Образователното министерство проверява скандалния случай с 5-годишното момиченце, което е настанено в болница с кръвоизлив в окото.
Както първи 24rodopi.com писа, 5-годишно момиченце Дамла бе на лечение в Очно отделение на МБАЛ „Д-р Дафовски". Според майката на пострадалото дете - Гюлай Керим от село Пепелище, това е станало след …шамар, нанесен на Дамла от госпожа в детската градина.
В писмо до 24rodopi.com от пресцентъра на Министерството на образованието и науката се казва:
„Във връзка с ваши публикации за пострадало дете в ЦДГ „Здравец"- град Кърджали, в резултат на учителско насилие, ви информираме, че е разпоредена проверка от РИО- Кърджали. Уведомен е и кметът на община Кърджали. До момента Регионалният инспекторат по образованието – Кърджали разполага с доклада на директорката на детската градина. Той съдържа и писмените обяснения на педагогическия и непедагогическия персонал на детското заведение. От  тях става ясно, че не е регистриран инцидент с деца от поверената им детска градина. Проведен е и разговор с бащата на детето. Директорът на ЦДГ „Здравец" – Кърджали, ще се срещне с лекуващия лекар на детето, за да изясни диагнозата му. Проверката продължава до пълното изясняване на случая.
МОН заявява, че ще продължи да проявява безкомпромисност към случаите на насилие в детските заведения и училищата".
„В петък изпратихме Дамла на детска градина в кв."Гледка", както всеки ден. Има специализиран автобус, който превозва децата от селото до квартала и вечер ги връща по домовете им. Във въпросния ден аз бях втора смяна. Изпаднах в шок, когато съпругът ми дойде да ме вземе по-рано от работа и ме заведе вкъщи. Детето плачеше безутешно и ни разказа, че госпожата, която временно замествала титулярката, й ударила силен шамар. Веднага видях, че окото й е почти затворено", споделя през сълзи майката Гюлай. По думите й досега никога не е имало проблеми в ЦДГ-то.  В петък децата обядвали и легнали за следобеден сън. Само че малката Дамла не успяла да заспи. Госпожата с инициали М.Р. отишла при нея и на няколко пъти й нареждала да си затваря очите веднага и да заспива. Когато детето не й се подчинило, последвал здрав шамар, което причинило кръвоизлив в дясното й око.
Дамла е плакала през цялото време докато я докарат вкъщи, никой не ни се обади да отидем да я приберем по-рано, възмущава се Гюлай. Детето е било прието веднага в болница, и подложено на лечение с инжекции, капки и мехлеми за очи. Майката твърди още, че и друго дете е удряно от същата тази госпожа и е готова да предостави телефонен номер на родителите му, за да се убедим и ние в този факт.
Използвам случая да благодаря на всички лекари и медицински сестри в Очно отделение в кърджалийската болница. Всички, начело с д-р Ерай Дурмуш се грижат денонощно за подобряване състоянието на дъщеря ми, реди през сълзи Гюлай Керим. Споделя още, че според лекарите кръвоизливът в окото на детето е следствие или от дълги нокти, или от масивен пръстен, който е носела на ръката си М.Р. Майката е категорична, че ще подаде жалба в прокуратурата срещу агресивната учителка още в понеделник, когато се очаква Дамла да бъде изписана от болницата.
Случаят в ЦДГ "Здравец" се проверява от Общинска администрация в Кърджали. След публикацията на 24rodopi.com обяснения са дали всички служители на детското заведение.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

28 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/2/16 21:20

    Трябва да бъдат отнети правата за работа на тази "госпожа"!!!! Ако бях на мястото на родителите на детенцето,щях да я спукам от бой!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/2/16 21:36

    Само бой за такива псевдовъзпитатели.
    И да ходят да си избиват комплексите под моста...

    ОтговорИзтриване
  3. КПСС-БКП-ДС8/2/16 21:48

    21:20
    Не бих я набила, но бих подала жалба до Районен съд, ЧХД/частен харектер дело...,обезщетение, иск за сумата от ... лева
    и УВОЛНЕНИЕ от директорката или наказание "мъмрене", "последно предупреждение", а най удачно е УВОЛНЕНИЕ. Директорката има думата и правораздавателните органи.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/2/16 04:43

    Ще видите, че нищо няма да стане, просто ще потулят случая.

    ОтговорИзтриване
  5. Samo boy ste ya opravi taya kurva zagubena, kak moje da posegne malko dete.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/2/16 05:25

    ..." От тях става ясно, че не е регистриран инцидент с деца от поверената им детска градина..."

    Хора..., четете! Всеки е невинен до доказване на противното! Не прибързвайте да хвърляте камъни върху жената. Важно е само истината да излезе на яве и когато това стане, виновният да си понесе последствията!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/2/16 09:14

    не се знае какво точно е станало. Не трябва да съдим пребързано, не сме чули и другата страна. В тая държава всеки стана съдия . Хайде да видим дали ние сме по-добри и тогава да съдим.Учителите много добре знаят какво може да им се случи ако ударят дете, не пасат трева. Редно ли е да се пише статия без да се види какво ще каже и другата страна по случая , така картинката не е пълна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/2/16 11:36

      Ти да не си "възитателка"?

      Изтриване
    2. Анонимен9/2/16 12:30

      Значи когато ,някой призове за справедливост , тогава е възпитателка а?Не ви е срам , живота и здравето си дават учителите , за децата ви и накрая черна не благодарност! Затова градините пълни ,препълнени щото не е хубаво там!

      Изтриване
    3. Анонимен9/2/16 14:11

      "SPRAVEDLIVOST" NE SE RAZDAVA S FIZICHESKO NASILIE! A S RAZBIRATELSTVO, MILOSURDIE,CHOVECHNOST.Ako jelaete vas da vi prevuzpitame s shamari? ! STE VI HARESA LI?

      Изтриване
    4. Анонимен9/2/16 14:18

      Учителите да не работят за самочувствието?Нали получават заплата.Това,че работата им не е лесна не им дава правото да малтретират децата!УЧИТЕЛИТЕ трябва да бъдат пример за подражание!

      Изтриване
    5. Анонимен9/2/16 14:19

      100% си "учителка"

      Изтриване
  8. Анонимен9/2/16 11:00

    всичко ще се потули Детето ще излезе виновно а родителите лъжат Общината ще защети учителката и директорката

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/2/16 14:17

    В тази обрулена държава хората нямат "права", а само "задължение". Да, ще се отрече и това, че те.. първо се наяждат от детската храна, а след това квото остане за децата. Знаем, знаем, но в бг, който знае му режат главата. Хората ги е страх. Говорят си помежду си, но не смеят да кажат истината, че я виж са изгубили и малкото пари, които получават.., а и знаят, че гарван гарвану око не вади....и куп други мъдрости би казал народа ни по темата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/2/16 14:30

      Държавата е виновна.По строг контрол!Учителката трябва да бъде уволнена!

      Изтриване
    2. Анонимен9/2/16 14:37

      към 14:17 "ПРАВА" - нямаш правото да малтретираш децата!"ЗАДЪЛЖЕНИЯ" - длъжен си да си вършиш работата както трябва!

      Изтриване
  10. Анонимен9/2/16 14:45

    Директорката е виновна!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен9/2/16 15:39

    родителите лъжат.чудят се от къде да изкарат някой лев.не им прави чест.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен9/2/16 16:31

    RODITELITE NqMat nujda ot pari kakvo govorite danesi ucitelka

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен9/2/16 18:50

    До 15:39: Тогава айде да пребият и твоето дете,тъкмо ще изкараш някой лев??

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен9/2/16 22:29

    Май сте си спретнали някакъв сценарий!
    Дайте думата и на ръководството на ЦДГ, все пак има две гледни точки!
    След това съдете във форума!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен9/2/16 23:14

    Да дадем дума на ръководството на ЦДГ? Май от снимките не е ясно в какво състояние е детенцето?? Не Дамла,а Мария ако беше името на детенцето,отдавна щяха да бъдат взети мерки! Уволнение и един хубав бой на тази "госпожа"! ( в големи кавички).

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен10/2/16 09:23

    Roditelite ne lijat!!!!!!!! I nayamat nujda ot pari a gospojide sa cudyat kak da si skriyat vinata mnogo sa bez odgovorni.i moeto dede sishto hoti na taya gradina i hic nesim dovolna ot povedeniyeto na gospojite ime e strah danese sluci sishtoto na moeto dete mayki vnimavayte

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен10/2/16 15:15

    Директорката е виновна да дойде телевизиятя да се обесни на живо да питат децата за всичко за персонала не е само една госпожа децата не лъжат майки не мълчете особено на една която е писала за не я че е точната дума браво не мълчете

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен10/2/16 15:57

    Научете български език и граматика пък тогава се изказвайте!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен10/2/16 17:45

    Hayde de pravae gospojata ili gospodina koyto ida e dobre e da doyde naistina tova ne e pirviya i namadae posledniya ako se pozvoli da raboti tam viprosnite gospoji da se mahat.Direktorkata e vinovna koyato pozvolava da rabotet tam .Neste (Ucitelki)ama hora ste namateli sivest po ne ama neme i tova idete se lekuvayte.Daya kacat na avtabusa i da dadat na poditelite ne milcete bravo na vsiki .A vi koyato ste pisali za komentara ce ne znaye bilgarski gramatikata ste pisali se izdave sami ce ste gospoja 100 koyato znae dobre te se e izkazala dobre bravo ina neya .STAVA VIPROS ZA DETE DETE DETE GOSPOJO ... .Ne milcete mayki bravo

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.