В рамките на два дни Кърджали бе домакин на престижен форум-Националната олимпиада по немски език. Домакин бе РИО- Кърджали, с активното съдействието на ГПЧЕ „Христо Ботев"гр. Кърджали.
На 9 април г-жа Анна Арсениева, главен експерт по немски език в МОМН и националната комисия, председателствана от доц. Емилия Денчева- екан на факултета по германистика и скандинавистика в СУ и всички останали гости на форума бяха тържествено посрещнати от Първи ученически Гвардейски отряд. В препълнената зала на ДТ „Димитър Димов" възпитаниците на езиковата гимназия приветстваха най-добрите по немски език в страната, като подариха един незабравим празник на цялата кърджалийска общественост. Всички стаиха дъх с презентацията, представяща красотите на Родопа планина и Кърджали, запознаха се с люлката на древни цивилизации, с пазителката на българския дух през вековете, с песните на Орфей и с магията на българското слово.
Олимпиадата по немски език бе открита от г-жа Емилия Владева, Началник на РИО- Кърджали, която благодари на ръководството на ГПЧЕ „Христо Ботев", на всички учители и експерти от РИО-Кърджали за проявената отговорност и отлична организация. Пожела на всички участници успех и високи резултати и ги призова да използват възможността чрез владеене на чужди езици да получат престижно образование в Европа, а наученото да приложат, връщайки се в родината.
Гост на проявата бе Народният представител на област Кърджали г-жа Цвета Караянчева.
След поздравителните слова присъстващите се потопиха в магията на театъра, словото и музиката. На сцената Ботевци рецитираха стихотворения на английски, немски, френски и италиански език.



-----------------------------------------------------------------
Само сега спечели iPHONE 4 и oще 250 страхотни награди! Виж тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.