„Европейска администрация и мениджмънт" и „Финанси и счетоводство" са магистърските програми, които предлага за дистанционно обучение Варненският свободен университет „Черноризец Храбър" за региона на Родопите и конкретно за Кърджали. Висшето учебно заведение работи по проект „Нови технологии за развитие на електронни форми и дистанционно обучение" по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". Целта на проекта е университетът да развие и повиши качеството на системата за дистанционно обучение и да разширява електронните форми.
В Центъра за дистанционно обучение са разработени мултимедийни електронни учебни помагала, въведена е система за видеоконферентна връзка между преподаватели и студенти и се изгражда дигитално хранилище за електронни учебни ресурси.
В бъдеще броят на специалностите в образователно-квалификационните степени „бакалавър" и „магистър", по които се провежда дистанционно обучение, ще бъде увеличен, което от своя страна ще повиши възможностите на студентите за обучение през целия живот, категорични са от университета.
Връзката между висшето образование и бизнеса е една от най-важните за адаптиране на учебните планове и програми към изискванията на пазара на труда и за успешната професионална реализация на студентите. В университета този процес е постоянен, като се надгражда натрупания опит за връзка на обучението с бизнеса. „Наши партньори са много от големите български и чуждестранни компании, наред с това успешно работим и с административните структури на държавно и общинско ниво. Пример в тази посока е успешната ни работа с Областната администрация и Общината в Кърджали.
Тази година университетът получи поредната си институционална акредитация за максимален 6-годишен период с оценка 9.12 при най-високата възможна 10. Оценката е една сред най-високите давани на висшите училища у нас", заявиха от ръководството на университета.
Варненският свободен университет е единственият в България сертифициран от Европейската изпълнителна агенция за образование и култура към Европейската комисия със знаците ECTS – за прилагането на Европейската система за натрупване и трансфер на кредити и DS – за издаваното на европейско дипломно приложение, признато във всички страни от Европейския съюз.
Съветът за висше образование (ЙОК) на Република Турция също признава качеството и легитимността на издадените от Варненския свободен университет дипломи.
„Нашите възпитаници се реализират успешно в различни сфери на бизнеса, на стопанския и политическия живот, както в страната, така и в чужбина. Сред тях са служители на министерства и ведомства, областни и общински администрации, неправителствени организации и големи мултинационални компании, което ни дава основание да измерваме успеха на нашите възпитаници с високото качество на тяхното обучение и техните успехи", отчитат от ръководството на висшето учебно заведение.
 
Най-големият частен университет
 
Варненският свободен университет „Черноризец Храбър" е най-големият частен български университет. Създаден преди 22 години, днес университетът е утвърден като академичен център, който съчетава обучението на български и чуждестранни студенти в приоритетни за страната области и създава международно конвертируем и конкурентен научен и академичен продукт. В него се обучават над 10 хиляди студенти в 63 бакалавърски и магистърски и докторски програми.


-----------------------------------------------------------------
Само сега СПЕЧЕЛИ ЛАПТОП SAMSUNG и още 509 страхотни награди! Виж
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.