Петима водачи, шофирали в нетрезво състояние и мъж, притежаващ наркотик са задържани при масираните проверки на територията на областта, разпоредени със заповед на главния секретар на МВР, съобщиха от Областната дирекция на вътрешните работи в Кърджали. Целта на операцията е да се предотврати опасно и демонстративно управление на МПС, извършване на рискови маневри от една в друга лента, създаващи непосредствена опасност за движението, както и присъствието на обществени места на лица, ползващи демонстративна охрана с оглед да не се допускат конфликти между такива групи. Всички полицейски сили в дирекцията са включени в проверки по пътищата, питейни заведения, обществени места в областта.
От 22 часа в петък до понеделник са установени петима водачи, чиито алкохолни проби са отчели над 1,2 промила и 20-годишен, у когото при проверка е намерена марихуана. Образувани са 6 незабавни производства, като и шестимата са задържани в полицейските управления в Кърджали, Крумовград, Момчилград и Джебел. В хода на операцията са проверени 425 автомобила, 790 лица и 9 частни охранителни фирми. Констатирани са общо 89 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 41 акта и 48 фиша. Иззети са и 380 грама нарязан тютюн без акцизен бандерол. Специализираната операция на територията на областта продължава.
24rodopi.com

Две катастрофи през уикенда

Две са пътните произшествия в областта през почивните дни, съобщиха от полицията. Няма пострадали. При излизане от ред на паркирани автомобили на ул."Сан Стефано" в областния център товарен „Мерцедес" с водач Г.А.(32) блъснал преминаващ зад него лек автомобил „Ауди". В района на село Йончево „Форд", управляван от Р.В.(31), се ударил в еластична ограда вследствие на движение с несъобразена скорост. Тестовете за алкохол на шофьорите от двете произшествия са с отрицателен резултат. На виновните са съставени актове.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.