Високият почти два метра кърджалиец Рамадан Алиев от години работи във Франция. „Той е много добър майстор, един от най-добрите родопски дюлгери. Затова за него има работа и по време на криза, търсен е", казват за него приятелите му.

Срещаме се с Рамадан в родния край, дошъл си е за празниците.

„Франция е страна с необятни възможности. Можеш да постигнеш много, може и на втория месец отчаян да хванеш обратния път. Има пари, но и очакванията на работодателите са големи. Трябва да си разбираш от работата и да забравиш онова движение със скръстените ръце. Това с излежаването до обяд пък си е забранено. Единственият ми проблем беше с френския език, но бавно-бавно напредвам", казва Рамадан Алиев.

Снимка: Рафет АЛИ

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/1/12 12:28

    Евалла, земляк? Под пари да останеш. Само Кърджали!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/1/12 15:27

    İ kakvo ni interesuva nas ,kakvo pravi tozi gospodin?İma li nyakakva polza za obshtestvoto,4e da se prevarne v novina?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/1/12 15:49

    Теб не знам дали те интересува, но хората, от които зависи животът в Кърджали живо се интересуват колко пари праща Рамадан и хиляди като него на роднините си в Кърджалийско. Благодарение на преводите на гурбетчиите в Кърджали все още има живот.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/1/12 16:05

    Интересуваме дали му вирви пенсията там ако се разболее как се оправя тои и като него другите гурбет4ите засто са на гурбет питали се някой засто щее на гурбет кой каква политика води да са на гурбет защо постояно изселване гурбет.Нека вси4ки дето са на гурбет да им провирви както те пожелават да им се сбидне ме4тите им а ония дето създадоха такава хаос за гражданите гурбе4иите господ да ги накаже.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/1/12 18:28

    az pak iskam da popitam dali 4rez tozi sayt moga da si namerya rabota vav Fransiya

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/1/12 19:56

    Ah zavist hodi problay si kasmeta

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/1/12 20:01

    bravo, mon ami! taman! première - www.kircali.eu!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/1/12 14:53

    Palen s neuda4nitsi region,vse drugite im vinovni.Vseki koyto raboti,pe4eli shto gode dobri pari,a ako ne gi izhar4i po komar i jeni,spestyava po neshto.V Evropa e palno sas zidaromaza4i(maystori),kakvo tsenno e satvoril daden 4ovek,ta da se prevarne v novina.Toy si e spasil kojata,vie potavayte po nadalboko.Shtyal da im izprashta pari-hahaha...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/1/12 15:08

    tozi si napravil platen reportaj do vcera hodise bezraboten.....

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/1/12 17:41

    Amma novina,hilyadi sa gurbetciite kato nego,pishete i za tyah.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.