Златоград е домакин на празника на традиционните родопски ястия и прословутото чеверме. Тържественото откриване бе направено от „101 каба гайди".
Празникът се организира от Община Златоград за втора поредна година.
За гостите има 150 чевермета. Дошлите на празника ще могат да видят как се приготвят стари родопски ястия - агне под чуруп, бъркане на кисело мляко и изкарване на масло от старо бурило, както и приготвяне на булгур. Те ще видят и как царевицата се мели по стари обичаи, с два камъка, които се въртят един в друг.
Ние, родопчани, има какво да покажем. Освен чевермето и музиката, която е уникална, не само в България, но и в Европа. Бих казал, че има какво да покажем с носиите си, гостоприемството си.За днешния празник на чевермето, хотелите в Златоград и околността са заети от три месеца. Места за нощувки няма и вече се пълнят хотелите на съседните области Кърджали и Хасково“, заяви кметът на Златоград Мирослав Янчев.
Председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, който облече народна носия, е официален гост на празника на традиционните родопски ястия в Златоград. Гости на събитието са и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев, народният представител от ГЕРБ-Смолян д-р Даниела Дариткова, областният координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов и областният управител Недялко Славов.
24rodopi.com
Снимки: Нурай Нур и Блиц
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/5/15 14:01

    Къде народна ,къде затворническа , къде бейска все му отива

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/5/15 15:24

    Този престъпник каква работа има в Родопа планина....мястото му е в затвора а не при най честните и трудолюбиви хора на българия.....Цецооо Цецооо засрами се малко

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/5/15 17:32

    bravo zaprilichal na pomak

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/5/15 19:30

    Трябваше Бойко и тои да сложи патурине и да се снима с Реджеб

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/5/15 21:53

    Кога и ти стана помак бе пандизджия? За да не влезеш в затвора,ако спечелят други партии????? Време е и ти да влезеш !!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/5/15 08:45

    Nali ima Mambo sto da ne stane Pamak utre i mangal ste stane To po mutrata si lichi che e mazem Pamak

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/5/15 10:49

    Ц.Ц одавна трябва да е с Раирана Пижама ама нали ни е такава държавата. Почна да идва много често в града и на Реджеб от с.Лисиците много много не му се нрави това!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.