„Евродепутатите от ДПС работим за имиджа на България, както е заръчал председателят на партията ни. Макар и в опозиция, макар демокрацията в България да изживява трудни дни, ние в нито един момент не сме се ръководели от тясно партийни интереси", заяви евродепутатът Неджми Али. След като лидерът на ДПС Лютви Местан се оттегли рано от площад „19 май", за да участва в съдебен процес в Момчилград относно санкция за водене на предизборна агитация на турски език, на Неджми Али се падна честа да закрие многохилядния митинг в чест на 26 години от Майските събития.
„В Брюксел, Страсбург защитаваме по най-добрия начин имиджа на България. Не сме дали повод за субективна оценка", отбеляза Неджми Али и припомни поведението на евродепутатите от ДПС по време на изслушването във връзка с мониторинговия механизъм.
„Но наравно с това, никой от нас не забравя и другата заръка на лидера ни – винаги, когато има нарушение на правата и свободите, да сезираме европейските институции от най-високата трибуна на Европейския парламент", каза още Неджми Али.
По думите му казусът „Лютви Местан агитира на майчин език, глобяват го 15 пъти" е запознат еврокомисарят по правата на човека Франс Тимерман. Темата бе обсъждана на заседание в Европейския парламент в Страсбург на Интергрупата за традиционните малцинства, националните общности и малцинствените езици в Европейския съюз.
50 евродепутати от 20 държави-членки подкрепиха с подписите си Местан.
„Тази година отбелязването на Майските събития е под мотото „Заедно срещу омразата".  От 26 години вие отговаряте на омразата с любов и толерантност, а това го може само широко скроен човек с голямо сърце", с тези думи Неджми Али се обърна към гражданите на община Джебел и гостите на града, дошли на митинга. Той им благодари сърдечно и за голямата подкрепа, която получи на последните избори за депутати в Европейския парламент.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/5/15 21:18

    Виж виж, човека с чаршафите...ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ! ДОЛУ ДПС!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/5/15 21:30

    Г- н Али до кога ще продължи българското и софийското робство....до кога глад,мизерия,лъжи,унижения......до кога ..........? До кога ще робуваме на кръвопийците от катуна софия.......защо няма Европейски инвестициии и Европейски заплати,БГ вече 9 година е член на ЕвроГейския съюз и до сега само и само вреда за бедния и болен народ....ЗАЩО г-н Али........

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/5/15 21:42

    Puskaite komentarite, mekereta

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/5/15 22:31

    Много дрън дрън правите, без да сте полезни с нещо за електората си и както е тръгнало май ще хванете големия политик за шлифера. Вместо да ги баламосвате хората 25 години с турския език и възродителния процес за който няма никаква присъда и не се очертава да има, защото вече няма кого да съдят, направете нещо за благото на тези хорица.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/5/15 03:12

    Abe gladnitsi kak neva e sram da izlizate tam kakvo napravihte za tezi hora osven dagi okradete dagi balamosvate vijtesa kakvi palyacovtsi ste i nedeyte da nasaskvate naroda edin srestu drug a predi da izlizate tam hodihteli nyakade vav na nyakoy grob deto e xaginal vav vazroditelniya protses ili ne vi ostana vreme

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/5/15 07:09

    Necmi iyi bisey yap vatandas icin lan lan otuyosun

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/5/15 09:58

    "Евродепутатите от ДПС работим за имиджа на България, както е заръчал председателят на партията ни" А на какъв език Ви го заръча бе Неджми. То наистина България е закъсала откъм имидж, ма чак пък турци да и го лъскат-малко в повече ми идва. Важното е "електоратът" да вика "Аферим", така че, баламосвайте го докато можете. Освен него няма кой да Ви повярва!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/5/15 14:25

    Ali koga az svobodno shte govorq na maychiniya si ezik v darjavnite uchrejdeniya ,nali BG e strana i e podpisala hartata za pravata na 4oveka i malcinstvata v saveta na aavropa ,stiga luji i demagogii

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/5/15 15:10

    А точно г-на как "работи" за имиджа на Б-я малииииииии

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/5/15 16:10

    За каква България, за какъв имидж, за кви 5 лева говорят. Та те не знаят да говорят на български, а ще оправят България. Лъжи,лъжи и пак лъжи. Отидеш в някоя аптека, учреждение, банка...гледат те в очите и не знаят, какво да ти отговорят. Вярно е-работливи са. Спор няма. Но повече да наблягат на българския- да четат български книжки, да гледат българска телевизия...Питам и отговор не желая. Как са им дали изпитите преподавателите в университетите. Ето ви едно доказателство...??? Непрекъснато ни се внушава, как е в съседна нам страна. Да, ама и там не сте желани...Учете се да говорите на български език, както правят в другите големи градове турците. Дори и те ви наричат даалии...

    ОтговорИзтриване
  11. osmam ali21/5/15 23:24

    a be ne ste li sistite koito globyavahte na vremeto za govoreneto na turski ezik,po 10 leva,a vas koy ste sidi

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен21/5/15 23:40

    Народът сит на приказки.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен22/5/15 11:01

    За Владимир Зидаров не давате лоша дума да се кайе камо ли напише защо бре редак ц ц ц ц ията.Щом обаче се плюе по БГ дайе и нецензурни коментари МОЙЕ ЙЕ ЙЕ .

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен22/5/15 11:18

    Та за 7 път питам и я да види ще има ли скункс за медията ви и изобщо медия ли сте

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен22/5/15 12:13

    1 Nejmi zapoznai evro parlamenta kak Vladimir Iasenov Zidarov kato ucitel v Momcilgrad globiava za govorene na maicin ezik a sega se jalva.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.