Над 30 горски служители от Регионална дирекция по горите (РДГ) – Кърджали, изнесените звена на дирекцията в Хасково и Свиленград, както и от Държавно горско стопанство – Свиленград участват в гасенето на пожара, възникнал вчера край Свиленград. Цяла нощ екипи са останали дежурни на мястото на огнената стихия, обхванала над 600 декара смесени гори и незалесени горски територии, съобщиха от пресцентъра на агенцията по горите.

В потушаването на огъня са използвани специализирани автомобили за гасене на горски пожари и високопроходими моторни превозни средства. Създадена е организация за овладяване на огъня и той е ограничен от две страни, продължава да се работи за неговото потушаване и от другите две страни. Пренасочени са допълнително екипи от горски служители, които да гасят огъня на по-трудно достъпните места.

Призоваваме всички да бъдат особено внимателни при боравене с огън и извършване на огреви дейности на открито през следващите седмици. При забелязване на пламъци и дим в гората и прилежащите територии сигнализирайте на спешния телефон 112, апелират от агенцията по горите.



-----------------------------------------------------------------
Само сега спечели смартфон SAMSUNG и още много награди!виж
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/8/13 15:29

    Господин Директор, Вие знаете ли, че Митко Ангелушев с брат си Райчо са превърнали прилежащия към ДГС-Момчилград разсадник в кучкарник и всяка вечер там има бенкети за сметка на ДГС ?

    ОтговорИзтриване
  2. Райчо23/8/13 15:42

    Господин Директо, не обръщайте внимание на тези завистливи хора.Имате още едно му от мен.Да Вие сладко.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/8/13 15:51

    Спри се, 15:29, Всички разбрахме за тоя мастанлийски разсадник, мазоли хвана от писане. Или ти искаш да правиш банкети и кучкарници?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/8/13 16:23

    15:51 Райчо ти ли си ?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/8/13 17:08

    В тая дирекция има един пожар - Ибрямова. Дали все още е заместничка на Зангочев?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/8/13 17:13

    Журналиста се е объркал яко. РДГ Кърджали не могат да съберат толкова хора, пък и половината от служителите им са алкохолици, болнави,с леки психически разтройства и наднормено тегло.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/8/13 18:00

    И поне 4-5 калпака за пенсия, балабар с цялото ръководство!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.