От три месеца социалистите играят ролята на клакьори на ДПС. Крепят кворума, гласуват анблок с мнозинството и прокарват спорни решения на ръба на закона и във вреда на населението, се казва в декларацията


Няма „такова животно" в правния мир като разпускане на Общинския съвет и  Милко Багдасаров, като съветник с дългогодишен стаж, трябва да е наясно с това. Че ОбС не работи е очевадно, но няма как да го закрием с болшевишки декрет. И ако някой твърди обратното или е юридически неграмотен, или съзнателно спекулира с очакванията на гражданите", реагираха от ГЕРБ.
Както вече 24rodopi.com писа, вчера Багдасаров апелира БСП и ГЕРБ или да изберат председател на разпоредителния орган, или да ес стартира процедура за нови избори за общински съветници в Кърджали.
„От три месеца социалистите играят ролята на клакьори на ДПС. Крепят кворума, гласуват анблок с мнозинството и прокарват спорни решения на ръба на закона и във вреда на населението. /За справка: поправките в Наредбата за такса смет/.  Необяснимо защо точно сега от БСП са надянали маска на загриженост и са заели героична поза, излизайки с ултиматум за разпускане на ОбС. Призив, който по никакъв начин не кореспондира нито с поведението им в пленарната зала,  нито с оредялата им електорална подкрепа и скромно присъствие в разпоредителния орган. Същата демагогия бе и със злополучния референдум за отделяне на града от селата.  От самото начало ГЕРБ бие камбаната, че партията на Доган превръща гражданите на Кърджали в заложници на вътрешнозаводските си борби за власт, разигравайки недодялания фарс с избора на председател, а БСП чак сега прогледна, че повече така не бива. Позицията на ГЕРБ е принципна и последователна, за разлика от тази на БСП, която лъха на комформизъм и съглашателство. Този ОбС се компрометира, но не по вина на ГЕРБ. И на тази агония трябва да се сложи край, но по законовия ред, а не с прокламации и прехвърляне на отговорността от болната глава върху здравата.  Колкото до това кой управлява и кой с кого е съдружник, ще припомним, че държавата още носи клеймото на кабинета  Орешарски, в който БСП и ДПС бяха скачени съдове, а на местно ниво левицата продължава да играе ролята на малкия партньор, само че се примирява с огризките от софрата. Не ни пришивайте собствените си грехове, г-н Багдасаров и не пробутвайте на кърджалийци старата мантра, че ГЕРБ подкрепяла ДПС. Защото не ние,  а фактите, говорят друго и хората не са слепи. Поне от приличие, запазете добрия тон и самоуважението си".
 24rodopi.com
На снимката: Кметът инж. Хасан Азис и основните играчи в разпоредителния орган кахърни след заседанието на 22 януари: На следващата сесия ще бъде ли избран председател на ОбС или ще вървим към избори
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/2/16 12:58

    Що, ма Цвето, лъжа ли е? ГЕРБ е патерица на ДПС в Кърджали.
    Ма той и началникът ти им е подчинен.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/2/16 13:20

    герб много добре знаят, че половината от съветниците им няма да влезнат при нови избори за общински съвет и затова нещат нови избори

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/2/16 13:26

    Към реформаторити-да бяхме избрали поне някои социално слаби ,които да оценят заплатите които сме им осигурили!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/2/16 14:10

    Какъв "богат" език използват политиците. И ако на тези от ДПС е простено поради ред причини, то ГЕРБ би трябвало поне да се изразяват по академично.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/2/16 14:19

    Точно щот хората не са слепи затуй са убедени че герб играят с дпс ал по точно с местан и новата му партия

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/2/16 14:49

    Кой с кого играе, никога простият човек няма да разбере...
    Кой е балама да си признае. Няма да се оправим в близките 25 години. -- 4/2/16 14:19

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/2/16 15:23

    В правния мир "разпускане на Общински съвет" може и да няма, но има "прекртяване на правомощия на Общински съвет". Прочетете Закона за местното самоуправление и местната администрация.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/2/16 18:04

    Госпожо Караянчева, защо спряхте парите на троловете. И опорни точки не спускате. Колегата с „червеният башибозук” от седмица е абстиненция.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/2/16 18:50

    Мачкай Цвете, мачкай червени башибоузк. Разюздан е, коника без глава. Мозък няма хич

    ОтговорИзтриване
  10. Рики Рос4/2/16 19:11

    4/2/16 18:50 Ох, олекна ми. За момент реших, парите за дрога свършиха. Силни сме, страшни сме- СИК и ГЕРБ в едно!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Мунчо пита4/2/16 20:30

    "ГЕРБ отговори на Багдасаров" хаха.
    Багдасаров може да е има грехове към кърджалийци, но поне застава с името си. А тази "анонимка" опакована в марката ГЕРБ, зад нея кой стои? Общински лидер ли, общински съветник ли, младежката лидерка ли, медийната съветничка на Караянчева ли, филакишията от Подуяне ли, КОЙ, КОЙ?
    Това поведение стил, "майко да не ме чуват" е присъщно на тази сбирщайнпартия, състоящата се от бивщи комунисти и отрочета им!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/2/16 07:54

    Народа обича ГЕРБ и силно мрази БСП/БкП/ избрите го доказаха.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен5/2/16 10:48

    ГЕРБ Е ПАРТИЯТА НА НАРОДА

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен5/2/16 13:49

    ГЕРБ върви към боклука...

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/2/16 06:53

    Кърджалийци, погледнете ги - никой не става - ни турци , ни българи.В герб са анонимни или кукли на Цвета, реформаторите - перковци,червените - оядени, пък депесарите - неграмотни. Управляват ни случайни пехливани!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.