Турската компания Sa-ba, която произвежда фарове, стопове, мигачи за много автомобилни компании, сред които Ford, Renault, Volkswagen и Aston Martin, регистрира свое дружество в Кърджали.
„Са-ба България" ще произвежда части за външно и вътрешно осветление за автомобили, като инвестицията възлиза на 5 млн. долара.
„Лошото е, че първоначално заводът бе планиран да е в района на Кърджали, но след като „Теклас България" закъса за работници и се наложи да превозва хора от Хасковско, от „Са-ба" купиха парцел в новата промишлена зона между Хасково и Димитровград", разкриха пред 24rodopi кърджалийци, които работят за компанията.
„Sa-ba Endustriyel Urunler Imalat ve Ticaret", която е създадена през 1976 г., притежава 75 % от „Са-ба България", останалите 25 % са разпределени между оперативни шефове на дружеството - Махмут Йозлю, Хюсейин Йозлю и Серкан Куруоглу, сочат данните на "Капитал".
Над 300 души ще произвеждат частите за осветление за автомобилните компании, като сред наетите ще има работници и от района на Кърджали.
Ще припомним, че кметът на Кърджали инж. Хасан Азис покани японският гигант "Язаки" да инвестира в Кърджали. Представители на компанията, специализирана в производството на автомобилните електросистеми и електроника, търсеха терен за бъдеща фабрика в региона.
Междувременно от „Теклас България" обявиха, че имат готовност да построят 4-ти завод в зоната между Кърджали и Момчилград. В момента в 3-те завода работят близо 2 000 души.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/1/16 13:15

    Теклас е крал всяка година увеличение на заплатите по 100лв

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/1/16 13:32

    Teklas крал ти ме разсмя

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/1/16 13:41

    Наистина е кралаз работя там вече 7 месеца и сега след нова година на всички увеличиха заплатите.Много хора си хранят семействата тука не оплювайте.Тука се работи,а не се седи на кафе и на компютър,както на много работни места.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/1/16 14:08

    По-добре ,че няма да е до Кърджали ,само замърсяват почвата и въздуха... Мислете хора..

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/1/16 14:30

    теклас ли е захлас ли е билмериим

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/1/16 16:46

    Пак турски фирми иначе от глад ще умрем

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/1/16 17:02

    Чули недочули и пишат ли пишат глупоости. Са ба нищо не е закупило и няма да бъде в кърджали а ..............хората които знаят всичко си мълчат а клюкарите бълват лиълват глупости. А останалите са просто завистници и накадърници които за нищо не стават аа само да оплюват този или онзи тази или онази фирма. Като си много ербап направии си фирма и раздавай на хората колкото искат пари дори и задника си им дай но не на чужда пита помен да правишщ уважаеми завистнико.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/1/16 21:44

    теклас вече за 4-тия завод сигурно от Пловдив ще карат работници

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/1/16 22:22

    И аз работя в Теклас от 5 месеца и всяка година досега ми увеличават заплатата! Меселя яни!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.