Селският туризъм се превърна май в единствения печеливш туризъм из Родопите. Мениджмънтът на Пампорово се оказа магичен като фокус на Хари Потър-превърна милионите в бетон, в който да се разбиват вълните туристи. Разбиха ги, че започнаха да лепят афиши „Продава се" наляво и надясно. Хората пожелаха да вдишват с пълни гърди свежия планински въздух, да настъпват дарадонки по козите пътеки и да се радват на единството с природата, диалекта на домакините и топлината на родопските одеяла. Родни и чужди туристи сипят хвалебствия за планината на Орфей и се кълнат, че са постигнали душевен покой и философски проникновения в Родопите.
Данните на Евростат пък показват, че 24,8% от населението у нас не разполага с вътрешна тоалетна. По този показател по-зле са само румънците. Е, и?! В един виц нашенецът участвал в съревнование за направата най-тузарски кенеф. Сглобил набързо един клозет и зачакал комисията. Неин член тръгнал да влиза, а вятърът съборил паянтовата врата. Докато се намествал в тесния нужник, пиронът за хартията скъсал гащите му. „Пълен автоматик", помислило си журито, а възхитата му била двойна когато разбрал, че на пирона имало забодени и правогълни изрезки от световната преса.
Въпрос на гледна точка и манталитет. С други думи у дома имаме всичко, но винаги нещо не ни достига. Нещо все ни липсва да бъдем по-иначе, малко по-усмихнати, мъничко по-позитивни, та от там и малко по-богати и не зад граница, а тук - у дома.
 
„Родопи войс"
 
Четете темата на броя – тук и тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/6/13 10:30

    Голямата нужда въобще не ни е пускала!...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/6/13 11:53

    za 24 godini "demokratichna vlast" v region kurcali
    nyama postroen edin /bir/ nujnik s dupka i s turski keremidi daje s parite na bg i na tr narod i usiliata na bg i tr uchenite ot BAN, injenerite ot mestnia bg i tr universitet, mestnia bg i tr center za kultura, zidarite ot mestnia bg i tr stroitelen tehnikum....
    za 24 godini mestnata "demoktarichna vlast" sabra ot danatzi i taksi na bg i tr narod 1,98 miliarda leva - i vsichkite otivat za zaplati, razhodki po kamanite, kitki, telefonni prikazki, plakati, otglejdane na slanini na partiini chlenove, koito ne davat mlyako,sirene, meso...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/6/13 11:57

    snimkite po-dolu ot semeinia klozet na avtora li sa?!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.