Прочулото се покрай Изборния кодекс кърджалийско село Яребица си има кмет след 4 пуснати бюлетини – 3 за Решед Ахмед Тефик и една недействителна. 7 членове на секционната избирателна комисия и трима наблюдатели са броили бюлетините и в 19.45 часа на 25 октомври са подписали протокола.
За Яребица се заговори още през лятото. „Тук има петима жители в момента, но по постоянен адрес се водят над 100 души и наесен там ще има избор за кмет", заяви тогава депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева. Тя заяви, че и други подобни случаи има в смесените региони и затова не било редно в изборния кодекс „Манолова" да се сваля границата за избор на кмет от 300 на 100 жители по постоянен адрес. Тъй като има изискване за уседналост, изселниците ни, които имат постоянен адрес тук, но и настоящ на друго място, нямаха право да участват във вота. Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис пък предупреди, че само в община Кърджали ще се наложи 46 нови кметства да функционират във фургони, защото в новите кметства няма обществени сгради.
В Яребица с постоянен адрес се водят 118 души, само 10 от тях бяха включени в избирателния списък.
Яребица ще бъде най-малкото „кметство на колела" в България.
Както вече 24rodopi.com писа, къщата с най-много хора в селото ще си има кмет. Това бе решено на общоселското събрание през септември. Реално живеещи там са 7 души, а 4-членно семейство стигна до извода, че е редно техен представител да се кандидатира от ДПС. Това е Решед Тефик.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/10/15 10:07

    всички са на запад
    следвашите избори няма да има кой да гласува

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/10/15 10:59

    E+++ ti konstituciata, parlamenta i minsaveta! :-) edno jalto mirizlivo turistichesko logo za sichkite :-) barabar ban, bsc.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/10/15 11:35

    Има една турска поговока която гласи,birileri öl neden diğer lerine yer kalmzamış тоестедни като умрят угодата остава за другите тези другги останали в родното селце господ ги подарил животни за изгода и удоволствия а другите ги наказал с услуга в чужбина печелиш винаги като работиш за себеси другото е чиста самохвалк а и самоизмама .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/10/15 23:26

    Тая тъпа чевена пут..ка Мая пчеличката такъв изборен кодекс направи, че от срам се изнесе като педала серГей от партията!!! Такова падение на БСП не е имало никога...тая партия след още 5 г. ще изчезне, електората и се топи като сняг !!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/10/15 08:16

    Много пари има в България,щом за 4души,които гласуват работи 7 члена комисия.За 100 гласоподаватели работи 9 члена комисия.БРАВО.............
    Народа плаща данъци,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    и стои гладен.............................................................................

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.