Спират протестите срещу ОЦК. Отменя се и гражданското неподчинение, планувано за 27 февруари, съобщи Маргарита Павлова от инициативния комитет „Аз искам да дишам". Тя изпрати писмо до редакцията, в което се казва:

 

„Днес / 21.02.2011г./ РИОСВ - Хасково даде специална пресконференция за приоритетите си през 2011г. На срещата присъстваха инж. Димитър Илиев- директор на регионалната екоинспекция, инж. Любомир Дайновски- началник отдел и инж. Дора Ангелова- ст.експерт.
След като се запознахме с приоритетите на РИОСВ - Хасково за 2011г. и се убедихме в решителността на държавните институции, и в частност на г-жа Нона Караджова - Министър на околното среда и водити  да се справят  със системното замърсяване на въздуха със серен диоксид от ОЦК гр.Кърджали,
ние Майките отменяме гражданското неподчинение на 27 февруари от 14 часа на кръстовището в кв."Веселчани".
С уважение: Маргарита Павлова
                    и Майките"



-----------------------------------------------------------------
Най-известните модни марки с до -70% само от Fashion Days!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/2/11 10:10

    Хай да ви и..... Майките. Къде видяхте решителност - на масата или под масата?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/2/11 10:13

    Приспаха ни пак. Мълчанието на овцете.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/2/11 10:19

    много жалко да ви ...... майките

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/2/11 10:20

    Сега движението може да се казва "Вече не искам да дишам". На майките ли плати Захариев или на тези, от които зависи работата на руините, наречени ОЦК.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/2/11 10:35

    Захариев не дава нови работни облекла на металурзите, но Маргарита вече си имала ново балтонче подаръче.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/2/11 10:36

    Ами като сте недоволни що не си направите сами инициативен комитет и да действате?Защо все някой трябва да ви води?Убеден съм че написалият коментар 1 е нямл желание да приссътва на протеста,но пък видиш ли намери ле удобно място да критикува

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/2/11 10:45

    В нашата държава всичко е подкупно. Захариев купи първо хората от МОСВ и РИОСВ, а сега и Маргарита. Тъкмо повярвахме, че се създава истинско гражданско общество, необвързано с политически и корупционни схеми. За съжаление много бързо надеждите ни умряха. Ех народе, народе, има да теглим в тази корумпирана на всички нива държава.

    ОтговорИзтриване
  8. от Бащите22/2/11 11:01

    Към днешна дата замърсяването със серен диоксид не дадхвърля нито един от двата прага за средночасово или за дневночасово.Така, че нямаме основание за протест.Ако бъдат надхвърлени поне един от двата и институциите не предприемат незабавно меркии ние гражданите на Кърджали трябва да предприемем масови протести.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/2/11 13:59

    това е нормално с тази водачка на протеста ,тя не може нея си да озапти, и контролира,тя е толкова отрицателен и циничен човек,че беше въпрос на време сама да сепрецини ,че това са сериозни неща и не са за въздухарки като нея.

    ОтговорИзтриване
  10. цирея22/2/11 14:04

    Маргето няма нито интелект, нито авторитет интересно за какво копуване става въпрос.Тя не успя да докара семейството си на "седенката" па камо ли някой по интелегентен човек.Не може с лека ръка да се закрива такава златна мина като ОЦК.Тук си вадят прехраната стотици хора, за които няма никаква алтернатива.В самия завод са инвестирани милиони евра,които чакат своята възвращаемост.Това не е някаква квартална бакалница, а за сериозна индустриална инвестиция която само луд може да спре.А меркантилноста на политиците все още не е освидетелствана, като психическо заболяване.Колкото до Маргето,тя си искара своята петминутна слава,няма лошо.Резила остава за тези които се принизиха, и се подведоха,и единствено което им остава е да си посипят главите с пепел,амин.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/2/11 14:26

    Уважаеми съграждани.Чудя ви се как може да сте толкова наивни!За мислещите хора в Кърджали беше ясно,че министрите дойдоха за да спечелят време за един от основните си спонсори да продължава да печели.Здравето на кърджалийци е една подробност и то незначителна за тях.С няколко думи:дойдоха,видяха и...ни излъгаха.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен22/2/11 14:27

    Към пишештите по-горе:
    Страхливци защо неизлезете с имената и лицата си както го направи Маргарита а само коментирате при това глупости.в началото защо протестирала, сега защо спирала ами като искате да протестирате обявего и тръгвайте към кръстовищата кво чакате.Не стига че ни ви стиска ами се правите и на отворковци.Ти бе цирей не си доволе нито преди нито сега кво искаш напишиго та всички да ни светне.не си ли доволен че оставиха оцк до си вихри кончето.Стоите пред компютрите цъкате и плюете. хайде кажете реднолие или не един протест да се превръща в анархия.Та вие дори не разбрахте че никой не иска да затваря завода.съветвам ви преди да напишете нещо пребройте до 100 и ако не знаете кво да пишете попитайте някой около вас.дано тай знае какво искате та да ви то пише.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен22/2/11 15:36

    Изобщо тези майки разбраха ли защо протестират, някой спомня ли си че министри обещаха закриване на ОЦК при надвишени норми, в ден Петък 11.02 имаше инструктаж на ХЕИ за това че има замърсяване, алоо министритее, алоо майкитеее, какво става, смешно е, много е смешно и жалко.........

    ОтговорИзтриване
  14. цирея22/2/11 17:36

    Към 14:27,напълно съм съгласен с теб приятелю или приятелко,съжалявам че арогантния тон,умишлено избран от мен, не успя да провокира изява на здрав разум, а поражда безмислена злоба плод на интелектуално безсилие.Темата в интерес на истината, не е някакъв скапан завод,който наистина трови всички.Но неговата отрова е нищо сравнена с пораженията които нанася политическата класа и олигархическата плесен върху своя народ.Предполагах че всички хора изразяващи някаква гражданска позиция по сериозен екологичен проблем, ще видят в лицето на тоя театър цялата фалшива идеология на властимащите.Предполагах че когато един човек е стигнал до там открито да протестира, и да призовава и другите да го направят, че ще изрази някаква смислена гледна точка по проблема но уви.Както вече писах Маргарита няма никакъв потенциал,едва ли и тя си е вярвала,но и тези които я подкрепяха седяха от страни, и си гледаха сеира.Толкова ли не се намери един нормален човек да и обясни че от парите няма нищо по важно.И че симбиозата между бизнес и политика единствено може да роди антихуманност,на която ставаме свидетели.Искам хората да знаят едно че каквато и загриженост да демонстрират политиците в нея винаги прозира користа.Може още много да се пише по темата но тя бе предварително изчерпана.Не си струва.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен22/2/11 17:39

    Засрамете се всички във форума и извън него.Срама е за всички нас живущите в гр.Кърджали.Оставихме сама една майка и други майки сами да свършат черната работа.Аз също съм майка и не крия, че не съм потърсила контакт нито с Маргарита, нито с останалите.Можеше поне да я попитам могали да помогна с нещо, но не го направих.Чакам някой да ми свърши работата и едва днес разбрах, че можеби зависеше нещо и от мен.Всички мой познати казваха супер, тово е много хубаво и с това им се изчерпваше ангажимента към проблема.В началото я опреквахте, че политическа сила била зад нея е не би, след това в други неща, лични ,цинични и едвали едно от тях е вярно.Сигурно на 27 февруари щяхте да отидете на кръстовището за да гледата сейр.Жалко, много жалко за всички жители на града.Ако имате имейл на Маргарита пишете във форума искам да и благодаря.А на останалите дерзайте и очаквайте следващите 20 години да се намери някой който да ви реши проблемите.До тогава дишайте и ви желая живот и здраве само от това имате нужда.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен22/2/11 17:42

    Към 22/11 15:36 А ти разбра ли защо протестират майките???

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен22/2/11 17:58

    Със заповед на министъра на околната среда и водите Нона Караджова, ОЦК ще бъде затворен, ако се констатира дневно или повече замърсявания на въздуха със серен диоксид.Министърът определя и колко пъти годишно е разрешено пристъпване на нормата - само 24."Само за два месеца вече има 20 превишения на нормата.Заповедта на министър Караджова е на бюрото ми.При още 4 случая отиваме с полиция и им затваряме цеха", обяви категорично Димитър Илиев директор на РИОСВ - Хасково.
    Какво искате от Майките?

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен22/2/11 18:08

    Цирей, явно ти имаш потенциал и си вярваш.Организирай протест и аз ще дойда за да видя с очите си, кой си ти с това голямо самочувствие, дето не си мръдна пръста освен да тракаш по клавиатурата.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен22/2/11 18:37

    Силиците на Майките бяха до тука.Много направиха, трима министри на куп не сме виждали до сега.Дайте да видим кво ще правим от тук нататък.Дайтите предложение и да действаме, нали сме по-силния пол.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен22/2/11 18:43

    Странно! Първо на т.нар. протест на майките миналия път майки почти нямаше, но за сметка на това пък имаше доста местни политици. Странно е и това, че Маргарита, а и останалите, взеха че се отказаха, ей така ненадейно, както ненадейно събраха сили преди това да протестират. Странно, на какво ли е равна ненадейността?!!!

    ОтговорИзтриване
  21. цирея22/2/11 18:48

    Към 18:08,не мисля че легитимацията ми ще доведе до някакъв резултат,прозирам елементаризма на твоето мислене.Ти не вникваш в това което пиша,а тръгваш да търсиш реванш за нещо което дори не ти влиза в работа.Това което пиша е моята скромна позиция която не ангажира никого.Именно за това не се впускам в празна полемика,не за друго, а защото няма трезво отношение към нито един проблем в страната.Колкото до града и хората които аз обичам,и с оглед на икономическия хаос, смятам че ставаме свидетели на една агония която честно казано e страшна.И относно мен, и да ми знаеш името какво би ти помогнало в това, от враме на време като ме видиш да ме псуваш.Аз съм скромна личност, и никога няма да ме забележиш да се изявявам като вожд и безумен декламатор пред малоумна тълпа пляскащи маймуни.Последния вожд умря преди години а друг не се е родил..........

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен22/2/11 18:57

    Аз пък питам журналистите7
    1.Кой продаде завода през 2008г?Продавача има име кажете го.Сигурно още е жив.
    2.Кой трябваше да следи дали се изпълняват всички точки от договора?
    3.Защо не е направено? - Тези хора имат имена, кажете ги.
    4.Проблема с серния диоксид е от 2008г. Защо никой до сега не възпря собственика? - Попитайте ги.
    Попитайте бившата зам министър от тройната коалиция дето скача, скача и нищо.
    Какво разпъвате Майките на кръст, а до януари все едно всичко е било по меД и масло.Опомнете си и търсете отговорите.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен22/2/11 19:02

    Цитат от цирея:
    "Това което пиша е моята скромна позиция която не ангажира никого".
    Тогава защо пишеИ и тровиш темата?

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен22/2/11 19:11

    22/2/11 18:43 прочети поста на 17:58 и ще разбереш защо спряха протеста.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен22/2/11 19:45

    към 10:45 къде видя гражданко общество? на протеста имаше граждански единици.стига сте си приписвали обществото че сте направили нещо.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен22/2/11 21:03

    А партиите къде бяхя през цялото това време?Сигурно се готвят за избори?Дайте да им бойкотираме изборите.Няма да ходим до урните докато не се реши проблема.Те само от това се страхуват.

    ОтговорИзтриване
  27. цирея22/2/11 21:16

    Към 19:02,защото "отровата" която бълвам, благодатно попива в теб.Радвам се че си впечатлен или впечатлена, не ти знам пола за съжаление,защото и той е от значение, да не вземеш да позеленееш,или да не получиш обрив,че циреите са неприятно нещо.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.