли, че все пак дължите някакво обяснение на общественоста - работите ли, не работите ли и всъщност какво ще се случва в момента и от тук нататък?
    Из града снове слух, че Горубсо работи именно по тази технология.За птиците в "Водното отледало" скоро не съм виждал такива.Има една приказка сред работещите в ОЦК, че ако куче пие вода от локвите в района на завода на втория ден умира.Да не би да измряха и лебедите в "огледалото" по същата причина.Когато реката бе река, лебедите плуваха свободно от въжения мост до Арденския без проблем и всички им се радваха.СЕГА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ПТИЦИ.Нека от ръководството на Горубсо да отговорят на гражданите по въпросите написани по-горе.Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен28/2/11 17:56

    Това с добитъка е така, и по този повод аз предлагам Земеделския Министър да ни плаща на глава добитък глобите, които плаща ОЦК, в вестника пишеше, че са на стойност 17 000 всеки месец,та да можем един ден да си платим престоя в хоспис "Добролюбие", а не да ни подхвърлят от болница в болница без да ни прегледат даже.Събуди се Кърджали стига са ни третирали като животни!
    Към редакцията:Моля, попитайте ръководството на Горубсо имат ли разрешително и за какво?
    -Конституционно признатото право на информация, неговото гарантиране и упражняване получава правна уредба със Закона за достъп до обществена информация по чл.25 ал.1.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен28/2/11 18:06

    Има добра новина ОЦК последно са обгазили града на 18 февруари.От тогава до 27 въздуха е ЧИСТ.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен28/2/11 19:44

    Няма ли да ми излезе коментара??

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен1/3/11 18:54

    Защо Горубсо не отговори на 17:26 от 28/02/11 ???

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.