Обвиненият за двойното убийство в Джебел Мерт Шукрия Мехмед е искал да осъществи полов контакт с трупа на майката. Това става ясно от обвинителния акт, който прокуратурата внесе в Кърджалийския окръжен съд, за което 24rodopi.com вече писа.
Ще припомним, че на 25 април 2014 година Джебел бе ужасен и шокиран от новината за два трупа, открити в апартамент на първия етаж в жилищен блок в центъра на града. Новината, която бе съобщена първо от 24rodopi.com гласеше: Убити по особено жесток начин са 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката ѝ Джейда Реджеб, на 8 г., а убиецът се издирва.
Часове по-късно беше задържан 18-годишният тогава ученик в местната гимназия Мерт Мехмед.
Първоначалното намерение на ученика било да открадне от дома на жертвите си пари, припомня „24 часа".
Мерт и Джейлян се познавали и били в приятелски отношения. Мерт обичал да гостува в нейното жилище и да играе в дъщеря й. Часове преди убийството ученикът пак бил на гости на младата жена в апартамента ѝ в центъра на Джебел. Двамата разговаряли, пили кафе и пушили цигари. Към 22 ч Мерт се прибрал у дома си, който се намира в съседен блок, но не могъл да заспи. Към 3,30 ч на 22 април ученикът си спомнил, че преди няколко дни видял Джейлян да вади изпод матрака на спалнята си син несесер, в който имало банкноти по 10, 20 и 50 лева. Мерт решил да се промъкне в апартамента на жената и да открадне парите.
В 4 часа тръгнал към Джейлян, взел със себе си брадва, пишат и колегите от "Родопи". Намеренията му били да я използва срещу домакинята и дъщеря ѝ, ако се събудят. Мерт влязъл в апартамента на първия етаж през терасата на кухнята, която била отворена. Стигнал до спалнята и се опитал да вдигне матрака, но се вдигнал шум, от който Джейлян се разбудила и се опитала да стане. Тогава Мерт вдигнал брадвата и нанесъл 5 удара с тъпата ѝ част в тила на жената. След това я ударил още 3 пъти с острието в областта на слепоочието. Джейлян паднала върху спящата си дъщеричка, а главата ѝ увиснала от леглото.
Както вече 24rodopi.com писа, 8-годишната Джейда се събудила и започнала да плаче. Мерт не се поколебал и ударил детето с острието на брадвата в горната част на главата. То вдигнало лявата си ръчичка, за да се защити. Мерт нанесъл втори удар, при който острието попаднало в китката и челото на детето. Фатален се оказал третият удар, който разсякъл детското челце.
Смъртта на майката и на момичето настъпили бързо, сочат резултатите от тройната съдебномедицинска експертиза. Ударите са били нанесени с голяма сила и са концентрирани в областта на главите на двете жертви. Това дава основание на експертите да приемат, че са били целенасочени.
След кървавата баня Мерт оставил секирата на пода, хванал краката на Джейлян и изтеглил трупа ѝ на леглото. Свалил бикините ѝ, издърпал нагоре тениската и сутиена и разголил гърба ѝ. Пред разследващите Мерт обяснил, че го направил, защото решил да осъществи полов акт с трупа, но се отказал и преровил матрака за пари. Успял да открие 250 лева в несесера, които прибрал в джоба на панталона си. Прибрал също зарядно устройство за лаптоп и два мобилни телефона. После отишъл в банята и измил опръсканото си с кръв лице. Върнал се в стаята, завил двата трупа с юрган и одеяло. Към 5 ч убиецът взел брадвата и излязъл през входната врата, използвайки ключовете на Джейлян. Прибрал се в дома си, скрил секирата на горен рафт в гардероба, извадил и изхвърлил през прозореца сим-картите от двата телефона. След това се съблякъл и легнал да спи в стаята при майка си.
Сутринта приятелката на Джейлян - Билгихан Байрам, се опитала да се свърже с нея по телефона, за да заведат заедно децата си на училище, но нямало връзка. Детето ѝ позвънило на вратата на апартамента, но никой не му отворил. По-късно Билгихан срещнала Мерт и го попитала дали знае нещо за Джейлян. Той ѝ казал, че ги видял към 7 ч сутринта заедно с Джейда, носели багаж.
В следобедните часове на 22 април Мерт и майка му Шукрия Мехмед отишли до Момчилград. Там убиецът си купил нови маратонки, а старите, които били изпръскани с кръв, изхвърлил.  Мерт си купил също и мобилен телефон, а договора с мобилния оператор подписала майка му. По-късно в Джебел убиецът успял да продаде на свой познат един от откраднатите джиесеми срещу 50 лева.
Както вече 24rodopi.com писа, ден след убийството съседи усетили, че от жилището на Джейлян започнала да се носи тежка миризма. Те забелязали също, че осветлението в апартамента е включено, а пред вратата имало необичайно много мухи. На 26 април съмненията на съседите, че се е случило нещо, се засилили още повече. Домоуправителят Шабан Ахмед повикал двама от съседите си. Влязъл в жилището на Джейлян през терасата на кухнята, като използвал стълба. В спалнята ѝ видял труповете на жената и детето и веднага се обадил на полицията.
Часове след откриването на двата трупа като заподозрян за кървавото престъпление е задържан Мерт Мехмед. Преди него са разпитани 11 души, като основен заподозрян бил бившият съпруг на Джейлян.
Пред разследващите Мерт направил пълни самопризнания.
Мерт е известен в родния си град като извършител на дребни кражби и с това, че употребява леки наркотици. "Краде, за да продаде на безценица, за да си купи дрога", казва за него полицай. Докато беше в ареста, тийнейджърът получи две условни присъди за кражби.
Никой в Джебел обаче не е допускал, че слабоватият на вид ученик може да отнеме човешки живот. Едва след жестокото убийство се заговорва за стар случай с удавено дете, като в реката били удавеното момче и...Мерт.
Съдебнопсихиатричната експертиза е категорична, че Мерт няма психични отклонения, умствена изостаналост, незрялост или други смущения, разбира значението на постъпките си и може да ръководи действията си. Двойният убиец е склонен към употреба на наркотици, но не е зависим. Определен е като дисхармонична личност, асоциален, със склонност към нарушаване на правила и норми.
Според експертите Мерт е непредсказуем в постъпките, а по характер е мрачен и затворен. В същото време, докато трае експертизата, убиецът е показал широта на интересите и гъвкавост на ума. Обвинението на окръжната прокуратура в Кърджали срещу Мерт Мехмед е за грабеж, придружен с убийство. Максималното наказание, предвидено в закона, е доживотен затвор без право на замяна. Според магистрати вероятно процесът срещу Мерт Шукрия Мехмед ще стартира в началото на есента.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

41 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/7/15 22:30

    След като нищо от изнесеното до тук не е ново, защо повече от година се бавеше внасянето на обвинителния акт.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/7/15 22:43

    Besilo za toya bokluk kvo go dirjite

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/7/15 22:59

    Боже , пази ни боже, колко изроди има на този свят, да посегнеш на майка и нейното детенце, нямам думи. Чета и не вярвам и не мога да спра да плача. Жалко за тези два живота, много сили на близките. Нищо не може да ги върне, дано поне има справедлива присъда. Господ да го накаже убиеца!

    ОтговорИзтриване
  4. пожелание19/7/15 23:00

    За Мерт - смерт !

    ОтговорИзтриване
  5. бай Мангал19/7/15 23:08

    ИСЛЯМА Е КЪРВАВА ЛУДОСТ.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/7/15 23:08

    СМЪРТ на този изверг Мерт !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/7/15 23:44

    Много жълтеете дами и господа драскачи

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/7/15 23:56

    Smırt za tozi izrod

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/7/15 00:07

    Бай мангал да ти еба майката шибан боклук

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/7/15 00:18

    НАЙ КЪРВАВАТА РЕЛИГИЯ Е ХРИСТИЯНСКАТА, ХРИСТИЯНИТЕ УБИВАТ НАЙ МАЛКО 100 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ХОРА ОТ МЮСЮЛМАНИТЕ, ТОВА МОЖЕ ВСЕКИ ДА СИ ГО СМЕТНЕ. ХРИСТИЯНСТВОТО НЕ Е РЕЛИГИЯ СЛЕД УБИЙСТВОТО НА ИСУС ХРИСТОС. ТОВА Е САТАНИЗЪМ.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/7/15 00:31

    "Бай мангал"защо свързвате това убийство с исляма ?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен20/7/15 00:34

    kva vrizka ima s islyama ebe mangal mirizliv,,ya vij okolo sebe si hristiyanite ko pravyat bokluk smotan

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен20/7/15 07:14

    Толкова ли наложително тези подробности да се огласяват. Няма ли забрана да се огласяват? Кому е нужно това?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен20/7/15 07:54

    Какво общо има между исляма и случая ?? ( 19/7/15 23:08 )

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен20/7/15 08:34

    e tvasa kizilbasite v bg nqamat nisto obsto s islyama te ne hodyat na camiya tesi imat otdelni praznici mejdu tyah deto ne dopuskat cujdi imat edin kazan golyam deto hvirlyatsi gastite vitre i koy na kogoto padne kat Swinger klup 100 na 50 procenta sa kizilbasi i pomaci v bg detose pravyat na turci

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен20/7/15 08:37

    Съгласен съм с бай мангал, те са фанатици, родени терористи!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен20/7/15 08:59

    uuuuu golqm psihar, ubiite go s kamani

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен20/7/15 09:00

    NE MOGA DA SI OBIASNA ZASTO NE SA OSIDILI TOZI IZROD,OBESETE TOZI MRISNIK...

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен20/7/15 09:10

    KOMENTARITE KOITO PRAVITE ZA VSIAKA RELIGIA SA GLUPOSTI.VSICKI RELIGI POCTI SA EDNI SAMO NEGRAMOTNITE FANATISI, GI PRAVIAT RAZLICNI..

    ОтговорИзтриване
  20. Аптикадир20/7/15 09:56

    Бай Мангал да ти го туря на мама ти в задника !

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен20/7/15 09:57

    A zashto poveceto teroriatichni organizacii sa islqmisti, a ne hristiqni?

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен20/7/15 09:57

    A zashto povecheto teroristichni organizacii sa islqmisti, a ne hristiqni?

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен20/7/15 09:58

    A zashto povecheto teroristichni organizacii sa islqmisti, a ne hristiqni?

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен20/7/15 10:41

    ПРАВОСЪДИЕ В БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен20/7/15 11:37

    Ayde sega kizilbash go iskarahte, turchin e kogato nqkoi turcin napravi nesto loso kazvate ce e kizilbas

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/7/15 14:11

      Ne e turchin a smes mejdu kurdin i kızılbaş (alevi) bez religiq,zaslujava da bade ubit po nai jestok nachin

      Изтриване
  26. Анонимен20/7/15 12:20

    Четете, четете и тогава коментирайте мюсюлмани. След като ги е убил. Свал й гащите и решил да се гаври с майката на детенцето...? , но се отказал. На такъв човек само смърт казвам аз, па макар и да е мое дете. По много жесток начин ги е умъртвил с брадвата двете жертви/майка и детенцето/. Бог да ги прости. Мир на душата им. Амин! и с умисъл е действал. И то за някои си 150 евро и след това с майка си...нема какво да описвам всичко мо та мо извършено от Мерт. Смърт нема в бг, а и да има няма нищо да усети. Доживотна присъда без право на отмяна при усилено строг режим...Бобов дол или ...

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен20/7/15 12:21

    Чак сега има обвинение, защото са ни такива законите- тежки и тромави процедури и накрая мижави присъди...нищо не става от наще закони, човек може да коли колкото иска и няма да получи това което заслужава

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен20/7/15 13:29

    Turcite sa fanatici, te sa rodeni da ubivat!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/7/15 14:13

      Ti kakuv si be bokluk,maikati i jenati gi opravqt turcite

      Изтриване
    2. Анонимен20/7/15 15:26

      14:13 а твоята, циганите и помаците хахаха КЪРО-МЮМЮН АХАХАХАХАХ

      Изтриване
  29. Анонимен20/7/15 14:01

    Оная "девствената" кадъна, уби някакво момче с китайски нож. Сега този... после кажете, че не са фанатици и убийци. На тях им е в кръвта!

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен20/7/15 14:25

    bay mangal ot nika ti lici cesi mrısen mangal mazen siganin

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен20/7/15 14:46

    Съвземете се истинският проблем тук са НАРКОТИЦИТЕ и криворазбраната маичина подкрепа Как мислите ако маика му бе опитала да направи нещо спрямо неговият порок/наркотиците/ а не да го покровителства и защитава Дали изобщо щеще да има такъв случаи Какви религий какви глупости изобщо коментираме

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен20/7/15 17:30

    Tozi mert trqbva da po4ine mnogo mI4itelno otne dav jivota jal mie mnogo za deteto osobeno kakva vina ima6e tqa

    ОтговорИзтриване
  33. Master yu20/7/15 18:04

    Mazen Kurdin otide ubi maika i dete za nqma nisto kelesha ama bulgarskoto pravosadie e vinovno oste go hranite galite go po kiliite ne go puskate malko da yade lubut da mu skasat dupkata kvo chakate oste lqtoto da mine sega pak esenta ste pocnete da go sadite ne vi li e sram ve ami ako beshe vasto dete vasta jena mrusni korumpirani kompiri pokemoni bql den da ne vidite smurt za toq ve nisto ne stava ot nego kvo ste mi go hranite sega po zatvorite s parite na danakoplatcite sramota ........Smurtna prisada s kursum v tila ve Pokemoniiii

    ОтговорИзтриване
  34. вбесен20/7/15 20:16

    Да, има нещо вярно. От време на време е вземал наркотици. Требвало е майка му да помисли за тия неща, а не след това да се чуди, как да го отърве от затвора. Доживотен без право на замяна/при усилено строг режим. Дано не му дадат някои и друга условна присъда или да го пратят в психиатрията... Да оставим правораздавателните органи да си свършат работата докрай.

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен21/7/15 08:42

    Momceto bese mnogo dobir. Ne ispolzvase narkotik za vsicko sa vinovni musulmanite !!!!!! Tesa fanatici i vsicki znayete tova.????????????

    ОтговорИзтриване
  36. парцал21/7/15 11:14

    за назидание трябва да се обеси в центъра на Момчилград

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.