Първият кърджалиец, който влиза в затвора за фалшив сигнал до Център 112 е безработният Д. И. В.
„Над 10 са случаите само в последната година на осъдени, които са подвеждали операторите в Център 112, включително и жена от Черноочене, която твърдеше, чe е изнасилена. Всички те получиха условни присъди и бяха глобени. За първи път има ефективна присъда, защото Д. И. В. вече е бил осъждан", поясниха за 24rodopi.com адвокати.
Д. е признат за виновен в това, че в землището на село Широко поле, до бреговете на язовир „Студен кладенец", предал от мобилния си телефон на телефон 112 невярно повикване до Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултура (ИАРА), дирекция „Рибарство и контрол", отдел „Рибарство и контрол", сектор „Рибарство и контрол", гр. Кърджали.
Той алармирал, че в язовир „Студен кладенец", в местността „Върбалака", до старите свинарници на Оловно-цинковия завод, бракониери пускат много мрежи. Настоявал възможно по-скоро да дойдат служителите на ИАРА, за да ги заловят.
Сигналът се оказал неверен.
Д. И. В. е осъден на наказание „Лишаване от свобода" за срок от 5 месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначално „строг" режим в затвора.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/5/14 21:24

    Какво удоволствие ви дава да звъните на 112. Сигурно са деца .... или психически болни :Д

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/5/14 21:55

    Удоволствитето започва сега и ще трае 5 месеца

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/5/14 21:59

    този тъп бръконер е чул че като се обади на горските да ги прати за зелен хаивер далеч и после да браконерства....нешто не му се е получилло. супер тъп ............

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/5/14 23:06

    Във кърджали е нормало да го осъдят на смърт па е нормално ..кържали. ....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/5/14 09:23

    Познайте кой е съдията дето вади нож на умряло куче.Нека да иде на тридневна екскурзия поне в Сливенския затвор,за да види и почувства къде праща хората и то с лека ръка.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/5/14 13:04

    До 30/5/14 23:06
    Не е нормално да се подават лъжливи сигнали, и за глоба е даже :) много е добре е станало

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/5/14 15:05

    Браво на съдията който и да е той. Какво би се получило ако утре всеки за собствен кеф започне да подава лъжливи сигнали и този който наистиан се нуждае от помощ пострада заради нечийй кеф?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/5/14 19:45

    Много се кефя. Явно има светлина в тунела и ние да заприлиаме на държава

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31/5/14 20:24

    Sega horata shte gi e strah da podavat signali viobshte !!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.