ЦИК отмени две решения на ОИК-Кърджали по жалби на Георги Кючуков


Централната избирателна комисия (ЦИК) отмени две решения на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Кърджали по жалби на Георги Тончев Кючуков – упълномощен представител на партия „Българска социалистическа партия".
Двете решения позволяват на Мурад Мюмюн Мюслюм да бъде кандидат за кмет на село Енчец и кандидат за общински съветник в Кърджали, издигнат от БСП.
ОИК беше заличила двете регистрации поради обстоятелството, че Мурад Мюмюн Мюслюм е без настоящ адрес в страната според данните от извършена проверка от ГД „ГРАО"
В жалбата на Кючуков се твърди, че Мурад Мюмюн Мюслюм никога не е напускал страната, а при проверка в Паспортната служба – Кърджали не фигурирали данни за издаван международен паспорт на името на г-н Мюслюм.
След извършена допълнителна проверка от ГД „ГРАО" по случая с вх. № МИ-04-03-170/05.10.2015 г. ЦИК е уведомена, че съгласно данните в НБД „Население" Мурад Мюмюн Мюслюм към дата 24.04.2015 г. е с настоящ адрес в Република Турция. След направена нова проверка обаче е установено, че е допусната грешка,  като е въведен настоящ адрес в Република Турция вместо заявения настоящ адрес в с. Енчец, община Кърджали.
С оглед всички представени по преписката официални документи и доказателствени средства ЦИК приема, че в случая административни неточности и необработката на данни не могат да бъдат основание за лишаването на Мурад Мюмюн Мюслюм от пасивното му избирателно право по чл. 397, ал. 1 във връзка с § 1, т. 3 от ДР на ИК.
24rodopi.com
На снимката: Георги Кючуков
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/10/15 11:18

    При това положение този състав на ОИК, вече не трябва никога за следващите избори да съществува.Няма морално основание.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/10/15 12:04

    Kade e kopue na dokumenra, koi e dopusnal greshkata?!:-):-):-):-):-):-) Ste se izvini li publichno ili ste ima sankcia?! Kakva?!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/10/15 13:20

    Абсолютна КОМУНИСТИЧЕСКА лъжа- решениата на ОИК не са отменени от ЦИК.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/10/15 16:56

    Koy lyje- Pasportna slujba, Kyuchukov ili NBD Naselenie? Kak moje chovek da ne e napuskal stranata,da nqma pasport i da e s adres v Turciq. Izglejda dokato bqha vyv vlastta,DPS da sa napylnili s kalinki upravlqvanite ot tqh struktyri. Koyto e dopusnal greshkata- disciplinarno uvolnenie

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.