11 ботевци показаха що е учене със страст


Големият немски философ Георг Хегел е посочил формулата на успеха в едно съвсем кратко изречение: „Нищо голямо в света не се случва без страст". Водени точно от тази двигателна сила, единадесет „германци" от ГПЧЕ „Христо Ботев" премериха знанията си с най-добрите в България на националния кръг на състезание по немски език в София и тяхната страст се превърна в гордост за гимназията и града.
Безспорен победител в България на най-високото езиково ниво е Георги Базлянков, ученик от 12 клас. За Георги това е поредната победа и поредното доказателство за изключителния му интелект и отдаденост на науката. Само на стотни от челната тройка в това ниво е друг негов съученик-Боян Каменов, чиито езикови знания не за първи път го отвеждат до върха. Айнур Билял, победител също в много езикови битки, допълва успешното трио в тази категория.
Две точки и половина не достигнаха на Елиф Яшар да грабне първото място в ниво В2. Както за нея, така и за другите двама десетокласници-Еда Мехмедали и Стефан Михалев, битките тепърва предстоят. Важното е, че пламъчето на страстта вече е запалено.
В ниво В1 класацията на деветокласниците води Георги Събев, плътно следван от Васил Петковски и Карина Дойнова. И тук формулата на успеха е спазена, защото да учиш немски и за тримата е удоволствие. А доказателство, че немският език дава възможности за изява на всички, са Фирдес Шевкет и Кристина Ванчева. Макар и изучаващи немски като втори чужд език, момичетата намериха смелост и защитиха знанията си на ниво А2.
Единадесет момичета и момчета от Езиковата гимназия показаха колко е важно да обичаш това, което правиш и като истински ботевец да го вършиш със страст.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. ИЛИЕВСКА29/2/16 14:06

    Поздравления за Гошо!Изключително умен и надарен ,добър във всяко начинание!Най-добрият математик ,сега и с езиците е перфектен.ГОРДЕЙТЕ СЕ МИЛИ РОДИТЕЛИ С ВАШЕТО ДЕТЕ,А БАБИТЕ И ДЯДО ГЕОРГИ СЪС СВОЯ ИМЕНИК!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/2/16 14:21

    С удоволствие прочетох новината! Браво! Ето това е за гордост! Нека медиите да ни казват повече за такива умни и талантливи деца! А в БГ има много други такива, които да я прославят по света със своя ум, интелигентност и красота.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/2/16 18:42

    Това е новина.Такива новини трябва да четем.Браво на талантливите деца и на техните преподаватели.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/2/16 19:13

    Голямо браво за всички тези млади хора!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/2/16 21:17

    Браво деца! Голям поклон за учителите в това училище!От един наистина благодарен родител.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.