Кметът на община Кърджали  инж.Хасан Азис подписа днес в Министерство на културата в София Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  за  проект „Перперикон –минало за бъдеще". Проектът  е на стойност 748 203 евро и се финансира от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, по Мярка 1  „Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство" на Програма БГ08 „Културно наследство и съвременни изкуства", съобщиха от
пресцентъра на Община Кърджали.
С реализирането на проекта „Перперикон –минало за бъдеще" ще продължат дейностите по опазването и социализирането на археологическия комплекс. Ще се извърши реставрация, консервация и експониране на част от античния и средновековен град Перперикон, която се намира в югозападната част на Акропола. Археологическият комплекс Перперикон не случайно заема своето достойно място сред чудесата на България и Европа. Настоящият проект е насочен към възстановяване, съхранение  и популяризиране на  археологически комплекс „Перперикон" като уникална част от българското и европейското културно наследство.
Проектът ще се реализира в рамките на 13 месеца до края на април 2016 г.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/4/15 17:42

    NALI BESE PODPISAL ZA 1 MILION PREDI 2 GODINI, KAKVO STANA S TEZI PARI. V KRAYNA SMETKA KVO STANA S TOZI PERPERIKON, KRAYNO VREME E DA SE DOKAJE CHE VSASHNOST TOY E BIL 'NAPALNO' BULGARSKI GRAD, I IZTOCHNITE RODOPI SA BILI ZASELENI SAMO S BULGAR, TUKA NIKAKVA VIZANTIYA NE E IMALO RA,

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/4/15 18:29

    Започвайте присвояването охх усвояването !!!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/4/15 22:26

    tezi pari sa za letni gumi vhod za perperikon 100lv

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/4/15 07:40

    Enimehmedov iska orden ot kmeta

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.