Широка коалиция ще гарантира стабилно управление и силна държава, смята лидерът на АБВ


-Г-н Първанов, Кърджали е знаков избирателен район за Вас. В национален план почти всички социологически агенции гарантират участие на АБВ в 43-тото Народно събрание, но извън глобалното какво очаквате в локален план – проценти, гласове, послания от Кърджали?
-Не искам да се ангажирам с проценти. Надявам се на резултат, който като абсолютна стойност е равен на този, който аз съм получавал в региона. Смятам, че АБВ може да получи солиден резултат в област Кърджали. Имаме силна листа, идеите, на които залагаме, са работещи и те достигат ясно до хората.

-Кажете онова, което искате избирателите в Източните Родопи да научат за кандидат –депутатската листа, водена от Трендафил Величков?
-Изборът на Трендафил Величков е знак, че ръководството на АБВ гледа сериозно на региона. Това е човек, който се е доказал във времето. Аз съм сигурен, че в негово лице Кърджали ще има един верен застъпник.

-Толкова ли зле е положението в България – по-зле от Лукановата и от Виденовата зими? Това ли е изборът – гласуваме за Апокалипсис или гласуваме за Месия?
-На експертно и политическо ниво е необходимо в момента по-сдържано и умерено говорене. На този етап наистина е нужна актуализация на бюджета, но не и в този драматичен план, за който се говори. На първо време трябва да се направят експертни разчети. Колко пари са разходвани от тези 500 млн.лв., които правителството отпусна за развитие на регионите, как те са използвани от общините и тогава да се мисли за нова финансова инжекция. На държавата е необходимо стабилно управление за излизане от кризата, работещо управление. Икономическото развитие на страната задължително преминава през износ на суровини, това е начинът икономиката да дава добавена стойност.

-Може ли България да си позволи нови избори в началото на 2015-та година или по-късно, но те да бъдат отново предсрочни парламентарни?
-Всеки вариант е възможен в политически план. Но не бива да се допуска. Макар и очакванията да са за един бъдещ пъстър парламент, в него най-важно е да има разбирателство. Една широка коалиция, дори не и идейно хомогенна, ще си осигури по-голямо обществено доверие, което гарантира стабилност в управлението. Важно е бъдещата коалиция да има здрав и стабилен гръб. Разбира се, че най-доброто решение е еднопартийно управление, но това на този етап е невъзможно да се случи.

-Водачът на листата на АБВ Трендафил Величков обяви, че е необходимо държавата да влезе като инвеститор в Кърджали. Означава ли това, че регионът е бил изолиран по време на т.нар. преход?
-Още в началото на прехода ролята на държавата бе пренебрегвана. Необходимо е тя да се превърне във фактор, нужна е силна и регулираща държава. Поради тази причина Кърджали и други погранични региони на страната бяха подценявани икономически, което в крайна сметка доведе до негативни резултати.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/10/14 23:18

    bravo Ludogoretz! uspeh!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/10/14 00:41

    Умен мъж е Първанов, успех на изборите!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/10/14 10:49

    Вени стискаме ти палци. С теб сме. Успех.
    обезверени сме от корупцията, объркания преход, неуважение към талантливите...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/10/14 21:00

    Широка коалиция също така ще гарантира, че Гоце няма да изпадне от парламента и няма да се чуди какво да прави при нови избори! Ако коалицията е малка и нестабилна, той ще отиде в канала при едни нови избори!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.