Ахмед Доган разчиства вътрешната опозиция, за да си върне пълния контрол над партийната и местната власт в Кърджали


От около половин година организацията на ДПС в Кърджали участва в сериал на абсурда. Видни активисти на движението от града изтъркаха няколко комплекта гуми, за да пътуват до София да се оплакват от колегите си. В свободното си от пътуване време те пишат докладни до ръководството срещу тях. От централата на ДПС към Кърджали пък летят факсове (помните факсовете, нали?) с директиви. С тях едни активисти се назначават на различни постове, други се уволняват, а трети получават наказания. Кметове застават зад изпадналите в немилост свои съпартийци, от противниковата страна пък обикалят селата в общината и ги "респектират" поединично да оттеглят подкрепата си.
Кой срещу кого

Известната досега с желязната си дисциплината структура на ДПС в бастиона на Доган – Кърджали, се тресе от скандали, които никой вече дори и не си прави труда да прикрива. От едната страна са кметът на града Хасан Азис и част от вече бившето ръководство на ДПС в Кърджали. От другата стоят председателят на общинския съвет на града и бивш зам.-министър на МВР от правителството "Станишев" Раиф Мустафа и лидерът на групата общински съветници и бивш депутат Расим Муса. Битката на първите обаче изглежда обречена, защото зад вторите стоят твърдо ръководството на ДПС, част от депутатите от региона, областният председател Бахри Юмер. А според някои и лично лидерът Ахмед Доган.
За неизкушения от вътрешнопартийните драми в ДПС тази битка вероятно изглежда абсурдна и лишена от всякаква логика. Движението спечели местните избори, има пълно мнозинство в градския общински съвет и може да прокарва каквито решения си пожелае. А кметът Хасан Азис не само че е единственият от ДПС кмет на областен град на този пост, но спечели изборите за трети път. При това като предишните два вота – още от първия тур. Точно по тези причини разразилата се битка в ДПС - Кърджали, изглежда трудно обяснима. На пръв поглед тя изглежда като битка за надмощие на два лагера в местната партийна структура на ДПС. На прицела на хората около Раиф Мустафа и централното ръководство на движението обаче са две мишени – едната е кметът Хасан Азис и установяване на контрол върху групата общински съветници на ДПС, по-голямата част от която сега застава зад кмета. А другата цел е овладяването на партийната власт от тази група. Най-видимата мишена е депутатът Ремзи Осман, поне ако се съди по по-голямата част от хората от ръководството на партията в Кърджали, които бяха отстранени от постовете си миналия четвъртък.

Ръководство за отстрел

"Дал съм 20 години от живота си за ДПС и категорично не приемам това наказание, защото не знам защо ме наказват", казва Ехлиман Чобан. Той е един от зам.-председателите на партията, които миналия четвъртък бяха наказани от ръководството на ДПС с изключване за три месеца от движението и забрана в продължение на една година да заемат ръководни партийни постове. "В историята на ДПС за пръв път се случва подобно нещо – партийно ръководство да бъде отстранено, и то след спечелени избори. Защо?", допълва Чобан. Останалите с такава мярка "временно във фризера" са другият зам.-председател Бахар Палова, която беше няколко мандата общински съветник и председател на групата съветници на ДПС в кърджалийския общински съвет в предишния мандат, и членовете на вече бившето ръководство на партията в града Веляйтин Вели и Юсеин Раим.
Новината за наказанията дойде от централата на ДПС в София в Кърджали по факс заедно с другото решение на централното оперативно бюро на движението – че цялото ръководство на ДПС - Кърджали, е отстранено и на негово място е назначено временно оперативно бюро, което трябва да подготви отчетно-изборната конференция през юни. "Тези хора са ни съмишленици, но всички носим отговорност какво казваме за партията. Ако това уронва престижа на ДПС, по устав има наказание", обясняват решението на централата Раиф Мустафа и Расим Муса. И твърдят, че в тази посока четиримата наказани имат "сериозни нарушения". Другото им "провинение" според Мустафа и Муса е, че старото ръководство на ДПС капсулирало организацията, а хората искат по-голяма диалогичност.
Ехлиман Чобан обаче има друго обяснение за драстичната мярка. "Временно назначеният председател на ДПС - Кърджали, Мухарем Мухарем и тази група около него манипулират ръководството и подават грешна информация. Наказанието ни дойде, след като Мухарем изпрати една докладна записка срещу нас до ръководството", казва Чобан. Убеден е, че целта е да бъде служебно отстранен, за да не участва в конференцията.
Елементарната сметка показва, че изключването му за три месеца съвпада точно с времето на провеждането на конференцията. Така той няма да има право да участва в събранията, на които ще се номинират кандидатите за председател на партията в Кърджали и за избор на делегати. Убеден е и че атаките срещу него са започнали в момента, когато неотдавна заяви, че ще се кандидатира за лидер на движението в града. "Тогава беше първият опит да ме изключат от партията. Предложението беше внесено в общинското ръководство, но от 23-те му членове само двама бяха "за" - той и още един член", казва Чобан. "И като видяха, че не могат да ме отстранят, започнаха да пишат доноси срещу мен пред ръководството", добавя той.
Другото обяснение на вече бившия зам.-председател на ДПС - Кърджали е, че отстраняването на цялото ръководство е свързано с предстоящите догодина парламентарни избори. "Тези хора са кандидати за всичко и знаеха, че никога нямаше да бъдат номинирани в листата на ДПС за депутати, ако съставът на ръководството се запази в този вид", казва Чобан. Бившият зам.-министър Раиф Мустафа беше поставен на трето място в депутатската листа на ДПС на последните избори, но буквално часове след като тя беше утвърдена, прокуратурата внесе обвинение за получаване на подкуп в размер на 50 хил. лв. срещу него. Неотдавна Софийският апелативен съд го оправда, а след протест на прокуратурата Върховният касационен съд потвърди това решение и сега делото е отново в апелативния съд. Заради обвинението тогава обаче Мустафа се отказа от участие във вота. Расим
Муса пък беше кмет на Кърджали от 1995 до 1999 г., но след това загуби изборите. Има и още един аргумент в полза на тезата, че ръководството на ДПС - Кърджали, е отстранено с цел да бъде разчистен пътят за овладяването на партията от хората около Раиф Мустафа. "По устав оперативното бюро се избира от общинския съвет, който пък е избран на конференция. В назначеното от централата на ДПС служебно ръководство в Кърджали има хора, които изобщо не са избирани на конференция и няма как друг орган да ги назначи", казва Чобан. От общо 11-те посочени от централното ръководство шестима не са избирани на конференция. Между тях са и Раиф Мустафа и Расим Муса. И макар че в него са както кметът на Кържали Хасан Азис, така и близки до него, хората на Раиф Мустафа имат превес.
Овладяването на партийната власт е важно, защото на практика всички решения както за партията, така и за представителите на ДПС в местната власт се вземат от ръководството на ДПС - Кърджали. И са задължителни за всички.


Знаците на Доган

Раиф Мустафа и Расим Муса обаче твърдят, че в назначеното ръководство е спазен балансът между предишните членове на ръководството и нови. И са категорични, че в ДПС - Кърджали, няма конфликт между тях и кмета. Двамата и временният лидер на партията в града Мухарем Мухарем предпочитат да наричат случващото се в местната структура на движението напрежение, създадено по думите им от хора от предишното ръководство начело с Чобан. "Наказанието им беше знак от централата, че не се одобрява поведението им", твърдят и тримата.
Знаците от централното ръководство към ДПС в Кърджали обаче започнаха далеч по-рано. Първият сигнал за смяната на караула в партийната структура в града беше даден с почти силовата намеса на централата в София при определянето на листата за общински съветници и трудното решение Хасан Азис да бъде номиниран отново за кандидат на ДПС за кмет. Първо листата с кандидатите за общински съветници беше бавена до последно и беше внесена буквално час преди да изтече крайният срок за регистрацията й в общинската избирателна комисия. Изненадата беше пълна, след като се оказа, че част от поставените в нея хора изобщо не са сред номинираните от общинската организация на ДПС - Кърджали. Между тях беше и Раиф Мустафа, който на всичко отгоре беше сложен на престижното трето място. За сметка на това пък бяха отпаднали поставени от местната организация хора на избираеми места.
За евентуалното номиниране на друг кандидат за кмет на Кърджали, различен от Хасан Азис, пък в централата на ДПС се заговори още година преди местните избори. Като кандидати от ДПС - Кърджали, освен Азис, бяха излъчени още Раиф Мустафа и Елван Гюркаш. Накрая след посещение на двете делегации от Кърджали в т.нар сарай на Доган в Бояна и отпращане от страна на лидера на ДПС на двете враждуващи страни с поръчението да се върнат при него, след като се разберат, Хасан Азис все пак беше номиниран за кмет.
ДПС активисти от Кържали обаче твърдят, че причината за издигането му за трети мандат е страхът на Доган от разцепление на партията в Кърджали. Точно тогава друг успешен кмет на ДПС от Кирково - Шукран Идриз, премина в редиците на изключения от движението бивш зам.-председател на партията Касим Дал и ръководството на ДПС се уплаши да не се получи същата ситуация и в Кърджали. "Ако ДПС се беше явило на изборите с кандидат за кмет, различен от Хасан Азис, щеше да ги загуби", категоричен е Ехлиман Чобан.
Следващият челен сблъсък между двата враждуващи лагера стана на терена на общинския съвет в Кърджали при избора на неговия председател. Първоначално на поста беше избран общинският съветник от ДПС Ниязи Шакир. Това стана при две гласувания, които около десетина съветници от ДПС бойкотираха. Хората около бившия зам. вътрешен министър Раиф Мустафа твърдят, че е имало предварителна договорка за поста да бъде избран той, но тя не била спазена. Нещо повече – от централата на ДПС дошъл факс, който нареждал за председател на общинския съвет да бъде избран Раиф Мустафа, но Чобан го скрил и така трябвало да подкрепят Ниязи Шакир. "Нямаше никаква договорка за избора на председател на общинския съвет в Кържали", твърди обаче Чобан. А факсът от централата с указанията кой да бъде номиниран пристигнал късно – по време на второто гласуване, разказа още той. Месец по-късно обаче централата все пак надделя и общинските съветници гласуваха Раиф Мустафа да заеме председателския пост в съвета. В знак на силовата и безпрецедентна намеса Ехлиман Чобан напусна съветническото място още преди гласуването. Мустафа също беше избран в две гласувания, защото при първото имаше две недействителни бюлетини.
Наказанието на хората, отстраняването им от постовете и наложеното служебно ръководство сега е по-скоро е демонстрация на сила от страна на централното ръководство на ДПС и опит за потушаване на недоволството в зародиш.

Кмет на прицел

Хасан Азис предпочита да не коментира случващото се в ДПС - Кърджали. "Изразявам позицията си вътре в организацията. Като кмет моето виждане е, че проблемът трябва да бъде решен вътре в партията и не трябва да се изнася навън", казва той. Има обаче друго обяснение за поведението на централното ръководство към него, различно от това, че заради успехите му като кмет го очаква и добра политическа кариера в ДПС в бъдеще. "Опасенията на ръководството бяха, че в Кърджали никой досега не е печелил избори три поредни пъти и кандидатирането ми може да се окаже неуспешно."
В това обяснение може и да има известна логика, но случващото се в ДПС - Кърджали, по-скоро навява на други мисли. А именно – че целта на отстраняването и тоталната подмяна на близките до него хора от партийното ръководство е контрол върху кметската му работа и върху местната власт. Освен че Раиф Мустафа беше избран за председател на общинския съвет, Расим Муса е председател на групата общински съветници на ДПС. А първият сблъсък между кмета и Муса стана в началото на мандата при гласуването на предложената от Азис структура на общинската администрация. Тогава петима съветници от ДПС начело с председателя на групата Муса напуснаха залата при гласуването. Засега групата около Мустафа и Муса има на своя страна около 7-8 общински съветници. Драстичните мерки на централата към тези, които се опитват да се противопоставят на решенията й обаче, със сигурност ще уплашат част от останалите и ще ги накарат да се подчиняват на фаворитите на Доган.
Активисти от ДПС - Кърджали, обаче са категорични, че скандалите в местната организация ще продължат. Почти сигурно е, че отстраненото ръководство ще участва със свой кандидат срещу посочения от централата Мухарем Мухарем.
"Ако има хора, които си мислят, че ще бъдат служебно избрани на конференцията през юни, жестоко се лъжат. Защото местните структури определят ръководните си органи", казва Ехлиман Чобан. "Тази група може да надделее единствено ако замразят местните структури. Защото тези хора дойдоха на тези постове не по волята на членовете на ДПС и не чрез избори", добавя още той. Категоричен е обаче, че до разцепление на ДПС в Кържали няма да се стигне.
Велина Господинова, Капитал
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

33 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/3/12 15:57

    Категоричен е обаче, че до разцепление на ДПС в Кържали няма да се стигне.
    Демек, не чакайте новини.

    ОтговорИзтриване
  2. GLASOPODAVATEL18/3/12 16:12

    NIE TE IZBRAHME 3 MANDATA TI KAKVO NAPRAVI ZA NAS ..POMNI .IMA EDNA STARA POGOVORKA LAKOMO DUPE KRAV S.RE.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/3/12 17:35

    pey penkele yandim anam yandim zatova si coban

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/3/12 18:17

    yandim anam yandim

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/3/12 18:19

    ot otstranenite zashto samo ti se obajdash yalama

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/3/12 18:32

    Ехлимане може да не си крал ,но изгоря заради крадливи "приятели".

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/3/12 18:42

    Да няма да мълчи като другите Овце и да слугува на агенти и доносници!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/3/12 19:40

    Adnan Senses - Doldur be meyhaneci

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/3/12 19:43

    Само инж Илиев може да поеме ръководството но ДПС

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/3/12 19:59

    приятелю чобан ти се взе на сериозно те те използваха и сега всичко свърши и довиждане батко ти какво направи през тези години на власт-нищо не си познаваше приятелите си ами сега -basha gelen cekilir

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/3/12 20:18

    Ехлимане,един съвет от батко ти Хасан. доносника Доган я изкара, я не изкара до конференицията през месец май.Откажи се от вярноста си към този резил и се преориентрирай към Касим Дал.Побързай да не стане стане късно!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/3/12 20:37

    Браво на този народ събужда се вече устремителна.Хвала,хвала.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен18/3/12 20:43

    Serefsizler batirdiniz turkleri,s kakvi ochi izlizate pred horata nekadurnici,ey narode opomni se i ne glasuvay poveche za tqh ayde vashiq jivot otide no pone badeshtoto na decata si mislete,vijte gi samo mislqt vi za jivotni kakvi pazarlici pravqt kato che li ste tqhna sobstvenost

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен18/3/12 20:54

    На ДОГИ агента му свършва кислорода :D

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен18/3/12 20:58

    И Касим и Ахмед са душмани на наща майка Булгаристанн. Вече и най търпеливите билгари усещат че не сме им приятели, а това е много страшно/.Знайте само че без булгарите сме само едни роби. Те ни научиха на всичко,дадоха ни образувание,стига сме ги убвинявали за нашите провали и резили. Аз сим туркче ама не мога да си представя да живея без булгарите! Те ме научиха на всичко,колккото и да не ми се иска трябва да ви го призная това нещо!тЕ се изселват всеки ден,не искат да ги управляват по прости от тях хора,които нямат убразование като тях.Не трябва да ги изпускаме-ние можем само да се учим от тях за сега те са най-добрия вариант за нашите хора.Аз лично ги уважавам от съртце! (един тюрк от кирджалийския вилает)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/3/12 22:44

      Върви се гръмни бе фалшив тюрк..

      Изтриване
  16. Анонимен18/3/12 21:12

    Не се прави не мъченик Чобан. Ти от години си хрантутник на Хасан (демек на моите пари). Останалите Бахар, Веляйдин, Юсеин, Фахри са символ на корупция в общината. Вие бяхте гангрената, която бе отрязана. Така, че престани да ходиш от редакция на редакция, а се запретни и работи. Яслата ти свърши.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен18/3/12 22:05

    Да живее Меди Доганов пич, знае как се ръководи тъп народ /визирам ,българите те турците са трудолюбив но прост народ/

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен18/3/12 22:26

    ахмед доган и цялото дпс са боклуци и именно те са виновни за породилото етническото напрежение между българи и турци.
    p.s ако има значение етническия ми произход, турчин съм

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен19/3/12 00:23

    смях, само това може да се каже на опитите на Ехлиманчо.... накрая се разбива опита да се създаде партия в партия
    БРАВО И УСПЕХ ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ КОИТО СЕ БОРЯТ СРЕЩУ РЕМЗИ ОСМАН, СНАХАТА НА РЕМЗИ - БАХАР ПАЛОВА ,ЕХЛИМАН, ВЕЛАЙТИН....

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен19/3/12 00:24

    Анонимен каза... 18/3/12 21:12
    НАЙ-ТОЧНО КАЗАНО! БРАВО!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен19/3/12 01:22

    KOMUNISTA RASIM MUSA KAKVO TIRSI V DPS TO TOYA SVINIYA NE SE LI NAYADE 20g.? PREDI 1989g. KOLKO PARI IMASE I KOLKO IMA SEGA I OT KIDE I KAK GI E SPESTIL SLED KATO SI TOLKOVA CESTEN IZLEZ PRED NARODA I KAJI TI KAK SPECELI TOLKOVA BEZ DA SI KRAL.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен19/3/12 08:32

    Браво на "18/3/12 21:12".Това е истината.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен19/3/12 09:20

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен19/3/12 11:01

    Krayno vreme e da se izcisti DPS ot samo zabravilitese,do kide ni dokaraha yavno nese usestat, do vcera dumata turcin bese gordost,a sega ni naricat kradlivite,mojebi ste e mnogo trudno da izcistim tova petno ot girba na tozi trudolubiv narod,,,,,, vsicki boklutsi trabva da bidat ostraneni ot postove i te se znayat koi sa s uvaj Gursel

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен19/3/12 12:27

    ехлимане колко си жалък в опита си да продължиш да цокаш от общината.Защо ли толкова се страхувате от Раиф Мустафа? Защото той е човек, който не може да го контролират такива като.Защото ще Ви задава въпроси на ,които трудно може да дадете отговор.Осем години си разигравахте коня и лъгахте хората.Защо общината има 20 милиона боорчове, а улиците на града са дупка до дупка.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен19/3/12 13:21

    Абсолютно прав е 22,26/18.03.12. Преди създаването на тази етническа, противоконституционна, антибългарска и антитурска партия българи и турци живеехме много близко и във взаимно уважение. Сега има напрежение породено от политиката на ДПС.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен19/3/12 17:28

    Ей Гюрсел - тебе те знаем, че от 22години подкрепяш ДПС и на всички избори помагаш с хиляди от джоба си.За турците по нашия край какво ли не си направил за да бъдем уважавани и да живеем братски с българите, за да няма омраза.Не сме забравили като избираха Хасан през 2007- колко се радваше и колко много пари даде само за фойерверк.Това го направи за да ни ощастливиш и да сме горди.Но какво стана на края - точно Хасан те изравни със земята.Как не го досрамя точно човек като теб - който денонощно се бори за правата на турците - да те удари в земята.Казахме ти едно време - не се доверявай на тези кучета, те си гледат само себе си и собствената сметка.Те не се борят за правата на турците а за кесията си... Но ти не ни повярва...

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен19/3/12 17:56

    sas stari kurvi nov bardak,demek ne stava.

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен19/3/12 18:01

    vsichki sa kapsulirani,tezi ot prtiata i tezi,koito gravitirat okolo partiata i smuchat zdravo do posinyavane.mahayte vsichki raifovtzi i ne znam si kakvi oshte,mladi hora li nyama,koito da sa nezavisimi ot diktatura sirech da ne sa poslushkovtzi,a da rabotyat po sobstveno vijdane

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен19/3/12 18:01

    Ей Гюрсел - тебе те знаем, че от 22години подкрепяш ДПС и на всички избори помагаш с хиляди от джоба си.За турците по нашия край какво ли не си направил за да бъдем уважавани и да живеем братски с българите, за да няма омраза.Не сме забравили като избираха Хасан през 2007- колко се радваше и колко много пари даде само за фойерверк.Това го направи за да ни ощастливиш и да сме горди.Но какво стана на края - точно Хасан те изравни със земята.Как не го досрамя точно човек като теб - който денонощно се бори за правата на турците - да те удари в земята.Казахме ти едно време - не се доверявай на тези кучета, те си гледат само себе си и собствената сметка.Те не се борят за правата на турците а за кесията си... Но ти не ни повярва...

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен19/3/12 18:03

    sas stari kurvi nov bardak,demek ne stava.

    ОтговорИзтриване
  32. HAS HANCILAR19/3/12 20:49

    ГЕРБЕРИТЕ ДА ВЗЕМАТ ПОУКА ОТ ФОРМУЛАТА НА НУРДЖАН, БСП ВЕЧЕ СА…

    Вместо да си пийва „Кайвето“ г-н Кмета,да вземе да се осведоми за новата ФОРМУЛА за събираемост на просрочени задължения ((за еленергия дължими от частници към (МАЙ ръководената),от него община)), от заместника му нурджан. ДЪЛЖИШ 14000 ЛЕВА = ПЛАЩАШ 7000 ЛЕВА ПО ФОРМУЛАТА НА НУРДЖАН… ПОНЕЖЕ КМЕТА Е МНОГО ЗАГРИЖЕН ЗА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНАТА ПРИВЕТСТВА С ДВЕ РЪЦЕ РЕШЕНИЕТО НА ЗЕМЕСТНИКА СИ И ПРЕДЛАГА НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, С ОГЛЕД НА СВОЕТО СВЕТЛО ВИЖДАНЕ И РАЗБИРАНЕ ЗА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА, СЛЕДНОТО: ВСИЧКИ ДЪЛЖИМИ МЕСТНИ ДАНЪЦИ, ТАКСИ НАЕМИ, ОЦЕНКИ НА ИМОТИ ДА СЕ ИЗЧИСЛЯВАТ ПО ФОРМУЛАТА НА НУРДЖАН, СЧИТАНИ ОТ ДАТАТА НА ОТКРИВАНЕТО НА ЛЕЛЕЯНАТА ФОРМУЛА!!! ЧЕСТИТО НА КЪРДЖАЛИЙЦИ!
    ПОСЛЕСЛОВ. Да не забравите бонуса Ми, нека е в Алианц, но може и в ОББ… ИЗПУСНА СЕ НУРДЖАН!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.