Възпитаничката на Езиковата гимназия в Кърджали Цветелина Даткова спечели едномесечна екскурзия в Германия през лятото. Тази награда бе резултат от участието на ботевци в олимпиада, организирана ежегодно от Посолството на Федерална Република Германия и Немската служба за педагогически обмен. На учениците бе поставена задача в рамките на един месец да изготвят проект, свързан със социална или обществена дейност, извършваща се в България и в частност в родния им град. Те трябваше да направят собствено проучване по избрана от тях тема. Темата, която избра Цветелина бе свързана с изоставените деца на България и по конкретно – децата от Дома за медико-социални грижи в Кърджали. Проблемът е актуален, особено в днешно време, когато все по-често се говори за затваряне на тези учреждения. Цветелина разказа за дома, нуждите и помощта, която се оказва на децата, живеещи там. Проектите, изготвени в рамките на олимпиадата от ученици в училища от цяла България, бяха общо 200 на брой. От тях само 70 бяха одобрени от учители и изпратени за оценка в немското посолство. След оглед на �
�аботите, за разговор в немското посолство бяха поканени 32 ученици от цялата страна. Разговорът се състоя пред комисия от представители на Немското посолство, Службата по немски език и експерти по немски език от МОМН. Само 16 ученици от елитни езикови гимназии в страната получиха стипендия за пребиваване в продължение на един месец в Германия, 8 от които имат възможността да посетят и различни градове в страната. И точно сред тези избрани бе и възпитаничката на ГПЧЕ.
„Когато разбрах, че съм сред тези 8, радостта ми беше огромна. Надявах се, че ще успея, въпреки че знаех, че конкуренцията е голяма. Все още съм много развълнувана и отсега нататък очаквам само хубави преживявания и емоции", споделя Цветелина.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/3/13 15:54

    Браво Тети !!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/3/13 16:57

    Браво и успехи за напред...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/3/13 19:24

    Браво!Точно като майка си.Борбена и упорита.

    ОтговорИзтриване
  4. neriman celik28/3/13 22:25

    gordeem se s teb, pojelavame ti priyatna vakantsiya i mnogo novi uspehi

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/3/13 08:51

    Браво на детето и успехи за напред.Езиковата за пореден път доказва,че е номер едно.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/3/13 15:28

    Няма нищо случайно на този свят.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.