Отличен (24). Няма грешка, такъв е резултатът на Кристина Делчева от 12 клас на ГПЧЕ „Христо Ботев"-Кърджали на съчинението за Немска езикова диплома. Кристина получи максмалния брой точки, с което не могат да се похвалят много нейни връстници в света. Сигурно мнозина кимат в този момент разбиращо и си мислят за трудната немска граматика. Само, че да пишеш правилно е само един от осемте критерии, по които се оценяват писмените работи.
Тази година учениците от Европа, Азия и Северна Америка бяха изненадани с темата „Градски центрове, свободни от автомобилен трафик". В рамките на два часа те трябваше да резюмират текст, опишат и интерпретират статистика, разискват проблем и изкажат собствено мнение.
За успеха си Кристина дава простичко обяснение: „Най-важно е ученикът да бъде спокоен, да разсъждава задълбочено и да изкаже своето мнение по достъпен и разбираем за проверяващия начин. Добрата аргументация, изказът и граматическите познания също са от голямо значение. В писмената част от изпита ученикът демонстрира начин на мислене, все пак тази работа е входът му към немските университети. Времето е ограничено, което допълнително нажежава обстановката". Това, което Кристина не изказва на глас, го счита за разбиращо се от самосебе си. Без желание, постоянство и спортен хъс нищо не се получава. Убедена е, че Немската диплома предоставя страхотни възможности не само на кандидат-студентите, но и по-късно на пазара на труда. Съветът й към всички, които имат възможността да се явят на този изпит, е да мислят положително и да работят с настроение.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/3/12 15:06

    Прекрасно!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/3/12 15:11

    Браво и успехи и занапред, Кристина!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/3/12 16:55

    Браво мойто момиче.Това е ГПЧ Христо Ботев виждаш ли Милко Б. това е резултат.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/3/12 17:16

    Поздравления,Криси!
    Пожелавам ти успех и занапред!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/3/12 17:36

    bravo e slabo kazano,v dnesno vreme ne ucenisi,a daje uciteli rydko se srestat na tova nivo.USPEHI I ZANAPRED DETE PREKRASNO

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/3/12 21:26

    Дерзай напред,младо момиче!Браво!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/3/12 15:14

    За акъла в главата ти разбрахме,а как вървят нещата с момчетата ?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/3/12 22:01

    Има ученици които се представиха по-добре от нея - защо не пишете за тях?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/3/12 15:51

    Това е резултат от писмения компонент, а не от целия изпит. Такъв резултат не е постиган от кържалиец до момента, а и от повечето хора по света, както пише горе.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.