Областният управител Илия Илиев свика работна среща с институциите, отговорни за разчистването на сервитутните зони и горските пътища от падналата дървесина. В разговорите участваха ръководителите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", РДГ, ДЛС „Женда" и Пътно управление. До началото на зимния сезон приоритетно трябва да бъдат разчистени горските пътища от дървесна маса, клони и дънери, за да се осигури безпрепятствено движение на пожарогасителна и спасителна техника, категоричен бе областният управител. От ПБЗН настояха при добива на дървесина да се изпълняват в пълен обем мероприятията по пожарна безопасност, тъй като техните проверки са установили пропуски в това отношение. Илиев поиска да се изготви точна справка за количествата почистена и извозена до момента дървесина и подчерта, че е недопустимо да посрещнем зимата в ситуация, която би застрашила сигурността на населението и инфраструктурата. От РДГ – Кърджали уточниха, че в резултат на извършената инвентаризация към момента са  установени близо 440 хил. куб. м паднала дървесина, което представлява 2% от иглолистните насаждения. От ДЛС Женда информираха, че инвентаризацията в стопанството е приключила на 90 процента, като на терен работят 6 местни фирми и 4 от други райони на страната. Представителите на ОПУ реагираха, че фирмите, които извозват дървесината, претоварват машините, повреждат еластичните заграждения по пътищата, складират край пътя дървесна маса без обозначение и това създава проблеми при почистването на сервитута на републиканската мрежа. Институциите се договориха да се съберат отново на 17 септември в РДГ Кърджали, за да стиковат изпълнението на ангажиментите си по разчистване на горските пътища и сервитутите и да докладват за свършеното пред областния управител.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/9/15 15:36

    АМИ Г-Н ИЛИЕВ НЕКА СЕ КАЧИТЕ НА ДВА КАМИОНА И ЕДИНИЯ ТРЯГНЕ ОТ КРУМОВГРАД ЗА МОМЧИЛГРАД А ДРУГИЯ В ДРУГАТА ПОСОКА И АКО МОЖЕТЕ ДА СЕ РАЗМИНЕТЕ КАТО СЕ СРЕЩНЕТЕ АЗ ЩЕ ВИ ПОЧЕРПЯ ЕДНА СТУДЕНА БИРИЧКА
    ЗАЩОТО КАТО СЕ СРЕЩНАТ ДВЕ ТОВАРНИ ИЛИ С АВТОБУС ЕДИНИЯ СПИРА ЗА ДА СЕ РАЗМИНАТ
    ВИЖТЕ КАК СА ПОЧИСТЕНИ ВСИЧКО КАКВОТО БЕШЕ ПОЧИСТЕНО НА 7-10МАРТ ОТ ТОГАВА СИ СЕДИ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/9/15 15:42

    много късно бей дърветата паднаха март месец, и тъй като далаверата не се състоя хайде сега имитация на загриженост бош лаф

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/9/15 15:57

    А бе Илийка ,те трябваше да почистят през пролетта и лятото ,когато бяха причина за пожарите в областта ,а не сега през есента .Ти кога си виждал пожар в гората през зимата

    ОтговорИзтриване
  4. Наистина г-н Илиев от март до септември минаха 6 месеца, напълно нормално да ви питат къде бяхте до сега.
    Жалко много жалко Борисов и сие не можаха да разберат че със илиев няма да постигнат никакъв напредък в Кърджали

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/9/15 13:22

    А храстите и клоните на дърветата на завоя по пътя до РПУ-Кърджали кога и кой ще почисти, кой ли не минава оттам и не се сещат да си свършат работата.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/9/15 00:29

    МНОГО КЪСНО СЕ СЕБУЖД ИЛИЕВ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.