Народният представител Цвета Караянчева бе гост на традиционния курбан-мевлид за плодородие и берекет. Той се състоя в събота в ардинското село Жълтуша. Религиозното събитие се организира всяка пролет и на него, наред с обичайната гощавка, се четат текстове от свещената книга на мюсюлманите - Корана. Приготвя се пилаф, който се раздава за здраве на местните жители и на многобройните гости от околността. Празникът е повод да се съберат близки и роднини от цялата област и старите родове да седнат на една маса. Караянчева бе посрещната изключително радушно от хората в селото, които я приветстваха за работата й в парламента и активната й позиция в защита на земеделските производители. Тук бе и заместник-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски, който е родом от Жълтуша.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/4/15 08:24

    Мачкай Цвете, мачкай червения башибозук! Маскирал се е той, вълк в агнешки одежди!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/4/15 10:51

      герб построиха църковно училище и църква до кат кържали и сега почнали да строят медресе и джамия ....това е нашата партия....цвете браво...

      Изтриване
  2. Анонимен27/4/15 08:25

    Imat Interesi za da prisistvat tam .Gospojata ZVeta Karayanceva.Izborite.Praznite
    obestania .Napred narode izgoreni.I samo za opaschkata.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/4/15 08:26

    golyama rabota 4e sa yali pilav

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/4/15 09:34

    Най добрия пилаф го прави Реджеб

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/4/15 09:39

    Ей,нямат срам .Използват гостоприемството на хората от Родопите и си правят предизборни агитации.Ако се налага и текстове от Корана ще четат .

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/4/15 09:59

    Жълтушенец.Нямаше никакви обещания и предизборни обещания. Благодарим за уважението на гостите.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/4/15 10:49

    абе,дебил 8.24,марш оттук!Психушката е препълнена,но за теб ще се намери една клетка!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/4/15 13:09

    Цвете ами през дядо Тошево време Жълтушенце се самоопределяхя като християни,сега какво стана и какво ги накара да се самоопределят като мюсюлимани.. Явно ДПС им е обещали нещо. Тези хора докога ще се лутат между двете религии. Неразбраха ли ,че като българи християни европа е отворена за тях.Или това се отнася само за тези които заминават в европа да си сменят имената с български защото европа ги приема с друго око.Ето това е нашия мюсюлманин.Тои не е религиозен а интиреса клати феса.Нито е българин нито е турчин,както му изнася така действа.Цвете много те моля неприсъствй на такива събития,защото те неса истински и ти оставаш в очите на нас избирателите че ги молиш за наш електорат.Те никога няма да си сменят кожата.Вълка да но те никога защото се наричат колкото и да мие неудобно за мен самия помаци.Нито турци нито българи срам за тях самите. Определете се най после какви сте,.Аз уважавам мюсюлманите които са си такива но вас от Жълтуша, Падина и Бял извор и др села неви разбирам.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/4/15 13:09

    Ний си имаме свой Медресе нека дани върнат по справедлив начин това ще ние достатъчно и Джамия си Имаме Аллах дание на помощ щеси построим и нова джамия стига да се разреши въпроса за строежа защо не искаме помоща ви защото българинът не е доверчив народ като се изнерви от нещо Става Отвратителен и дори и безбожник и тъйможе и да Взриви Джамията и дани остави И без нея Забранява и Уништожава Пансиона на Мюслюманската общност в Кв.Възрожденци посроява Неделно Училище в кв. Опълченци е такива сме ние нацистите в България Унижаваме комшиите си и си вървим редом с Ереванските расирти нека да видим с какво Щени окажат с помощ тези ереванки диаспори в помоща си за българия след като нямат нищо освен Екстремична диаспора."нрани куче дате хапе"е това сме ние.Не сме народ а варварско племе Това не го казвам аз.това го е казал Софрониий Врачанскиий.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/4/15 13:35

    Жълтушенец И да идваш и да не- ние пак ще си гласуваме за ДПС

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/4/15 13:41

    Цвето кога ще назначиш наш Кехайов за шеф в охрана по труда?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/4/15 15:06

    Алооо, каквито и да сте, я вземете си припомнете как се пише, че мъка, мъка да ви чете човек излиянията :(:(:(

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/4/15 22:03

    Kraino vreme e dos da SI IDE ako se usetyat toys tupi pomaci

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/4/15 22:05

    ДПС стига толкова са крали тая държава вън вече

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен28/4/15 09:31

    Цвете унизително и не етично е за гласове да правиш ейвала на религиозни мероприятия.Откажи се да експлоатираш човешките чувства на тези хора.Иначе част от "будните"помаци стават християни,по българи от българите,по-мюсюлмани от турците.Някои дори са антитурски настроени от българите.Членуват в етнически(националистически) партии и организации.Има членове и на тамплиерите.Тази категория помаци дай фуражка,пистолет,служба да му видиш двуличието,инатизма,колко му е истинското тегло.Не обикновените помаци-естествени,другите абсолютно неистински,менте.В Кърджали Иван , с.Завоя Хасан.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен28/4/15 14:28

    Много интересен народ са помаците.Нито българин ,нито турчин ,нито циганин ,хем мюсюлманин ,хем християнин,хем атаист.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен4/5/15 17:51

    Много интересен народ са помаците ли ? Не е интереса клати феса, а хора, които са отричани и от българите християни а.к.а "гяурите" и от турците. Не мога да разбера защо трябва непременно българин да върви ръка за ръка с християнство - да официална религия е, но така както всеки може да избира в какво да вярва, така и не виждам нищо грешно в турчин христианин? Да не коментираме и че си има историческа причина да има такова малцинство като "помаците" в България и да ви кажа, че 90% от помаците са много по-амбициозни от всички "българи" и ви взимат лидерските позиции и високоплатените места, защото за разлика от вас имат акъл в главата, а не седят цял живот на презумцията, че са "равноправни българи" дето ходят на църква, ама даже и това не правите, ами язък задето се наричате християни. П.С. За протокола, аз съм атеист. ;) Не съм кръстен, нито пред Корана съм опяван. Въпроса е там, че яко плюете помаците, но ако идете в Жълтуша, ще видите осърдни и добронамерени хора с чисти и подредени домове, които може от тютюн и картофи да се изхранват, но децата им са в града и както казах ви вземат позициите, защото сте прости, а вие от яд ги плюете също като евреите! :D

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.