Илия Илиев: 3-тото гише е неприложимо, защото трафикът е оживен и в двете посоки! Служителите дават всичко от себе си, трябва да им се благодари



И от гръцка страна има много сигнали за километричните колони и чакането с часове за преминаване през граничния пункт „Маказа – Нимфея". И българските, и гръцките служители на пункта дават всичко от себе си, за да може преминаването и в двете посоки да става по-бързо. Затова пътуващите трябва да благодарят на граничните служители.
Това било отбелязано в разговор на областния управител на Кърджали Илия Илиев с гръцкия му колега.
„Екипите дават всичко от себе си, всички трябва да им благодарим. Временното въвеждане на 3-то гише в една посока е неприложимо, защото се оказва, че трафикът е оживен и в двете посоки", коментира пред 24rodopi.com Илия Илиев.
Вариантът за „гъвкаво" функциониране на 3-то гише бе обсъден вчера в разговор между народния представител Мустафа Ахмед и областния управител. Депутатът предлага, когато в една посока има образувала се километрична посока, от 4-те гишета 3 да обслужват именно тази колона.
„Това е временно решение. Обикновено до обяд е засилен трафикът за Гърция, а в следобедните и вечерните часове - за България. 3 гишета да работят на изход България до обяд или когато е засилен трафикът, а в следобедните часове, когато туристите се връщат, 3 гишета да работят на вход България", препоръчва народният представител.
До три месеца се очаква министерско постановление, с което граничните пунктове ще бъдат прехвърлени на агенция „Митници", съобщи за 24rodopi.com Илия Илиев. В момента ГКПП „Маказа" е на подчинение на областния управител, а организацията на работа на пункта е създадена от „Гранична полиция".
На ГКПП „Маказа" допълнително са монтирани тоалетни по заповед на областния управител Илия Илиев.
24rodopi.com
На снимките: Близо 6 км караме на „първа", заявиха кърджалийци, които се прибираха от Гърция след 17.00 часа в събота. Снимки: Мария Йорданова

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/8/15 11:31

    Ама не само служителите, държавата трябва нещо да даде, ако трябва разширете прохода, видя се, че си заслужава.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/8/15 11:54

    Ще караме и 10 км, ако освен румънците ще пускат и автобуси и ТИР-ове. Спрете румънците, насочете ги през Златоград или другаде и проблем е решен.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/8/15 12:08

    30/8/15 11:54 Щом си толкова умен, я кажи как ще пренасочат румънците към Златоград ??? На разклона за Златоград ще сложат табела...за румънци на дясно...така ли смяташ? Как така да изтърват такъв капацитет като тебе, поне шеф на пътното можеше да те направят ! Бахти дървения философ си !!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/8/15 13:29

    До 30/8/15 11:31
    Минавал ли си през Маказа? Има ли там място за разширяване и чакане на 40-50 тира? Не приказвай глупости - как ще го разширят? КПП ще може, а пътя към него как ще разшириш?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/8/15 15:02

    Защо не се коментира натоварения трафик в Кърджали? Кога ще имаме околовръстен път?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/8/15 16:13

    Grantitsata tryabva da bade kato granitsata mejdu Avstriya i Ungariya.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/8/15 16:26

    Изказването говори за посредственик без обществена позиция. Отношението е недалновидно, безотговорно и равнодушно, даже безсърдечно. Това са разсъждения на чиновник. Вие трябва първо да построите околовръстен път на Кърджали и след това да разширите граничния пункт. Гърците вече строят околовръстен път на Комотини и чак когато са готови, ще тръгнат автобусите и камионите.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/8/15 16:42

    Абе, да взема да питам и аз, Илиев и Ахмед, от кога разбират от пътно строителство, от пътни съоръжения, от митничарска и полицейска работа? Тц, тц, тц, ако не ме лъже паметта, единия е лицензиран дюнерджия, а другия таксиджия. Да си гледат работата от която разбират и да не мътят на хората главите. Умници, по същата логика, ще дават акъл и на докторите, къде и колко да режат.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/8/15 17:25

    Екипите дават всичко от себе си, всички трябва да им благодарим.e.....ti tapia komentar

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен30/8/15 19:34

    До 30/8/15 12:08
    Много лесно ще ги отклоняват. Всички румънци карат с превишена скорост. Трябва да се глобяват яко всека румънска кола за скоростта. Камери ги засичат и на КПП вече ги чака глоба - плащаш и тогава тръгваш. А на Златоград да не ги спират.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен30/8/15 20:02

    Gledame videoklipove v net i vijdame kak se tutkat - vremeto im e plateno, nema za kade da borsat mitnicharine. A ujkim RBG i GR sa v EU?! Vse edno Granitsa mejdu D i F?! :)

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен30/8/15 20:09

    Българска работа. Все едно да строиш 50 етажна сграда, а основите да са със здравина за 3 етажа. Същата работа е с границата. За толкова голям трафик две гишета и после ми сядат на масата за решаване на проблема

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен30/8/15 21:18

    Аптали .....?!? На сотлийка няма никой ха ха ха !!!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен30/8/15 22:51

    Абе тия камери за скоростали са ??? Знае ли някой??

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен31/8/15 08:34

    ne razbira se za trafik sa . . .taka 4e . .gazolinaaaa

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен31/8/15 09:47

    Когато тръгнат тировете и автобусите ще бъде още по натоварено!
    Трябва да се отворят още гранични пунктове като Аврен където пътят е готов-това ще разтовари Маказа!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.