Над милион са фалшивите избирателите в списъците на ГРАО в страната, обяви бившият председател на „Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов на заседание на Изборния борд. По думите му това са хора, които не живеят в България или са починали, но не могат да бъдат заличени от списъците на дирекцията.

„Затова в избирателните списъци има повече хора, отколкото е наличното население. Такъв е случаят в Кърджали", заяви Константинов.

Всички гласоподаватели, които имат постоянен адрес в България, присъстват в избирателните списъци. Те могат да бъдат премахнати оттам само със законодателни промени.

Както вече 24rodopi писа, 255 493 са хората с право на глас в 7-те кърджалийски общини, регистрирани до 20 март за участие в предсрочните парламентарни избори. Спрямо 2009-та година има ръст от 30 000 гласа, но преди 4 години голям брой гласоподаватели отпаднаха от списъците заради принципа на уседналост.

Централната избирателна комисия (ЦИК) бойкотира заседанието на Изборния борд към премиера Марин Райков. В писмо до борда председателят на ЦИК Красимира Медарова обясни, че цялата информация за подготовката и организацията на вота може да бъде открита на интернет страницата на комисията.

„На заседанията на ЦИК могат да присъстват упълномощени членове или представители на регистрирани в комисията български неправителствени организации, каквито са и участниците в Гражданския борд", се казва в писмото на Медарова.

„ЦИК ни неглижира, но ние ще настояваме за среща с представители на комисията", заяви председателят на заседанието проф. Емилия Друмева. Тя настоя за съдействие от страна на Министерския съвет за присъствие на членове на ЦИК на следващите срещи на Изборния борд.

Министър-председателят Марин Райков също не присъства на заседанието на борда. Участие в него взе вицепремиерът Екатерина Захариева, която напусна съвета час след началото на работата му.

Правителството няма готов план за действие при технически проблем с копирните машини в избирателните секции, стана ясно думите на Захариева. Според проф. Михаил Константинов в стотици секции протоколи от вота няма да могат да се копират, което ще доведе до съмнения за манипулации на изборните резултати.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/4/13 22:24

    Сега се усети М Константинов.СДС днес по-рано го каза. Да не би да се застрахова ,заради ГЕРБ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/4/13 22:38

    Пука ми на оная работа колко са фалшиви или не избирателните списъци,аз мечтая за османската империя в която нямало избори но имало ред и справедливост и ние българите сме били защитени.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/4/13 22:52

    е как така не могат да премахнат починалите от списъците бе, какво тогава работят в ГРАО. Нали там се регистрират всички новородени, бракосъчетани и починали. Кого заблуждават не мога да разбера. Нормално е да не могат да заличат починалите да речем последните 72 часа преди изборите, но за другите нямат никакво оправдание, освен ако не се готви фалшификация на изборите.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/4/13 06:47

    И аз мечтая за Османският съюз където е имало изобилия на блага. Семействата са били с по 10-15 деца. Селата пълни с народ. Полето пълно с жито, карпузи и свякакви благинки. Шенген е било едно село, за което никой не знаело. Кеф ти е да работиш в Истанбул, кеф в Багдад<кеф ти иди в Америка. Чак къора и топала на Егридере са ги намерили в Багдад ,къора върху ханъма...Запада пукал от чума и от картофен глад, а султана им подарявал кораби с жито. Запада не знаел какво е това кенеф, а у султанско е имало хамам. Така,че аз имам една мечта : Да стане султанско...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/4/13 07:52

    10/4/13 22:38 няма да наричаш пумаците българи ей

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/4/13 08:13

    Аз имам деца с постоянен адрес в Кърджали, но повече от 10 години живеят на друг континент. Въпросът ми е как да разбера дали фигурират в списъците?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/4/13 08:49

    v VSAKO KMETSVO V KIRCALI OSTE IMA UMRELI ,KOITO SA JIVI V SPISIKA NA KMETSVOTO ......

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.