Софийската компания "Волф" спечели битката за боклука на Кърджали. "Титан Клинър", която досега се грижеше за чистотата в града, край Арда, в неделя си прибра кошчета, контейнери и други съдове, а улици и булеварди се превърнаха в депа за отпадъци.

Акцията започна рано в неделя, видяха репортерите на 24rodopi.
Няколко часа по-късно коли на „Волф” бяха насочени към Кърджали от вътрешността на страната с техни съдове за смет. Но фирмата няма тук своя база и работници, и тепърва ще трябва да се установява в района. По време на търга, софиянци са декларирали готовност веднага да поема дейностите за поддържане на чистотата.
От "Титан" заявиха, че Община Кърджали им дължи над 4 милиона лева. Очаква се от компанията да заведат идната седмица изпълнително дело и да наложат възбрана върху сметките на администрацията.
Сумата не е по силите на общината, защото представлява близо 40 процента от собствените й приходи за една година. Допълнително върху местния бюджет тежат задължения за близо 10 милиона лева. Плащанията за събирането на боклука са около 2,5 млн.лв., а годишният приход от такса смет е близо 3,5 млн.лв. Все още не е ясно защо при натрупания излишък сметките с „Титан” не са обслужени. „Титан Клинар” чистеше Кърджали в продължение на 10 години.
Когато изтече договорът с „Титан” в края на миналата година, кметът инж. Хасан Азис трябваше по закон за обяви процедура за избор на нова фирма. Конкурсът трябваше да приключи на 8 февруари.
На първата си сесия през януари Общинският съвет гласува решение за провеждане на нов търг до края на годината и даде право на кмета еднолично да реши кой ще се занимава с тази дейност до неговото провеждане.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/2/13 20:30

    Срамота! Как може да правят така. Точно 10 години са получавали пари от тази община, от гражданите и сега така се отплащат на нас, на гражданите? СРАМОТА!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/2/13 21:09

    pitai kmeta be grajdanino

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/2/13 21:18

    затова ли ги няма, аз пък реших, че ще ги подменят с нови и се зачудих защо боклука от тях е изсипан по тротоарите, а то каква била работата, не ги е срам, да бяха излезнали с достойнство от ситуацията, паднаха ми в очите съвсем!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/2/13 21:34

    Че аз да не би да си плащам данъците за да вървя измежду боклуци, до като в това време общинарите си обикалят с луксозните джипове и крадат? Пу да ти ********************* и общината, и хората на столове. За това ли ги избрахме? За да обикаляме ние и нашите деца между боклука. Като крадете поне оставете малко пари и за народа... изроди !!!
    Същото и с годишните винтеки. Над 1 милион продадени (за цялата страна) по 67 лв. = приблизително 70 милиона и маневрираме между дупките. Даже няма пространство между дупките, че да можем да ги избегнем. Тамън да избягаш от едната и хоп... в другата, че се оказва и по-голяма :@

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/2/13 21:40

    Аз съм учудена от постъпката им. Може би има причина...освен 4 -те милиона, които общината дължи. Това са все пак 4 милиона, не хиляди...Аз чинно си плащам такса смет и се чудя какво са плащали с моите пари? Общината ми е посредник...и ме лъже ...както лъже всички.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/2/13 22:49

    Хахахахаха Приятеля на Станишеф и Доган-Места ---Румен Гайтанджиев-Вълка , собственик на фирма Волф ще чисти Кърджали Хахахаха Те софиянци им трябваха 10 години за да се оттърват от този с ферарито и ламборгинито и да започне да се чисти реално в София, едвам Бойко Борисов го разкара от столицата, а сега го натресоха на Кърджали , хахаха е сега вече Кърджали се зарина в боклук... Гарантирано на следващите избори Хасан Азис и ДПС ще загубят Кърджали, да не говорим, че тоя отнесе и един депутатск мандат Хахахам направо ми дигнаха настроението тази вечер... овцете пканили вълка да ги чисти хахахах ,,,, Ейййй верно когато Господ иска да съсипе някой първо му взема акъла........

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/2/13 23:39

    Титан си просто си вършат работата, щом договора е до неделя, неделя си събират багажа, утре Волф ще изчисти града и готово, какво толкова. Ако утре не се заемат с работата тогава вече има проблем.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/2/13 00:00

    Stiga smeshen plach. Money.money.money

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/2/13 05:11

    Как може кмета на града да не запознава обществеността предварително за тези свои решения? Не беше такъв в миналите мандати. А сега да научаваме от улицата защо не е почистен боклука.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен4/2/13 06:53

    Това че платите данъци не означава да дойдат и да ви измият задника малко и ние като народ трабва да се стремим да пазим чист градани а не да чакаме всичко от ообщината .....

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/2/13 07:29

    На кмета са му наредили кой да избере.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен4/2/13 09:04

    Редакцията изпратете фотограф да заснеме как служителите на Волф оставиха контейнера между блок Чайка 1 и Чайка 2.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен4/2/13 09:32

    След новия парк всички големи поръчки са за фирми около Цветанов и Вежди.За Кърджали един голям гол к*р.Това е пазарната икономика в БГ.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен4/2/13 10:57

    Кмета да изкара общинската администрация с метлите за един месец да почистят ЕВРОПЕЙСКИЯ ГРАД

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен4/2/13 11:09

    kraino vreme e kmeta da podkara smetovoz

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен4/2/13 12:20

    Към... 4/2/13 06:53...по-леко с изказа, молим! Аз написах, че плащам данъци..и тези пари трябва да отиват за чистота. Защо не е плащано и има дълг 4 милиона. Не е нужно да споменавам, че не хвърлям боклуци и ред др. простотии!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен4/2/13 12:55

    С нашите пари за данъци плащаме заплати на общинари, общински съветници и незнам още какви хрантутници.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.