Поредна награда получи „Дънди Прешъс Металс" за дългосрочната си инвестиционна програма. Отличието бе връчено лично от президента Росен Плевнелиев по време на годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.
Признанието за компанията бе за проекта „Подкрепа развитието на местните общности", насочен към осигуряване на подобрена градска среда, активен културен живот, нови възможности за туризъм и бизнес. Той е продължение на целенасочената политика на „Дънди". Компанията, която ще добива злато в Крумовградско, от 11 години подпомага развитието на общините Челопеч, Чавдар и Златица.
„Колкото повече добро правим, толкова повече добро се случва в държавата и всички ние днес сме тези, които вярват, че България може да бъде едно добро място за правене на бизнес, на тези, които вярват, че големите и малките могат да допринесат чрез доброволчество, дарителство и социално отговорна дейност. Всеки може да свърши едно добро дело. Вие сте именно този бизнес, за който всяка държава може да мечтае. Вие сте социално отговорни, иновативни", посочи по време на церемонията президентът Росен Плевнелиев.
„Подкрепяме инфраструктурните, културни, социални и образователни проекти на общините Челопеч, Чавдар и Златица вече 11 години. С инвестициите, които правим, промяната в общините е видима", заяви д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс" за България.
В категорията „Инвеститор в обществото" 2015 първото място спечели Нова Броудкастинг Груп, подгласници са Райфайзенбанк и „Дънди Прешъс".
„Щастливи сме, че отново сме заедно на този празник на корпоративната отговорност. Убедени сме, че усилията на компаниите за социално развитие допринасят за постигането на общата ни цел да утвърдим България като добро място за инвестиции, работа и живот", каза председателят на БФБЛ Ираван Хира при откриването на церемонията.
В шестте категории на конкурса участваха рекордните 93 проекта, реализирани през 2015 г. от 63 компании.
Победителите и финалистите в останалите категории получиха своите награди от вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева, вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, кмета на София и председател на журито Йорданка Фандъкова, министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, заместник-министъра на икономиката Даниела Везиева и Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания у нас.
24rodopi.com
На снимката: Илия Гърков в мината в Челопеч
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.