Общинската избирателна комисия в Кърджали задължава началника на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в Кърджали да забрани участието на деца от училищата и детските градини на територията на община Кърджали в обявения конкурс за рисунка и есе на тема „Моята мечта за Кърджали". Това се казва в Решение №129 на ОИК от 9 октомври, което е подписано от председателя на комисията Даниела Петрова.
Конкурсът се провежда под егидата на кандидата за кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис. ОИК задължава да бъдат свалени и премахнати разлепените и разпространени обяви за конкурса на територията на училищата и детските градини.
Решението на ОИК може да се оспорва в тридневен срок от обявяването им пред Централната избирателна комисия, която се произнася в тридневен срок с решение, което подлежи на обжалване  пред Върховния административен съд.
Ще припомним, че народният представител Цвета Караянчева подаде жалба в ОИК за конкурса „Моята мечта за Кърджали", възразявайки „остро срещу използването на детски труд и талант за политически цели и въвличането на непълнолетни в предизборната кампания".
Съгласно чл.182, ал.1 от Изборния кодекс не се допуска предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала, каквито безспорно са училищата и детските градини.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/10/15 10:45

    Каквито и конкурси да организират, колкото и кметове да имат ДПС, мечтата на интелигентните хора от Кърджали ще си остане все същата: да няма общуващи на висок глас в общината, ако може да понаучат малко поне български и да разбират законите, да имат образование, а не дипломи, да могат хората да ги разбират какво обясняват, да не вървят на орди по улицата и да не се блъскат( кметът им е направил широки тротоари :D), да не се оригат шумно и какво ли още не! Тогава със сигурност ще ми е все едно как се казва кметът!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/10/15 11:45

    А от ТЕБ назначените служители в държавни служби особено в ОСЗ тата какво правят не агитират ли?? виш си вересиите и престани да се оплакваш ела в Кирково и ще разбереш какъв ти е проблема

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/10/15 20:09

    И ОТ КАКЪВ ЗОР ДА НАУЧАТ БЪЛГАРСКИ, БЪЛГАРСКИЯТ Е УМИРАЩ ЕЗИК НА ЕДНА ИЗЧЕЗВАЩА НАЦИЯ, ТУРСКИЯТ ЕЗИК СЪЩО Е ОФИЦИАЛЕН СВЕТОВЕН ЕЗИК, НЕКА ПОГЛЕДНЕМ 200Г НАЗАД, НИКОЙ НЕ СЕ Е БЪРКАЛ И ЗАБРАНЯВАЛ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК, А СЕГА УЖ БГ Е В ЕВРОПА НО ПОДХОДЪТ КЪМ ТУРЦИТЕ ПАК Е КОМУНИСТИЧЕСКИ!? БИВА ЛИ ТАКА, ОСТАВЕТЕ ТУРЦИТЕ ДА СИ ГОВОРЯТ НА РОДНИЯ СИ ЕЗИК, НА ЕЗИКА НА ТЕХНИЯ ТУРСКИ РОД!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/10/15 21:41

    11:15 картинката в общински служби по земеделие брат е трагична но това са хората на герб все роднини на общински съветници и самите общински съветници навряни на държавна службичка всички останали са мачкани и са длъжни да се подмазват на йорданка гочева - всеки ден трябва да и се говори колко е красива / а тя нее хич брат вярвай/ да и се купуват обяди да и се носят ягнета и компири пък как караме служебната кола....

    ОтговорИзтриване
  5. Защо забранявате конкурса не искате ли да видите детските мечти за Кърджали според мен забраняването на конкурса е много грубо толкова деца се вълнуваха за конкурса
    Според мен Хасан Азис иска да види детските мечти и да ги направи реални

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.