Окръжна прокуратура е сезирана за отстраняването на общинския съветник Стефан Ангелов от три постоянни комисии. „Това е незаконно", категоричен е пред 24rodopi.com Ангелов, който вече е независим общински съветник в Кърджали.
Както първи 24rodopi.com писа, бившият директор на полицията в Кърджали премина към политическата формация на Георги Първанов – АБВ. Това вбеси колегите му от левицата в Общинския съвет и той бе изключен от групата.
Днес Ангелов разпространи писмо до медиите, в което се казва:
„Бих искал да ви информирам, че сезирам Окръжния прокурор на Кърджали, г-н Светлозар Лазаров и Областния управител на област Кърджали, г-н Бисер Николов, във връзка с незаконното ми отстраняване като общински съветник от работата в постоянни комисии в Общински съвет-Кърджали. Считам, че това нарушава конституционните ми права, а също ми пречи да изпълнявам пълноценно правата и задълженията си като законно избран от стотици кърджалийци представител в местния орган за самоуправление.
С решение  № 84, взето на заседание на Общински съвет – Кърджали, проведено на  25.04.2014 г. бях освободен като член от: Постоянната комисия по законност и обществен ред, от Постоянната комисия по екология и европейски проекти и от Постоянната комисия по транспорт и комуникации. Решението беше взето във връзка с предложение от  председателя на групата общински съветници от БСП, основано на разпоредба от Закона за местното самоуправление и местната администрация, която е обявена за противоконституционна от Конституционния съд.
Взетото решение ме лишава от правото ми, като общински съветник да участвам в постоянни комисии, въпреки че това ми право е регламентирано с разпоредба от Закона. С последните промени в ЗМСМА, тази разпоредба е в сила от 01.01.2014 г. и предвижда задължително всеки общински съветник да бъде  член на поне една постоянна комисия.
Сезирах окръжния прокурор и областния управител, тъй като те са институциите, натоварени да следят за спазването на законността в Република България. С жалбата си помолих оторизираните органи да извършат проверка по законосъобразността на взетото от Общинския съвет решение и да предприемат действия, съобразно правомощията им.
Стефан Ангелов,
Общински съветник"
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/5/14 10:37

    ами губи парички гладното

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/5/14 11:51

    Стефчо е добър човек!Честен и откровен!Затова го плюят.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/5/14 12:35

    Усеща Стефчо, усеща как червения башибозук ще се срути с грохот и трясък.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/5/14 14:21

    Стефчо момче си наше.От Кирковско сме с теб.Мачкай тези продажни БСП-ари.) АБВ са истинските социалисти .БСП не е на баща му на Момата или негова.Смело напред !!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/5/14 15:00

    Ашколсун !

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/5/14 15:37

    БРАВО.ДА СЕ ВИДЯТ И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/5/14 16:14

    А Вие, г-н Ангелов, не нарушихте ли конституционните права на Вашите избиратели, когато преминахте в АБВ? Все пак ние Ви избрахме с листата на БСП и Ви гласувахме доверие да ни представлявате в Общинския съвет като част от тази партия. Преминавайки в АБВ, Вие вече не сте мой представител - кого всъщност представлявате и чии права защитавате в съвета? Мисля си, че е справедливо да напуснете Общинския съвет и да дадете място на следващия в листата на БСП, а ако искате да сте общински съветник и да защитавате интересите на АБВ - ами явете се на следващите избори от името на тази формация и спечелете доверието на Вашите избиратели. Смятам, че трябва да има и почтеност в политиката. С уважение - Вяра Николова.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/5/14 17:22

    Ние от Кирково сме със Стефчо. Всички от Кирковсо за АБВ те са истинските социалисти.
    и за ГЕРБ .

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/5/14 17:41

    АБВ са истинските социалисти. А БСП кой сте вие??? На момата на ДПС или изчадия на ДС .това ли сте вие 16:14

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/5/14 19:35

    Щом го поддържате в Кирково ,взимайте си го там.Предателите никой не ги обича!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/5/14 21:53


    Стефчо я кажи за заменкте на земи когато беше директор на полицията.Какви имоти придоби и как се възползва .

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/5/14 21:54

    Стефчо я разкажи за имотите си

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен19/5/14 22:48

    Към госпожата :Добре постъпи,Ангелов. Като честен човек се разграничи от вас бездушните и избра честната воля на избирателите !

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен19/5/14 22:57

    Предатели са тези, който безропотно се съгласяват с виновните!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен19/5/14 23:02

    Моля,моля.Госпожо Арабаджиева,не говорете от името на Кирково.Тук може и да има привърженици на АБВ/ в което силно се съмнявам,след като зная какъв е имиджът на госпожа Бойка Арабаджиева/,но със сигурност не подкрепяме всички АБВ.И за информация на следващите плювачи-Не сме фенове на ДПС,просто турците тук са много..Всякак тогава ще е ДПС.Но с това сме свикнали.Така че -смело.Плюйте!.Вие пък с това сте свикнали.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен20/5/14 21:02

    Ангелов, Ангелов, объркан човек си бил Ангелов

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.