Неизвестните бандити, които задигнаха касата на дружеството „Мусан", са неутрализирали сигнално-охранителната система в нощта срещу петък, предаде от мястото на обира репортер на 24rodopi.com.
В обекта е проникнато през срязан комарник, прозорецът е бил отворен. Според неофициална информация в задигнатата каса е имало около 4 000 лева. Поне това посочил собственикът на месопреработвателното предприятие.
Полицейски източници потвърдиха новината на 24rodopi.com за извършения обир в месокомбината.
Предприятието край джебелското село Вълкович е собственост на бизнесмена Нурхан Ахмед, с интереси в строителството и търговията на храни. Преди години то бе построено с европейско финансиране от бизнесмена Сафет Караулан, но заради огромни просрочени дългове месокомбинатът бе продаден през април 2014 година от частен съдебен изпълнител.
Началната цена на предприятието бе 1.53 млн. лв., отделно за 510 хил. лв. се продаваха и машините му. Причината за продажбата бе дълг към Ти Би Ай банк (бивша "НЛБ София") от над 2 млн. лв. Обявената цена бе доста по-ниска от пазарната оценка на имота, защото имаше неуспешни предходни опити за продажбата му.
Двама бизнесмени се явиха на търга, който бе спечелен от Нурхан Ахмед, управител на фирма „Деведжи". Той даде 1 970 000 лева за сградата.
Предприятието бe построено край Джебел през 2005 година. Месокомбинатът разполага с кланица, транжорна и цех за месопреработка, проектирани и оборудвани спрямо изискванията на ЕС. Кланицата е с капацитет 80 броя едър рогат добитък на ден или 400 броя дребен рогат добитък.
Месопреработвателният цех е с капацитет 10 тона на ден с над 40 продукта в това число мляно месо, месни заготовки, малотрайни, трайни варено - пушени колбаси, саздърми, сурово-сушени колбаси и деликатеси от нераздробено месо, както и някои традиционни за страната, но позабравени продукти като овчата пастърма.
Това, което отличава „Мусан" от другите производители на меса и месни продукти е фактът, че край Джебел работят само и изключително с меса от едри и дребни преживни животни. В рецептите на продуктите не се използват свински примеси. По този начин се гарантира производството на „Хелал продукти".
"Мусан" беше една от компаниите, чиито имена бяха в списък с общо 98 потенциални нарушители по САПАРД, които имаше опасност да връщат получените по програмата пари. Месокомбинатът в джебелското село Вълкович бе получил 1.7 млн. лв. субсидия.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/10/15 15:03

    Революция в Кюстендил: 1 стотинка заплата за новите общински съветници!
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Да последваме примера им другари от БСП ,дайте пример

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/10/15 15:16

    Ее голяма реклама направихте уж имало кражба а пишете колко е голям месокомбината колко машини има да не са задигнали машините 😅😅😅😅

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/10/15 16:11

    И сокола е един от неписаните собственици.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/10/15 18:11

    s prodavane na vafli napravil pari 4oveka

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/10/15 21:16

    а сотажиите от фирма Прикаски от 1001....опс Сот 161 де са спали,че дори не разбрали,че са им обрали обекта.....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/10/15 00:53

    Idva red na SANEL.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/10/15 08:15

    Към 21:16 Пазили са жена ти защото всеки знае че ти слага рога

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/10/15 09:10

    Отворен прозорец?!? При градуси около нулата кой си държи прозореца отворен? Явно за да се проветрят парите в касата :)

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31/10/15 09:18

    Незнам за Мусан, ама за Нурхан лоша дума да не сте казали.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.