По инициатива на областния управител Иванка Таушанова на площад „Освобождение" в Кърджали на 1 юни -  събота, от 21 часа ще се проведе тържествена заря-проверка в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.
Всяка година в навечерието на 2 юни отдаваме почит на гениалния поет и революционер и на  хилядите знайни и незнайни герои, паднали в борбите за национално освобождение.
В зарята ще участват представителни роти от  военното формирование 52 740 в Хасково и ученически отряди от Кърджали. Ще ги предвождат военен духов оркестър от поделението в Стара Загора и гвардейците от Езиковата гимназия.
На тържествената заря-проверка са поканени народните представители от област Кърджали, кметът на града инж. Хасан Азис и председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа, ръководителите на МВР, ДАНС, следствието, съда и прокуратурата, началниците на регионалния военен сектор и специализираното полицейско управление, председателите на Съюза на ветераните от войните, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и др.
Областният управител Иванка Таушанова приканва гражданите и гостите на Кърджали да присъстват на събитието, за да сведат глави и да се поклонят пред националните светини.   
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/5/13 13:17

    МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО НЯКОЙ ОТ ТУРСКИЯ ЕТНОС ЩЕ УВАЖИ ЛИ ТОВА ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/5/13 17:09

      13:17
      КОЙ УБИ ХРИСТО БИСЕРОВ ?
      ВОЛКАН САИД ЩЕ ПРИСЪСТВА ЛИ НА ТЪРЖЕСТВОТО ?

      Изтриване
  2. Анонимен30/5/13 13:39

    tursite vinagi sa imali uvajenie kim pokoynite bidi spokoen,a i v slu4aya kakva vina ima dnesnoto pokolenie tova nemoga da razbera? potinali sme v layna,no prodiljavame da jiveem s minaloto vmesto da dadem rika za rika.nikoga nyama da se opravim...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/5/13 13:50

    13:17 Сидероффффф ,ще бъде там .Не се притеснявай .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/5/13 15:08

    Как няма да го уважат Волен ще е първи

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/5/13 15:16

    как се сети тази година
    заради реакцията от миналата година ли?

    ОтговорИзтриване
  6. Ахмет Доган30/5/13 21:26

    ХРИСТО БИСЕРОВ-ПОЖИЗНЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/5/13 22:00

    Дами и господа,защо мислите,че турците няма да уважат честването,ако всички българи не идват на тържеството значи ли,че не уважават и зачитат поета и революционера Ботев?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.