В 11 села в община Кърджали реално живеят под 30 души, но по новите правила, на 25 октомври трябва да си изберат кметове, научи 24rodopi.com от служба „ГРАОН".
В село Яребица живеят едва 8 души. Във всяко едно от тези 11 населени места обаче, са регистрирани с постоянен адрес по над 100 души.
Както вече 24rodopi.com, не в 48 села на община Кърджали ще се провеждат избори за кмет на населено място, каквато беше заповедта на кмета инж. Хасан Азис, а в цели 94. Това стана ясно на днешното заседание на Министерския съвет, на което строителният министър Лиляна Павлова се оплака на премиера Бойко Борисов, че инж. Азис не не е издал заповед за директен избор на кмет и в другите 50 села.
Примери като този в село Яребица има във всичките 7 кърджалийски общини. В тях водещо при избора на кмет ще бъде не партийна принадлежност или качества на кандидата, а коя фамилия е най-многобройна. Това от своя страна дава шанс за спечелване на кметско място в Кърджалийско дори на партия „Атака" или на националистите на Валери Симеонов, ако техен човек първи успее да запише за кандидат на партията човек от най-многобройното семейство. Най-доволни от прословутия параграф 17 са безработните, на които им се удава шанс да се уредят с добре заплатена работа в следващите 4 години.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/8/15 19:32

    Пратете информацията на министър Павлова. Да разбере, че има и втора алинея към чл.17 от ЗАТУРБ.
    По добре Цик да посочат списъка с местата за избор на кмет, нали разполагат с информация за живущи по постоянен адрес и стига са бягали от отговорност. Нима не могат да наберат списъка, да им помогнем. Но щом като казват кмета на общината да обяви, това значи да се съобрази и с двете алинеи

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/8/15 19:42

    za poreden pit se ubejdavam ce horata koito ostanaha da jiveyat v Bilgariya sa zgresili kak moje be hora 94 kmeta az jiveya na selo i znam situaciyata ce nyama realno jiveesti kide ste bide primerno sekciyata i kmetstvoto v selo Byalka na palatka li

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/8/15 20:47

    Закон, срам за всички депутати, къде бяха когато гласуваха такъв неизпълним?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/8/15 21:26

    ti ot Byalka yaj bashaka na Redjep

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/8/15 08:51

    създаване на излишни работни места

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/8/15 20:44

    да изброените села трябва да се проверят. ако има кметство може и да се подобрят условията за живот, ако няма значи целта е маргинализация на обществото.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.