В петък и събота за втори път след демократичните промени в ардинското село Чубрика ще се проведе събор-мевлид. Жителите на китното родопско селце ще посрещнат гости  от близо и далеч. Очакват се гости от различни краища на страната, както и от чужбина. Организатори на проявата са  кметството, джамийското настоятелство и с финансовата помощ на братята Адем и Неждет Гюнгьор, които живеят в Австралия и Турция. Надявам се тази инициатива да се превърне в традиция, каза кметът на селото Фердун Али.

В петък от 10.00 часа в местната джамия ще бъде отслужена молитва за здраве и берекет. Местни майстори ще приготвят 5 казана с пилаф, за да нагостят всички, уважили обичая. Обредното животно е осигурено от изселници от Турция.

В рамките на събора ще се проведе турнир по футбол на малки врати. На призьорите ще бъдат раздадени парични награди, осигурени от местното читалище „Св. Кл.Охридски". Ще има богата музикална програма с оркестър на живо.

Поканени са всички жители на община Ардино и района. Очаква се на събора да дойде и кметът Ресми Мурад.

Гюнер ШЮКРИ

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/9/12 14:53

    Айдееееееее ! Пак се почна ! Тоя Гюнер май друго не знае ! Дай му пилафи , мевлиди , ифтари ! Сега отидоха, та се не видяха ! Ама тя и редакцията е за е...е , че му уйдисва !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/9/12 15:39

    abe tapanar loso li pravi coveka...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/9/12 15:46

    15:39. Не прави лошо бе амсалак , ама се насра !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/9/12 15:56

    to samo taka e napisano Guner nyama nisto obsto sas tova samo idva da yade kebabceta sponsorite sa drugi

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/9/12 16:04

    ,,Коментарът ви ще се покаже,след като бъде одобрен,,....Това пък какво е...Пак цензура ли ...от нов тип..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.