Собственикът „Кърджали Булгартабак" и на „Д Банк" Фуат Гювен е сътрудничил на комунистическите тайни служби с псевдоним Ахил, съобщиха от Комисията по досиетата. Агентурното му минало бе разсекретено от Комисията за разкриване на досиетата след проверката на ръководството на "Д Банк".
В решението на Комисията той е обявен като Фуат Хюсниев Османов, както е пълното му име, но така е познат само сред най-близките си и бизнеспартньорите, които работят с него. В кратката информация по това решение става ясно, че Фуат Гювен е бил вербуван да помага на репресивния апарат през 1975 г., когато все още е живеел в Момчилград. Едва 20-годишен той започва да сътрудничи на службите като секретен агент Ахил. През 1990-а година е внесено предложение за унищожаване на личното му дело.
Фуат Гювен е един от най-сериозните инвеститори в България и най-богатият човек в Източните Родопи.
Притежател е и на дузина хотели в Югоизточна България, сред които цялата инфраструктура на бившия „Балкантурист", както и на завод „Ел кабел" в Бургас. Има мажоритарни дялове в дружествата, газифициращи Кърджали, Свиленград и Момчилград, както и фабрика за стилни кожени облекла, разполежена в турския квартал „Зейтинбурну".
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/9/13 13:44

    Браво! Още един успял в живота. На млади години разбрал, че няма камества да е нещо повече от момчилградски тютюнджия и плюл на турското, на името, на мюсюлманската вяра и започна да служи на Държавна сигурност. Топел турците, за да получи след време облаги от Държавни сигурност. И службите на Тодор Живков го направили милионер.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/9/13 13:57

    Колко семейства е разбил този безсрамник? А другите от ДПС? Защо хората продължават да хранят тази напаст, която на чужд гръб богатее? Турците са същите бунаци, като нашите пенсионери, гласуват за тези, които ги съсипаха и продължават със своите золуми към държавата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/8/22 22:23

      много сте прав за съжаление

      Изтриване
  3. Анонимен29/9/13 14:12

    Бих се учудил, ако не е сътрудничил на службите и е забогатял. В повечето случаи това е задължително условие.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/9/13 14:20

    Продал майка си и баща си на Държавна сигурност. Голямо човешко падение. Сега обаче е щастлив, че са му дали милиони.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/9/13 14:28

    Как е направил милионите ?Кога ще изплати акциите на частните лица от Табак.От коя държава е крал?Отговора на тези въпроси ги знае само Меди Доганов.Фуат е поставено лице.Да живее БСП и нейният несменяем лидер СерГей,както и всички агенти от стройните редици на възродителния процес с турско самосъзнание.Ура другари!!!Но аллах бююктър,хепси гюрюр.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/9/13 14:34

    В тази по-бедна и мизерна страна няма случайни събития, язък за мизерните години и преходи и надежди,то и надеждата умря.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/9/13 14:36

    Поредният мръсник! Колко ли човешки животи е погубил с мръсните си ръце?! Може ли някой да посочи поне един доносник на ДС, който днес да не е богаташ? Такава идиотска държава няма в целия свят! Подлец мръсен!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/9/13 14:44

    това богатство е отплатата на комунизма за стореното предателство.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/9/13 14:47

    сега ако настане подобна ситуация, 100% всички тези доносници без да се колебаят ще ни натопят, а пък кой знае може пък изобщо не са престанали да ни топят

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/9/13 14:48

    предател, сатълмиш хаин.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/9/13 16:10

    Още един коз за Касим Дал !

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/9/13 18:13

    Естествено!!!!
    Най успелите турци в България:
    Турчин-агент, турчин-артист, турчин-комунист!
    Гласувайте пак за ДПС!

    ОтговорИзтриване
  13. Фес Фесов29/9/13 19:03

    Този път ще гласуваме за НПСД !

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен29/9/13 19:11

    Много е срамно за един турчин да има такива съграждани.Но така е при всички народности (българи,турци,цигани,памаци и др.).Всеки изминат ден разбираме че никой няма да търси сметка на тези мръсници и който може да бяга и да се спасява от тази страна на ДС.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен29/9/13 20:14

    Този път аз ще гласувал не за Касим Дал а за СДС защото когато си поискам мога да спа при жената ,с която съм живял цели 25 години на съпружески начала„ а синчето корман винаги ще слуша татко си

    ОтговорИзтриване
  16. Фес Фесов29/9/13 21:13

    20:14 Готов ли си да си свалиш гащите на агент Сава за да докажеш лоялноста си към него и ДС ?

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен29/9/13 23:03

    vie sega govorite mnogo hubavichko ama ako vi se dade tiq golemi sumati pariii 99% ot vas ili she otivat na casino ili she otivat na barove ili she gi izqdat tiq pari s kurviiiii ! choveka e zatrudil v jivota siii i uspql vie sega pluyte samo ! samo s davane na pari ne stava trqbva i da imash akul !?!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен30/9/13 10:17

    Това е най-нормалното нещо.Всички умни и находчиви граждани са помагали на ДС,а другите просто не са ставали за нищо и затова никой не е проявявал интерес към тях.Завиждате му за парите и възможностите,а не виждате,докъде ни докараха тези,които 23 години плюят срещу ДС.Управлява ни утайката,чието единствено "предимство" е,че не е работила за ДС.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен30/9/13 10:36

    tozi e pomiar ot 50g nasam gyotveren

    ОтговорИзтриване
  20. 10:17 Явно и ти си бил доносник на ДС и си топел близките и роднините си от страх.Пендьо.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен30/9/13 13:16

    Nedeyte da lijite naroda kazvayte im istinite 4ove6kiyat jivot trae sam polovin vek vikoy nee ve4en v tozi Svyat ako svikna da lijis ti lijis samo sebesi ida znae6 4e e Gryah da liji6.Boyko ne bil Donostnik basta mu bil fasist a dyadomu Pilen v krivta Komunist.I bil Patien organ Na .DS i BKP Boyko be6e pirviyat Ohranitel naTato prez vremeto na komunizma. Kasim i Korman Nesa bili v DS no bastite na vremeto v sistnost sa bili v D.S nyama za kakvo dase lijim s lijanese pe4eli a se gubi i çook Gúnah arkadaslar.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен30/9/13 13:46

    Всички за Касим Дал. Видяхте ли върхушката на ДПС какви са?

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен30/9/13 17:09

    А бе боклуци, стига сте говорили за Касим Дал...
    Помислете той толкова години от коя партия беше.
    Докато младото поколение не мине на власт,ще ни управляват бивши доносници. Това е положението.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен1/10/13 08:41

    ti olugofreni va vremto preciha na turskiyat narod sega sa dps sari i tozu olugofren e ot sistite may

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.