Невиждан гаф сътвори министърът на културата Вежди Рашидов. В ефира на БНТ почетният гражданин на Кърджали обяви, че ще организира в Москва концерт на български изпълнители, сред които и Гена Димитрова. Оперната прима обаче не е сред живите от 2005 г., когато почина след тежко заболяване.
Културният министър обясни за резултатите от посещението си руската столица. Рашидов съобщи, че е договорил с руския си колега да събере на едно място най-големите гласове на Европа и Русия в рамките на Дните на българската култура в Москва, които ще се проведат през лятото, пояснява Блиц.
"Говорих с Карталов (директор на Националната опера и балет – бел. ред.) по телефона, той беше във Франция на някакъв симпозиум, вика: „Можем ли да съберем най-големите ни гласове от Пендачанска до Гена Димитрова? Най-страхотните от цяла Европа да си съберем хубавите гласове, разбира се и от България включително. И руските големи гласове и дните на културата да направим в „Болшой театър" една вечер чудовищна. Тези световни и европейски гласове, да стане един букет, една заря от уникални гласове". Представете си какво става. То става чудо, аз си го представям. Явно съм човек с образно мислене. Идеята се стори много интересна и на Швидко и на министъра на културата. Даже го питах мога ли да го обявя пред медиите. Казаха: „Да, обявявайте", заяви министърът.
Рашидов се мотивира с това, че една нация запазва идентичността си чрез културата. "Не може храната да е единственото, заради което Хомо сапиенсът е създал човека. Много красиво сме се облекли, караме едни прекрасни коли, естетизирали сме се, искаме да се развием духовно, да, но не може единстевният смисъл е да ядем, да пием. Много е важно, наистина, трябва да ядем три пъти на ден, но ядем три пъти на ден, за да се усъвършенстваме", разви той мисълта си.
Водещата Жени Марчева обаче въобще не реагира на очевидните фактологически грешки на събеседника си и продължи да го разпитва за ситуацията в правителството на ГЕРБ след "оставките" на министрите Стефан Константинов и Трайчо Трайков.
В началото на 2012 г. стана известен друг гаф на Вежди Рашидов. Тогава бе публикувано интервю, в което той заявява: "Най-неприятното съсловие за мен са гейовете, защото те са съчетание от най-лошите качества на жената и най-долните качества на мъжа".
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/3/12 13:54

    В България всякакви типове става министри, важното е да са послушни. Но пък трябва да имат някакво ниво на обща култура.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/3/12 13:58

    Чакай бе, 13:54, къде отиваш? тук не става дума за обща култура, а за ресор. Това е работата на Вежди Рашидов, за която той получава заплата. И се пъчи, че е министър.
    Все едно ОВЧАР ДА РАЗПРАВЯ, ЧЕ ОВЦЕТЕ МУ ВЗЕЛИ ВЕЧЕ ДА СНАСЯТ ПО ЕДНО ЯЙЦЕ ПОВЕЧЕ НА ДЕН!!!!!?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/3/12 14:00

    Е хайде сега какво толкова ?.......Някой който е подготвил информацията му е направил тоя гаф.
    Има две области, в които наистина си разбира от работата и това са скулптурата, пластиките, където е признат творец и многото пиене....., което не винаги му понася.....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/3/12 14:02

    Днес Гена Димитрова, а догодина на изборите в Кърджали на площадка Спартак ще пее Фреди Меркюри.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/3/12 14:05

    Уникален провал на един министър на културата.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/3/12 14:33

    наздраве вежди,хич да не ти пука

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/3/12 14:34

    лафа да върви,няма значение кой ще пее

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/3/12 15:17

    Какъв ГЕНИАЛЕН ИЗКАЗ: "Най-страхотните от цяла Европа да си съберем хубавите гласове, разбира се и от България включително. И руските големи гласове и дните на културата да направим в „Болшой театър" една вечер чудовищна. Тези световни и европейски гласове, да стане един букет, една заря от уникални гласове". Представете си какво става. То става чудо, аз си го представям."
    Просто простотия до шия!!! Ужас майчице!!! Къде да потънем та да не излезем вече от земята!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/3/12 15:19

    "Много красиво сме се облекли, караме едни прекрасни коли, естетизирали сме се, искаме да се развием духовно, да, но не може единстевният смисъл е да ядем, да пием."
    А синът на Рашидов какво кола кара? Или ние ще ядем култура, а те ще преяжда с прасета и ще карат лимузини!!! Бойкккккккккккккккккккккккккккккооооооооооо, къде сиииииииииииииииииии!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/3/12 15:21

    13:58 и 14:02 супер сте, разсмяхте ме от сърце! Макар, че работата е за рев!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/3/12 15:28

    14:00 никакви пластики не може да прави този човек! отиди пред поликлиниката в К-ли и виж, какви стауи има!плаши децата!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/3/12 15:34

    що не духна в дрегера преди да седне на стола в студиото?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен20/3/12 09:02

    Веждито е алкохолик , некадърник и пълен смешник както и алкохолизираните му червени другарчета от Кърджали!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен20/3/12 09:19

    Какво ли се очаква от човек. който се изгаври с паметта на майка си! Безкултурният министър на Министерство на културата на Р България. От къде ли ги намират такива неграмотници, в Кърджали от тях бол. Лек ден!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен20/3/12 10:56

    Колко прав бе Радой Ралин, като писа "Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра". Язък му на претенциите на Веждичката. Колкото по-малко говори, толкова по-малко ще се излага. При него Хомо сапиенса не е завършил работата си до човек. Мале, мале, добре, че не всички разбират и тук колко е голяма ямата на министерското незнание!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен20/3/12 12:55

    БИХ КАЗАЛ НЕ ТОЛКОВА "ЧУДОВИЩНА ВЕЧЕР ",А ПО-СКОРО ПРИЗРАЧНА,ЯВНО КАТО МУ УДАРИ ЕДНА ДВЕ ВОДЧИЦИ ,ЧОВЕКА КОЙТО СЕ ХРАНИ НЕ САМО С ХРАНА И НЕ КАРА КОЛА ПОЛУЧАВА НЕ САМО ОБРАЗНО МИСЛЕНЕ ,НО И БУКВАЛНО-ОБРАЗНО ВИЖДАНЕ КАТО В "ШЕПОТ ОТ ОТВЪДНОТО"

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен20/3/12 13:25

    Кой ви е казал, че Веждито е способен скулптор?!Колегите му и тези, които разбират, не са на това мнение. Интелигентността на този неандерталец е нулева.Белег на интелигентност е да имаш някаква представа за себе си, макар и не винаги точна... А Веждито няма реална самооценка, в това отношение той клони към психопатите!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.