Община Кърджали да не продава административната сграда на „Оцеленяване, чистота, благоустройство" (ОЧБ), а да търси друга форма за оздравяване на общинското дружество. Това искат от партия ГЕРБ, определяйки сделката „кон за кокошка".
Както вече 24rodopi.com писа, общинските съветници решиха старата сграда, която се намира на апетитно място – на кръстовището на „Булаир" и Сан Стефано", да бъде продадена, а парите да послужат за погасяване на част от публичните задължения на дружеството.
На последното заседание на ОбС мнозинството на ДПС и БСП даде съгласие имотът, който се състои от масивна двуетажна постройка и 200 кв.м. дворно място в центъра на града, да бъде предложен на публичен търг.
„Продажбата няма да извади предприятието от кризата, нито ще стопи съществено дълговете му. Публична тайна е, че именно общината като възложител на дейностите е най-големият длъжник на предприятието и виновник за окаяното му финансово състояние, но обратно на икономическата логика, вместо да се разплати с него, тя го лишава от сграда. Имотът е атрактивен и вероятно към него вече има проявен инвеститорски интерес.  Ако целта на общинарите е да оздравят дружеството, това едва ли е най-печелившата формула. Би могло да се приложи отстъпено право на строеж или друг механизъм за привличане на средства, а не да се изтъргува един апетитен общински имот на нереално ниска цена с оправданието, че постройката подлежи на премахване. ОЧБ е пример за предприятие,  докарано почти до фалит, заради безотговорната финансова политика на общината. Само за една година задълженията й към ОЧБ са нараснали с 300 000 лева – от 800 000 на 1,1 млн лева. Вместо да се реши проблемът обаче, се предлагат мерки на пожар за закърпване на положението. Жалко, че колегите от БСП отново  подведоха кърджалийци, че са опозиция в ОбС и подкрепиха предложението за продажба на сградата на ОЧБ, което цели отклоняване на вниманието,  прикрива задкулисни договорки и очевидно обслужва частни интереси", се казва в декларацията на общинските съветници от ГЕРБ.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/6/14 22:04

    abe gerbajii komonisti depesari 6to ne zemete da si ebete maikata be pomiari vie si4ki ste kradlivi ptici i dokato sa6testvuvate darjavata vinagi 6te e na tova dereje vie si4ki ste bokluci i ste za rastrel publi4en koi den na nqkoi 6te mu pisne 6te vlezne vav parlamenta i 6te vi pusne po edin 7 45 koeto zaslujavate i sled tova darjavata 6te se opravi zaradi vas sme na tva dereje vav balgaria dokato sa6testvuvate vie darjavata vinagi 6te e zle ako ve is4istqt darjavata 6te se opravi da jivee balgaria

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/6/14 01:27

    Da jivee mayka Bilgariya s bedni no dostoyini za neya ceda.gospoda stanahte.banalni ot partiite Gerb.Dps.Bsp NEcuvateli glasa na naroda.ce ne ve iskame povece za vlast shte prodadete dirjavata ni mizernici takiva STOP na vsicko ili krayno vreme shte se prolee .......!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/6/14 10:55

    ...до болницата ...на герб се дава под наем...до мвр ще бъде добре за партия герб. ще я ползват те...да ви е честита сградата...всяка жаба да си знае гьола, а маймуните да си стоят на клона..
    (ВН) Всяка неделя -въпроси:
    Тодор_Живков _последния_голям_български_П
    Критикувам системата, а не социализма - Т. Живков !?
    Не че сме били добре, но сега сме многократно по зле. Не виждам в близки години да се роди човек, като бай Тошо - да мисли повече за народа, а по-малко за себе си. Напишете#youtule* Тодор Живков...много работи на обикновените граждани ще им стане ясно..., кой ни е управлявал 34 г. и как ...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/6/14 16:33

    Да бе, БСП сега пак виновни! Тук със сигурност има пръст някой друг.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/6/14 11:27

    Никой не е казал, че БСП са виновни...16:33.:)...Във всички партии има свестни, честни хора. Но от всички искаме да припознаем, кой може да ръководи държавата, както я ръководеше др. Тодор Живков(Бог да го прости) 34 години...Аз съм човек от народа и това ме вълнува, а не партиите. Да, от всички партии, предпочитам по-малкото зло...,но това си остава за мен. Как да вярвам на някои, които през времето на управлението мислеха, как да си оправят живота на тях и техните деца..., как да си купят по няколко апартамента...Чудя се на наивниците... То по-добре да си бяхме оставили да ни управлява тройната коалиция, взеха властта...., вместо да се промени животът ни, то животът на обикновените хора се влоши... Не се отнася за богаташите, а за 90% от народа. Наглост...Много млади хора, които учат, (завършиха) в чужбина, чакат нещата да се оправят в бг, ,,,,,,,,, а това са инженери, компютърни специалисти, еколози...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/6/14 19:17

    Др. Тодор Живков умря(Мир на праха му) и държавата умря...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.