В Джебел задават въпроси за 4-ти смъртен случай
 
Следователите трябва да разпитат Мерт дали той е бутнал от терасата болен от рак възрастен мъж в Джебел и дали това е бил вторият случай на убийство с негово участие. Третият и четвъртият са закланите по зверски начин Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда. Да ни кажат дали не сме живели досега с масов убиец. Или Мерт е тежко болен?
Това твърдят пред „Родопи voice" джебелчани, които още са в плен на психозата, че 18-годишният Мерт ще излезе от ареста и скоро ще се върне в града.
Те разказват пред най-тиражния вестник в Родопите за случай отпреди 5 години, когато болен от рак джебелчанин бил открит мъртъв на плочника пред блок в района на гимназията. „Казаха, че е скочил сам от 4-тия етаж. Но как ще го направи, той беше абсолютно неподвижен? Освен това роднините установиха, че от жилището са откраднати пари", допълниха джебелчани.
Те настояват прокуратурата да подложи на детектор на лъжата Мерт и той да отговори дали е бутнал болния мъж от терасата и дали преди 7 години пък пак той е станал причината за удавянето на приятеля му Джанан, който беше открит мъртъв в местната река.
Само две деца били на реката в този ден  – Мерт и приятелят му Джанан. Мястото местните наричат „Водопадчето". Приятелят на Мерт изчезнал в реката. Самият Мерт пък се прибрал кротко и не казал на никого за случката, уточняват пред 24rodopi.com джебелчани. Чак когато тръгнали да търсят изчезналото дете и се стигнало до разпит на Мерт, той признал, че са били на реката само двамата. Заявил също, че приятелят му паднал в реката и се удавил. Заради дългото мълчание, местните подозират, че Мерт е бутнал другарчето си във водата, но никой няма доказателство за това твърдение. Случката е отпреди 6-7 години. Две години по-късно се случила и трагедията с падналия от терасата на 4-тия етаж болен от рак, неподвижен възрастен мъж.
Междувременно продължават да излизат наяве и кражбите на Мерт, които той извършвал, за да си набави средства за купуване на наркотици.
Арестуваният за двойното убийство в Джебел Мерт Шукрия Мехмед е влизал поне два пъти в имота на Ю.О.М., за да краде. Между 31 януари и 4 февруари т. г. той успял да открадне телевизор марка „LG",модел 32LC51-ZA и дистанционно управление за същия на стойност 457.75 лева и прахосмукачка „AR ZUM 2400w" на стойност 80.46 лева,всичко на обща стойност 538.21 лева.
Мерт Мехмед получи  условна присъда за тази кражба. Районните магистрати в Момчилград го осъдиха на една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Присъдата може да се обжалва пред Окръжен съд - Кърджали.
Откраднатите вещи Мерт не успял да продаде. Те ще бъда върнати на Ю. след като присъдата влезе в сила.
Както вече 24rodopi.com писа, Мерт получи пробация и за кражба на цигари и дъвки от магазин в Джебел на стойност 1 396 лева и 20 стотинки.
Припомняме, че 18-годишният Мерт е с мярка за неотклонение „задържане под стража". Той ще остане зад решетки до старта на делото за двойното убийство в Джебел. Престъплението разтърси България в края на април. 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда бяха зверски заклани с брадва, а часове след намирането на труповете в жилището им, като главен заподозрян бе задържан Мерт Мехмед. Пред разследващите той направи пълни самопризнания, показа и къде у дома си е скрил окървавената брадва. Защитата и самият той поискаха съдът в Кърджали да го остави за постоянно в ареста. „Ще умра в затвора!", бяха едни от последните думи на обвиняемия преди да напусне съдебната зала и да бъде отведен в следствения арест. В най-скоро време пък предстои да бъдат изготвени експертизите по двойното убийство и да бъде даден ход на делото. Още преди месец окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров обяви, че най-вероятно ще иска доживотна присъда за Мерт Мехмед.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

43 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/6/14 18:49

    Луда работа........

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/6/14 19:57

      Allah i Bog da pazyat ot takiva cjora! Boje,kak ne miga da pivyarvam,che v nasta strana moje da se srestne takav mlad psichopat.Tozi Mert naistina ne e v red.A maija mu prez tezi godini nusto li ne e zabelyazala? To takav nenormalnik i neya mojel da ya ubie.

      Изтриване
  2. Анонимен6/6/14 20:02

    A we direkno da obeсqt

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/6/14 20:49

    Кой каквото е надробил, сам ще си го сърба

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/6/14 20:53

    КОКОШКА НЕ СЪМ КЛАЛ ! НО НА ТОЯ МУ РЕЖА ГЛАВАТА ПРЕЗ ВРАТА С ТЪП НОЖ ,ДОКАТО СИ ПИЯ КАФЕТО !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/6/14 21:28

    Да се върне смъртната присъда в България! Зъб за зъб, око за око!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/6/14 21:50

    Аре стига сте психясвали бе! Как 11 годишно момче ще бутне инвалид от кадето и да е. Не защитавам този тъп индивид Мерт, но помислете малко. Още малко и виновен за други неща от преди 10 год. ще му припишете. Виновно е и обществото в което е живял( вие драги джебелчани), не само майка му. Обществото( вие драги джебелчани) си трае и не му пука, макар че има и други като него.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/6/14 22:14

    Ama verno vie djebelçani ste mnogo mnogo prosti! Na 11 godini ,nepodvijen MIJ shte go vdigne i izhvırli ot terasata.Tozi tejko bolen,zashto e bil sam v kıshti? Na 11 godini kak se e izkachil do 4 etaj? ili nyakoy mu e otklyuchil vratata?NEPODVİJNİYA BOLEN Lİ MU E OTVORİL VRATATA?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/6/14 22:39

    Момче , ЗАЩО ? За едната доза , или цигара ! Два човешки Живота . Жалък наркоман .

    ОтговорИзтриване
  9. tozi pomiyar nyama nacin predi da ne e izvirsil ubiystvo,za da posegne na dete ,samo smirtna prisida

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/6/14 22:45

    21.50 ЧАСА: АКО НЕ СИ ПРОЧЕЛ ДОБРЕ, ЧОВЕКЪТ БИЛ БОЛЕН ОТ РАК, А ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ Е БИЛ ЛЕК КАТО ПЕРЦЕ. ДА СИ ВИЖДАЛ ТЕЖКО БОЛЕН ОТ РАК ПЪЛЕН ИЛИ ЕДЪР? ОСВЕН ТОВА МЕРТ Е ХОДИЛ МНОГО ЧЕСТО ПРИ НЕГО УЖ ДА ГО НАГЛЕЖДА. КОЛКО МУ Е ДА ГО Е ЗАВЕЛ НА ТЕРАСАТА И ДА ГО БУТНАЛ, НИКОЙ НЕ КАЗВА ЧЕ ГО Е НОСИЛ НА РЪЦЕ. ПОМОГНАЛ МУ Е ДА ОТИДЕ ДО ТЕРАСАТА. ЦЯЛ ДЖЕБЕЛ ГОВОРИ ТОВА И ДРУГИЯ СЛУЧАЙ С УДАВЕНОТО МОМЧЕ.КОЕ НОРМАЛНО ДЕТЕ ЩЕ СЕ ПРИБЕРЕ АКО ПРИЯТЕЛЯТ МУ СЕ УДАВИ ПРЕД ОЧИТЕ И ЩЕ СИ ЛЕГНЕ БЕЗ ДА КАЖЕ И ДУМИЧКА НА НИКОЙ? Я МИСЛИ МАЛКО ТИ ПРЕДИ ДА ПИШЕШ.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/6/14 22:47

    Щом на 18 може да заколи две човешки същества като пилета, значи може и да 11 да бутне болен и тежащ малко килограми от тераса, не се иска много акъл и сили.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/6/14 22:50

    В случая с удареното дете-март също е бил дете! Случая се раздухва новаторската-може и кенеди да е убил. Амсалаци джебелско оставете полисиата да приключи случая!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6/6/14 23:08

    Da go pusnat da go vidim kakiv psihopat e.Dali ste izdarji 1 cas sred naroda?????

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен6/6/14 23:37

    садист е

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен7/6/14 00:40

    Ya glupostiii.kato sa se osamnili çe e butnal.çoveka ot terasata dosega zashto sa se osluşvali.Kakvo sa çakali do sega?

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен7/6/14 00:44

    Aloooo az mnogo dobre znamşkolko teji bolen ot rak çovek -za sajalenie.No da e stanal kato pertse,dotolkova 11 godişen da go izhvarli ot terasata- ne e.Da si iztarpi nakazanieto za dvata jivota-DA.No e mnogo glupavo,za vsiçki umreli babi,dyadovtsi v Djebel da e vinoven toy.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен7/6/14 00:46

    OLEEEE SEGA Sİ SPOMNİH,PREZ 2000 GODİNA SE İZGUBİ KRAVATA NA LELYA KADRİYE,NA 100% MERT YA OTKRADNA! NALİ TAKA.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен7/6/14 00:51

    KAKVO ZNAÇİ NAGLEJDAL GO E,İ ZAVEL DO TERASATA? TOZİ ÇOVEK Sİ E NYAMAL NİKOY,İ SA GO OSTAVİLİ NA GRİJİTE NA 11 GOD.?

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен7/6/14 00:53

    ZA KATASTROFİTE KOİTO STAVAT PO PITYA ZA DJENEL? MERT İM OTRYAZVAL SPİRAÇKİTE.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен7/6/14 03:37

    Çoveka sam se hvarli ot terasata.Bolkite mu byaha netarpimi.Beshe mngogo razstroen ot samata diagnoza.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен7/6/14 07:50

    да се обеси публично на площада в джебел. съвсем сериозно.......

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен7/6/14 10:13

    Ehhh be sega i koi da umira ot mert li ste znaete gluposti

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен7/6/14 11:54

    Maykata na mert ne vidyalali li prahosmukackata I televizora kide gi skril,tva dane e kibritena kutiya dago skries (ne obviniavam nikogo no .....)

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен7/6/14 12:42

    11:54. МАЙКАТА НА ИЗРОДА , СИ Е ГЛЕДАЛА ЖИВОТА И КЕФА ! ЗАТОВА ТОЙ СТИГНА ДО ТУК !

    ОтговорИзтриване
  25. Да, да само така хайде да видим за още колко простутии и престъпления ще препишат от прокуратурата в Кърджали на Мерт. Сигурно още от самото си раждане е убил няколко човека ама от прокуратурата още не знаят за това! Хаха. Всичко това само ми показва, как умело сега искат всички неща да ги препишат на това дете и да си пишат активи с него, че уж има разкриваемост за всички тежки престъпления в Джебел и виждашли прокуратурата и полицията в Кърджали си върши работата много качествено! Това е пълна заблуда според мен! Защо прокуратурата не кажи така по медиите, както постоянно казва всички тези глупости за Мерт, защо не кажи за ония Сами ли какъв бил там дето е на около 26 години от Джебел и сега избяга в Холандия заради убийството на Джейлян и Джейда, който бил селксия мафиот дето се занимавал с разпространение на наркотици и карал малките деца да крадат за него и всички в Джебел знаели това и полицията и прокуратурата му оказвали протекция, защото Вие мислите ли че такова нещо може да се осъществява и прави без протекцията на именно прокуратурата, която сега сячески иска да очерни максимално Мерт и да му препишат всички тежки престъпления на него! Това се прави само за да се затворят очите на хората и да се отчете дейност и разкриваемост уж на тежките престъпления в Кърджали и региона. Като гледате така Мерт на снимките Вие вярвате ли лично, че това малко, слабичко момче, което е имало множество приятели и социални контакти в Интернет и т.н.. би могло да извърши всички онези ужасяващи престъпления, които се опитват да му предишат сега?!? Загледайте се в очите му и там може би ще откриете истината! Загледайте се в снимките му и помислете за Вас лично дали това момче е убиец или не. Аз лично вярвам, че той НЕ е убиец!

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен7/6/14 15:15

    стига глупости бе.Тоя мъж сам се хвърли от терасата кво значение има мерт пфф само глупости пишете :@

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен7/6/14 17:30

    "АДВОКАТИТЕ" НА УБИЕЦА СЕ АКТИВИЗИРАХА ! НЕЩО МАЙ НЕ ИМ Е ЧИСТА РАБОТАТА !

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен7/6/14 17:42

    15:15. ЗНАЧИ И ТИ СИ БИЛ ТАМ , ЩОМ КАТО ЗНАЕШ , ЧЕ САМ СЕ Е "ХВЪРЛИЛ" ОТ ТЕРАСАТА!

    ОтговорИзтриване
  29. Нормално е хора болни от тежки и почти нелечими заболявания да са склонни към самоубийства от дълго неуспешно лечение. Така, че аз също приемам възможността и версията въпросния човек сам да е решил да направи този фатален акт на самоубийство. Не познавам човека, но така като чета за случая на тази мисъл стигам.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен7/6/14 19:28

    ЧЕТИ ДАНАИЛЕ , ЧЕТИ ! КАТО ЧЕТЕШ ЗА СЛУЧАЯ "НА" ГОЛЯМА МИСЪЛ ЩЕ СТИГНЕШ , ЧЕ И ГОЛЯМ МИСЛИТЕЛ ЩЕ СТАНЕШ !

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен8/6/14 00:00

    Prosti djebelçani, naskoro ot bolnitsata se hvarliha nyakolko rakovo bolni i tyah li M ert gi hvarli ?

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен8/6/14 07:54

    Защо се изопачава разследването от репортерите на разни вестници.Защо не се пита адвоката на Мерт.

    ОтговорИзтриване
  33. Да пак е Мерт, той нощем тайно излиза от ареста в Кърджали и ходи в болницата да хвърля болните хора от терасите! Прокурора не знае ли това? Изтървал е! Веднага и за това да иска доживотна присъда! Хахаха.....

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен9/6/14 22:16

    Ot kide znaete che mert go e butnal ?? Govorite glupusti .. nqmate druga rabota maii vidqhteli s ochite kogato mert go butashe ??

    ОтговорИзтриване
  35. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  36. Прекалено много приемате за истина всичко, което Ви кажат прокурора и директора на областната дирекция на МВР в Кърджали! Вие не се ли замисляте, че тези двама господа дадоха веднага заключителни мнения и обяснения по случая кое как е станало, кой го и направил и само за буквално няколко часа те вече си имаха задържан на който крайно и категорично хвърлиха цялото обвинение. Хора това е Кърджали, а не Америка и по точно филма "От местопрестъплението: Маями"! Тук работят хора, като г-н Лазаров и г-н Деветджиев, а не като лейтенант Хорейшио, който разкрива големи и тежки престъпления само в рамките на един епизод! Не ставайте толкова наивни и глупави в очите на тези двама господа, които излизат сега по медиите и като официални представителни органи Ви казват информации, които и дете не би приело за истина, защото всеки би се досетил, че всичко в този случай се случи супер, ама супер бързо, а такива неща стават реално само по филмите. Не позволявайте тези господа да Ви заблудят, а на тях дори трябва да бъде потърсена отговорност за дето изнесоха такава крайна и заключителна информация срещу Мерт и семейството му без дори той да е осъден и съд да е доказал неговата вина за която уж го обвиняват. Всичко това показва НЕ професионализма на тези високопоставени държавни служители, които си позволяват да дават квалификации по медиите за човек, които дори още не му е било предявено обвинение, нито е минал през съд, а по негов адрес се отправят крайни и заключителни обвинения, които съзнателно довеждат до умишлена омраза и предубеденост спрямо него и неговото семейство. По конституция всеки задържан човек е НЕВИНЕН до доказване на противното, а това се доказва само от СЪД, г-н обвинител номер едно на Кърджали и Вие г-н кошкоджамите "Директор" на цяла областна дирекция на МВР! Толкова ли не се сетихте за това основно правило, а сте тръгнали ред и справедливост да раздавате....! Във Варна Ви се смеят на елементарно допуснатите груби грешки и Ви гледат сеира! Ама жалко, че и гражданите там Ви уйдисват на акълите. Той един човек хубаво зададе въпрос на г-н Лазаров да не е пиян случайно, като изсказваше мнение пак по подобен въпрос свързан с Мерт. Хора мислете с главите си, проучвайте, интересувайте се, но не вярвайте на глупостите, които Ви лъжат тези двама господа. Заинтересувайте се какъв "интересен" живот е водила Джейлян тук в България! Разпитайте приятели и близки на Мерт за тяхното лично мнение по въпроса дали според тях Мерт е извършителя на това тежко престъпление, помислете по доказателствата, които до момента тези двама умни господа казват, че са събрани и накрая може би сами ще си отговорите на много въпроси и ще разберете първо, че Мерт това престъпление НЕ го е извършил, защото е нямал мотив и второ, че физически погледнато Мерт е малко момче, което тежи около 59-62 кг., а Джейлян е доста едра по голяма на години дори жена от него и той да се справи сам с убийството на двама човека и без никой нищо да чуе от съседите, а обвинението твърди, че в апартамента има следи от борба на Джейлян и нападателя, как тогава тя докато се е борила не е викала, нито момиченцето не е викало и никой нищо не е чул късно вечерта в жилищен блок с много съседи на тихо място и в относително топло време, което предполага, че повечето хора си оставят нощем поне малко отворен по някой прозорец от където можеше да се чуе ако някой вика. Как така сам човек (уж Мерт) е отишъл да убие там двама човека и нито един от тези двама убити не се е развикал докато убиват другия?!? Хора мислете с главите си, а не позволявайте на омразата и простотията да надделеят във Вас! Ясно е че Мерт не е физическия извършител на това престъпление, а прикрива истинските извършители от СТРАХ за живота си и този на майка си!

    ОтговорИзтриване
  37. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  38. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  39. Нямало е изобщо такива окървавени дрехи, а или медиите или полицията лъже директно за това! Брадвата НЕ е била зад гардероба, а е била ВЪВ гардероба увита в юрган и НЕ е била окървавена, а чиста и по нея е нямало нищо! Мерт НЕ е показал на никой, къде е брадвата, а полицията са отишли в домът му и са обърнали цялата къща, като са правели пълен обиск на домът му и те самите така при търсенето са намерили брадвата. Тази брадва си е била на Мерт и семейството му и с нея хората са си цепили дървата за печката.
    Относно резултатите от медицинската проба на кръвта му, която му беше назначена на Мерт за наркотици резултата сочи, че той НЕ е употребявал наркотици тогава. Това е показала пробата, но той чухте всички как сам лично заяви в съдебната зала, когато му се гледаше делото за мярката му, че не помнел нищо, защото е бил употребил марихуана и нищо не си спомнял. Първо ако той наистина да приемем, че нищо не си е спомнял от случилото се как тогава пред полицията е направил ПЪЛНИ самопризнания? Значи той или помни и казва всичко или не помни нищо и не казва нищо. Второ ето, че назначената му проверка на кръвта е показала, че той лъжи, когато казва, че е бил под въздействието на наркотици. Хора искам да се замислите отново и да видите, че всичко, което Мерт уж сам си казва и признава после се отхвърля от доказаните проби и резултати. Ето той казва, че нищо не помни, защото е употребил наркотици, но това се доказа, че не е истина. След като уж е направил пълни самопризнания по случая е бил проведен и следствен експеримент въз основа на самопризнанията на Мерт и въз основа на събраните доказателства по случая от полицията и въз основа на информацията, която е дадена след аутопсиите на телата от патоанатомите и някой, но ОСНОВНИ моменти и неща са се различавали от това, което казва Мерт в самопризнанията си и от това, което полицията е установила сама и приема за 100 % истина и вярва на тези си доказателства. Всичко това показва, че Мерт само иска да поеме вината той за това тежко престъпление, но НЕ го е извършил той и затова сега истината излиза по малко на яве и всичките му "самопризнания" едно по едно се опровергават от назначените проверки и експертизи. Ще видите, че накрая ще се установи, че Мерт НЕ е физическия извършител на това тежко престъпление, а той само сега Ви се поднася като една изкупителна жертва, с която прокуратурата в Кърджали иска да замаже положението в района и да укроти хората, които се надигнаха на бунтове и протести. Защото истинските поръчител и физически извършители на това престъпление вече не са с България и прокуратурата не иска да си дава излишен зор и усилия да търси още и още и не може да си позволи това престъпление да стои или да остане без установен извършител заради обществото и затова сега хвана и обвини страхливия малък Мерт, който и без това е имал криминално минало и им е идеалната жертва. От семейство без един родител знаят, че нямат пари за адвокати знаят, че няма кой да се застъпи за него и просто им е идеалната жертва той. Аз пак Ви призовавам да мислите с главите си и да не позволявате на обвинението да Ви заблуди по този смешен начин!

    ОтговорИзтриване
  40. Този болен човек САМ се е хвърлил от терасата си! Който иска или не вярва може да пита полицията по този въпрос или да потърси роднините на въпросния човек и те ще му кажат същото! Този човек се е хвърлил сам от терасата си рано сутринта около 07:30 и по това време в неговия дом са били дъщеря му и други негови роднини. Именно дъщеря му се чуди, защо се набеждава Мерт за това нещо! Този човек не е бил на легло, защото се е водил безработен и е ходил да се разписва в местното бюро по труда в град Джебел. Ако е бил неподвижен, както го изкарват тука в статиите дали ще е можел да ходи да се подписва и да си търси работа дори? Тук и навсякъде по медиите искат и си търсят сензации и винаги правят от мухата слон и от нищо, нещо! Така, че моля НЕ им вярвайте на глупостите и лъжите, които пишат и Ви показват. Почти всички от тях лъжат директно само за да си запълват редовете и страниците с нови и нови клюки и сензации! Това са долни хора!

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен28/4/19 00:10

    Склонна съм да приема в голяма степен написаното по-горе от Данаил Лазаров. Не става дума за сляпа вяра, а за размисъл.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.