Средно по 30 000 лева трябва да получат трима кърджалийски полицаи, които преди година са подали рапорти за пенсиониране. Понеже изплащането им се бави, те са завели дела срещу МВР и настояват за мораторни лихви, средно по 900 лева на човек. Това става ясно от решенията на съда в Кърджали.
На първа инстанция дела са спечелили Д. П. Я., Н. Н. П. и Н. М. Г., които имат над 20-годишен трудов стаж в Областната дирекция на МВР в Кърджали. Двама от тях са от група „Оперативна дежурна част",  един е разузнавач 1 степен.
От Министерството на вътрешните работи не отричат забавянето и готовността да изплатят полагащото се обезщетение.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/2/16 10:34

    За народа няма еленентарни средства за оцеляването и а за не нужната и без никакъв резултат полиция,жандармерия,пожарни,съдии,адвокати,и т.н има винаги.....гати крадливата държава

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/2/16 10:39

    Това са връзкарите, който през всичките години са топели колегите си и са били на сянка. Попитайте ги как са постъпили в МВР с връзки разбира се, а не по нормалния ред. Тези двамата от дежурната част нека да си спомнят как вместо четри години в механотехникума учеха пет т.с. повтарачи.Но са били офицери.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/2/16 10:40

    65-хилядна армия от полицаи само колко народна пара гълтат всеки ден,всеки месец,всяка година, цял живот......реформи и само реформи...не може полицаи като бременни жени да претендират за заплати и обезщетения....СРАМ и ПОЗОР пред бедния народ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/2/16 10:43

    Обезщетенията на "Полицията и Пожарната" да идат за пенсии,детски,за увеличаването на мизерната минимална заплата.....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/2/16 16:48

    Предложение до "писателите" по горе. - всички полицаи да работят без заплати. заплатите им да се раздават на пенсионери, бременни жени, майки с деца и без деца, многодетните циганки. Ако парите не стигнат, полицаите да се карат да работят извънредно до събирането на нужната сума. Ако полицай се нуждае от почивка, да се уволни защото няма да стигне заплатата му за всичките изредени от списъка. Да им се вземат пистолетите, картите и униформите, които да се раздадат на останалия честен свят и по точно на писателите по горе. Ако все още има желаещи да работят тази "прекрасна", "красива", "доходна" професия да се изпратят в ДПБ-Кърджали или направо в крематориум.
    Простотията в този град и държавата ни няма край. Затова сме на това положение. Прост народ слаба държава.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/2/16 18:09

    Интересно-никой от горекоментиращите не вижда вина в Министерството на вътрешните работи, че не е изплатило в законовия срок полагащите се обезщетения, а когато служителите са решили да потърсят правата си то се оказват "виновни" за всичко - за липсата на пари в държавата, за размера на минималната работна заплата, за бедния народ, за това че искат дължащата им се лихва и т.н.
    Не разбрах и каква е връзката между ученическите години в техникума и правото на обезщетение при пенсиониране.
    Тези коментари само показват завист, злоба, комплекси и неудовлетвореност

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/2/16 18:59

    Много поздрави на тримата офицери,които се интересуват само от пари......от баба Кина от село Мечка!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/2/16 20:21

    Парите където сме дали за рушвет да почнем в полицията, сега си ги искаме обратно с лихвите.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/2/16 21:36

    Паразити има в природата. Има и паразитни колела в машиностроенето. Паразити има и сред хората. Общото за всички видове паразити е че се въртят както другите колела но с КПД = 0. Те само сменят посоката на въртене, вървене както искате го разбирайте. Връзката с ученическите години в техникума и обезщетенията е ясна.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.