Фармацевтка в Кърджали разкри измамница, които събира средства за лечение на болно 9-годишно момче, но използва медицински документи от 2004-та година.
Жена на средна възраст влязла в аптека в идеалния център на Кърджали и се представила, че е от пловдивската фондация "Дари живот".  Обяснила, че събират средства за едно болно дете.
„Попитах я има ли епикризи и други документи за това дете. Тя ми подаде обемиста папка, в които имаше различни документи, подпечатани и подписани от всевъзможни институции и служебни лица. Попитах я от къде е това момче, тя отговаря от Пловдив. Питам я на колко е години, тя казва на 9. И аз докато разлиствах, забелязах, че част от бумагите са от далечната 2004 година", разказа пред 24rodopi.com Ирина Спирова. Тя бързо пресметнала възрастта на „болното" дете, съобразно датите на издаване на документите, след което последвала серия от неудобни въпроси към активистката на фондацията. Зазвучали оправдания от рода на „аз съм нова, няма как да знам всичко".
„Аз я питам как може да събира пари без да знае за кого и какво му е на детето, тя смутено отговори „то си пише в документите". После поисках да снимам съдържанието в папката и, разбира се, снимката на детето, но…. „Как ще снимате? Така не може", каза тях, издърпа папката от ръцете ми и избяга", поясни фармацевтката.
Измамницата е заснета от камерите в аптеката.
Междувременно бдителната фармацевтка потърсила в Гугъл информация за фондацията, но не открила такава.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/10/15 23:52

    Инкааа, без да знам коя е фармацевтката знаех, че това си ти! Ти си един изключително добър и позитивен човек, надявам се, че всички твои близки и приятели са горди с теб! Ти се доказа като Личност и Човек с кампанията за набирането на средства за твоята приятелка Тина. Винаги си ме обслужвала с усмивка и професионализъм! Желая на теб, децата ти, всички на които държиш и обичаш много любов, много късмет, нестихващо щастие и здраве. Нека има все повече хора като теб! Пожелавам си моята дъщеря да бъде като теб!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/10/15 08:59

    taya jena nee sama ima oste 4 dvijat se sis eddno ST polo zelenikavo i to ot 10 godini

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/10/15 10:09

    Нормално е за кенефа БГ,политиците,депутатите ни са също измамници и всеки ден чрез медииите,телевизиите дават съвет на народа кой как да излъже някой....нормално е за кенефа Бокостан

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/10/15 10:38

    Bravo za grajdanskata polojitelna aktivnost, dobrovolci za dobar grajdanski red!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря за милите думи! И вие бъдете живи и здрави! За жалост хората стават все по зли и по зли! Аз за първи път виждам тази жена, но ето че има и други хора, които са я виждали.

    ОтговорИзтриване
  6. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  7. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/10/15 17:54

    Тези "доброжелатели" цял ден пресрещат хората по бул. България пред полицията, общината и пощата и никой от институциите не им иска да се легитимират, А вечер си броят получените пари на пейката до такситата на площада и си правят равносметка колко са на кяр. Това е безобразие, което трябва да се преустанови....

    ОтговорИзтриване
  9. След като съответните органи отговарящи за тези неща не правят и не проверяват...няма как да се преустанови! Явно ние хората трябва сами да тръгнем да ги проверяваме за да стане ясно, че са измамници! Но тъпото е, че ние няма как да ги накажем за делата им!

    ОтговорИзтриване
  10. Днес бе и при мен, изгоних я!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.