Официалното представяне на новата партия на Лютви Местан е планирано за началото на следващата седмица – понеделник или вторник, заяви независимият депутат Хюсеин Хафъзов през репортери в столицата. Повод за изявленията стана изявление на депутата Айдоан Али пред одрински журналисти, че до 10 дни ще се учреди „нова турска партия", за което първи в България съобщи 24rodopi.com.
Според Хафъзов обаче има объркване, за което са виновни медиите – турските неправилно интерпретирали, а родните – неправилно превели. „Искам да разсея всички съмнения и подозрения, че ще се създава турска партия в България. Това не е възможно – партия, учредена в България и регистрирана в турски съд, да бъде наричана турска партия", каза той.
Хафъзов призна, че двама от отцепниците – Айдоан Али и Шабанали Дурмуш, са били изпратени в Турция, но „с друга цел". Каква точно не стана ясно, но журналисти ги били предизвикали да поговорят за новата формация. Определението „турска" не било „артикулирано от г-н Али", отсече Хафъзов. „Най-вероятно се има предвид, че един от приоритетите на новата партия ще бъде защита на малцинствените права, включително и на българските турци", допълни той.
Лично Местан щял да представи формацията си. Още се умува как да стане това – чрез брифинг или в сутрешен блок на телевизия. Той отклони въпроси откъде ще дойде финансирането – допълнително ще се получи отговор. Готови са и с името, дори проверили в съда, за да се уверят, че е уникално. То ще съдържа думата „либерално". В Момчилград в края на м.г. Местан бе анонсирал „Либерална алтернатива за развитието на България".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

31 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/2/16 15:44

    с какви очи ще застанете пред народа

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/2/16 15:44

    Hayirliya da e novata partiya.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/2/16 15:49

    Novata partiya shte se kazva
    MOS

    ОтговорИзтриване
  4. zaferiyus5/2/16 15:58

    Абе дрън дрън, пляс.
    До десет дни ще представи нова Турска партия, пък името ще е Либерална алтернатива за развитието на България".
    То местания като плачеше на брифинга нито веднаж не спомена Турско или Турци. Бахрито пък каза нашите избиратели, като че ли не го избираха Турци.
    Малоумници като не саществува думата Турско или Турци вие как мислите да гласуват за вас живущите в Турция и в Булгаристан Турци.
    Просто кръстете партията ви.
    дпс еоод местан и другите ритнати.
    може и така.
    местан еоод и либерали.
    zaferiyus e kazal.
    GLADNA KOKOSKA PROSO SANUVA.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/2/16 20:17

      а на доган не му падаше от устата турско

      Изтриване
    2. Анонимен6/2/16 11:32

      Pis pomak ti pik kakvo znaesh.partia pomak napravete kato ste tolkova umni

      Изтриване
  5. Анонимен5/2/16 16:04

    Люти ,Люти ,искаме Люти!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/2/16 16:10

    s netarpenie 4akame partiyata v kardjali
    Samo napred Mestan

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/2/16 16:19

    Inşallah hayırlı uğurlu olur Türk halkına

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/2/16 16:21

    Истинската партия на истинските мюсюлмани. АШКОЛСУН !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/2/16 16:25

    Samo Dogan i Rusia

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/2/16 16:27

    Ne te sram mestan. Zasyo razdelyad naroda. Sakat ste stanes.zabravi kakvo kazs predi tri godini.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/2/16 22:21

      Не местан,а Фарттин тъпанаря от Сливарка и неговата тайфа са виновни за разделянето на народа.

      Изтриване
  11. Анонимен5/2/16 16:32

    Така е. "Новата турска партия" ще е четвърта под ред и ще е не по-малко турска от предишните, нито пък повече.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/2/16 17:11

    Този хафъзов е опасен националист и мръсник.Ако е в друга държава отдавна да е в затвора. Много гадно същество.От злоба е изваян.Този предател трябва да се изрита от държавата а не да сде крие зад имунитета си.каква държава.агенти та Турция свободно си развяват байряка

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/2/16 20:38

      а какво ще направите с руските hayin

      Изтриване
  13. Анонимен5/2/16 17:23

    Bravooo 4akame novata partiq v Kardjali

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен5/2/16 19:08

    Kakvo obsto imat musulmanite s agentite na DS

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен5/2/16 19:20

    Само Русия и Доган

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен5/2/16 20:19

    4isto kravna partiq na svobodata.bravoo Pone 6e se spasim ot Dps eood.hayirli ugurlu olsun

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/2/16 22:18

      20.19 каква е разликата между Доган и местан-агент Павел. Кой е по предател от двамата или от хората около тях той по малко е тъпчил и предавал Турците и кой от тези индивиди не се е гаврил и с българите???

      Изтриване
  17. Анонимен5/2/16 21:57

    Хаха кой Турчин или българин или помак или циганин ще тръгне зад тая партия и кой ще гласува след като пак учредители са агенти, продажници, индивиди които са се гаври ли с народа ни единственото решение за вас индивиди е СЪД И НАКАЗАНИЕ ЗА ВАС ЗА ВСИЧКО КОЕТО НИ СТОРИХТЕ НА НАС И НАРОДА НИ. Мамка ви мръсна

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен5/2/16 22:51

    НОВАТА ПАРТИЯ ЩЕ СЕ КАЗВА БКП-Булгаристан Кърджали Партияcъ

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен6/2/16 09:03

    "защита на малцинствените права, включително и на българските турци", допълни той."-ааа българските турци между другото за цвят,и тоя глупак Хафъзов ми бил депутат......Боже слез и си прибери верисиите.


    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен6/2/16 09:14

    ЛЮТЕНИЦАТА С ДЕСЕТ ЧОВЕКА, ПАРТИЯ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ !

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен6/2/16 10:31

    Всички родени във България са равноправни граждани.За чии малцинствени права ще се борят тия гйотферени.Явно за българските.Защото те са малцинство в определени райони на страната.Вместо тая сган да бъде въдворена във Белене,и се разрешава да си развява коня в страната.Но е нормално с оглед на политическата обстановка,и особено като знаем кой "велик" ум ни води.В Лондон му разказаха играта.За сетен път блесна с цялата си простотия.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен6/2/16 11:39

    Как ще са малцинство в смесените региони. Мислиш ли като пишеш. Мнозинство са и именно - зъболекари, лекари, аптекари, медицински сестри, акушерки, за да не си загубят работата някои от тях дори са почнали да изучават турски език. Да, това не си го измислям аз, а ми го каза жена, която дъщеря й работи в оптика...Нашите родители, баби, дядовци идвайки от Гюмюрджина всички знаеха да говорят на турски език. Дали там са го научили, дали тук, тъй като са ги настанили някои разбира се в турски села, а някои в градове, където е имаше турци, отговор нямам. Важното е, че знаеха и е хубаво. Зарар нямаш от нещо в повече. А друг е въпросът за кого ще работим. Много ясно за турците и мюсюлманите. В тях е парата, в тях е хляба. Натам вървят нещата по европата...

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен6/2/16 12:22

    Добре е за България ДПС да се разцепи на две равностойни враждуващи помежду си партии. Така изключително вредната за България партия ДПС ще се обезсили до степен да не може да влезне в парламента , ако двете враждуващи партии на Доган и Местан при едни следващи парламентарни избори не могат да стигнат 4% бариера. Ето защо , какъвто и да е бил Местан той трябва да се подкрепи в начинанието си да образува своя партия. Не подкрепата за това показва или недалновидно късогледство или откровена защита на проруската партия на Доган. Русофилите ,без оглед на интересите на България ще подкрепят Доган като по всякакъв начин и с най-различни доводи ще пречат на Местан да разцепи ДПС.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен6/2/16 17:57

    В новата партия щели да се включат и сивия, дълги, горито, голямата глава, авджията, позора на турци и всички останали на острова. Наречените истински турци ако направите още една партия ще е по добре. Така помаците и ГЕРБ ще ви управляват по добре. И влезнат ли веднъж в управата са като въшки. Дерзайте!

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен6/2/16 19:12

    neka q napravqt ina4e gladni cte octanat temerzavtcite

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.