Гласуваните преди 3 месеца от от правителството 1 000 000 лева за свлачището в село Сипей са получени в Община Кърджали. Както вече 24rodopi.com писа, средствата са от резерва на държавния бюджет за овладяване и преодоляване на последиците от бедствия.
Отпуснатите средства са крайно недостатъчни, ще стигнат само за дренаж в двата най-засегнати участъци на населеното място, смята избраният за 4-ти мандат кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис.
Ще припомним, че геолозите от Минно-геоложкия университет изчислиха, че за овладяването на свлачището в Сипей са необходими 9 милиона лева. Премиерът Бойко Борисов пък коментира преди 4 месеца, че е по-добре да се построи жилищен блок в Кърджали за останалите без домове жители на Сипей.
6 са разрушените къщи в Сипей, 25 са с нарушена конструкция.
9 месеца продължиха кореспонденцията между местна и централна власти, наложи се дори
Хасан Азис да участва в заседание на Министерския съвет.
Освен недостига на средства, другите опасения на кмета идват от това, че ще се работи в началото на дъждовния сезон.
„Много се закъсня с решението за отпускането на средствата за възстановяването на свлачищния район. Най-удобното време е през летния сезон тогава, когато е сухо времето. Незнам каква ще бъде ефективността през есенно-зимния сезон. Въпреки усложнената обстановка ще се работи. Общината е готова да изпрати машините в Сипей, но очаква от министерството на регионалното развитие предварителното разрешение за строеж", коментира Хасан Азис.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/10/15 17:51

    Za 1 milion mogat da se postroqt 20 kashti do kluch, Ne sam fen na Borisov, no tuk e prav, A do kolkoto tova, che parite ne sa dostatachni. Razbirase, che ne sa. Malko li hora ima po verigata, koito chakat nqkakav kelepir ta da se oblajat. Emi te taka...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/10/15 18:18

    Абе вие луди ли сте да наливате пари в земята бе.Съборете ги всички застрашени къщи и постройте на тези хора други къщи.Стига вече сте търсили места само където да потъват пари от вашите фирми.В земята каквото заровиш не може се види,но ако направите къщи,всеки ще види какво сте вложили какво сте платили и няма да можете да заделите за партията.Какво стана със свлачището на пътя за Енчец. Наляхте милиони левове и нищо,пак се свлича,пак пропада и пак наливате.А решението е нов мост за тези пари към крайно село.Но и да се ядосваме за безсмислените проекти няма смисъл те ще продължат в града ни,поне още четири години,все пак си го избрахме ние кмета.Дано гражданското общество намери сили да наложи мнение и контрол над кметските проекти,понеже държавата не може,полицията не иска а парите си изтичат в нищото(по точно към нашите фирми)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/10/15 18:38

    Тези котури дет са строени на това място не си заслужават наливането на пари.Постройте им пет къщи другаде и това е

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/10/15 19:28

    DPS da vi postroi ako az sum na mqstoto na Borisov ,edna stotinka nqma da im dam na tiyaglupaci

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/10/15 20:35

    Ти си глупак 19:28 ! Твоята кратуна не може да разбере какво е да останеш без дом! Само заради хора като тебе ще кажа "Прост народ, слаба държава". Всички хора в това село си плащат данъци и работят. А държавата какво прави за тях в труден момент??? Не знам дали знаете, но когато имаше кампания за събиране на средства за пострадалите от с.Бисер, хората от това село бяха едни от първите, които помогнаха! Ако не можете да помагате, поне мълчете.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/10/15 21:55

    Помогни като имаш желание да наливаш пари в бездънна яма. Парите в държавата идват и от моите данъци а държавата никога няма да инвестира 9 млн за моята къща

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/10/15 20:23

    Глупаво е да се наливат милиони в земята. Колкото наливаш, толкова ще погълне земята - тя е ненаситна. Ако ги имате парите - постройте им нови къщи, като прецените кой колко е загубил от бедствието...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.